Caribbean chicken uit de oven

Home Recepten
Caribbean chicken uit de oven
Afbeelding van Caribbean chicken uit de oven
Afbeelding van Caribbean chicken uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Meng de gember, rum, piment en mandarijn (uitgeperst) met de Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten (gehalveerd) hiermee 1 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Verdeel de kippenbouten over een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren erover.
  • STAP 4: Bak, rooster of grill het vlees 20-25 minuten in de oven of barbecue op 175-200 graden gaar.
  • STAP 5: Bestrijk het vlees na het roosteren met de honing.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer het met Kotomisi Basmati; schenk de saus over het vlees. Garneer met Gebakken  Banaan, Surinaams Zuurgoed, sla, tomaat.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met drumsticks, lamskoteletten of ribkarbonade. In plaats van de honing aan de marinade toe te voegen. 

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean chicken uit de oven
  • STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Meng de gember, rum, piment en mandarijn (uitgeperst) met de Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten (gehalveerd) hiermee 1 uur of marineer het een nacht van tevoren. 
  • STAP 3: Verdeel de kippenbouten over een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren erover.
  • STAP 4: Bak, rooster of grill het vlees 20-25 minuten in de oven of barbecue op 175-200 graden gaar.
  • STAP 5: Bestrijk het vlees na het roosteren met de honing.
Ingrediënten
- 600 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1 tl gemberpoeder - 1 el rum - 1 tl piment poeder - 1 mandarijn - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 4 kippenbouten - 2 el honing