Chinese ketjap knoflook garnalen met paksoi en rijst

Home Recepten
Chinese ketjap knoflook garnalen met paksoi en rijst
Afbeelding van Chinese ketjap knoflook garnalen met paksoi en rijst
Afbeelding van Chinese ketjap knoflook garnalen met paksoi en rijst

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 3: Shanghai paksoi(in stukjes gesneden) in ruim water 4 minuten koken en afgieten.
  • STAP 4: Garnalen in 2 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie licht bakken en afscheppen.
  • STAP 5: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie, bruine suiker, Shanghai paksoi en garnalen hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: De opgeloste maïzena toevoegen, omscheppen en 5 minuten doorkoken.
  • STAP 8: De laatste minuut de sesamolie toevoegen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati; voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.  

Variatietip: Voeg samen met de ui en knoflook een plakje Madam Jeanette peper toe voor een nog lekkerder smaak. Nog gezonder met 200 gram kousenband.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese ketjap knoflook garnalen met paksoi en rijst
  • STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 3: Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in ruim water 4 minuten koken en afgieten.
  • STAP 4: Garnalen in 2 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie licht bakken en afscheppen. 
  • STAP 5: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie, bruine suiker, Shanghai paksoi en garnalen hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: De opgeloste maïzena toevoegen, omscheppen en 5 minuten doorkoken.
  • STAP 8: De laatste minuut de sesamolie toevoegen.
Ingrediënten
- 2 tl maïzena - 150 ml water - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 500 gram Shanghai paksoi - 400 gr garnalen (medium zonder staart) - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie - 1 grote ui - 4 teentjes knoflook - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl pimentpoeder - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 2 tl bruine suiker - 3 tl pure sesamolie (toko)