Eksi Koekoe (Sandhia's eiercake)

Home Recepten
Eksi Koekoe (Sandhia's eiercake)
Afbeelding van Eksi Koekoe (Sandhia's eiercake)
Afbeelding van Eksi Koekoe (Sandhia's eiercake)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

asie toevoegen en goed mengen.

Beslag:

Boter (niet gesmolten, anders gaat dat ten koste van de luchtigheid) met suiker, vanillesuiker en amandel essence (naar smaak) in een mixer (op medium stand) 10 minuten mixen. Hierna de eieren één voor één hieraan toevoegen en mixen; wacht steeds tot elk ei goed in het beslag is gemixt, alvorens het eerstvolgende ei toe te voegen. Voeg hierna Roti Bakmeel Trafasielepel voor lepel hieraan toe; wacht steeds tot elke lepel met Roti Bakmeel Trafasiegoed in het beslag is gemixt, alvorens de eerstvolgende lepel met Roti Bakmeel Trafasietoe te voegen. Voeg daarna de rozijnen, melk, citroenrasp of citroenschil en rum toe en mix het geheel tot een luchtig en glad beslag.

Oven:

Oven voorverwarmen. Beslag direct in een beboterde ovenschaal (circa 30x20cm) of een beboterderonde bakblik (circa 28cm) overdoen en daarna ook direct in de oven om de luchtigheid te behouden; bak het 25 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden of 45 minuten op 180 graden op gasoven. De oven tijdens het bakken niet openen; prik met een vork in het midden van de Eksi Koekoe, als de vork er droog uitkomt, is de Eksi Koekoegaar. Haal het daarna uit de oven.
TIP:De bereidingsduur varieert per warmtebron en oven; raadpleeg hiervoor de handleiding van je warmtebron en oven.

Topping:

Bestrijk de bovenkant van de Eksi Koekoe met een kwast met rum naar smaak; laat het vervolgens 10 minuten in de ovenschaal afkoelen.

Serveertip: Decoreer Eksi Koekoe met de suikermuisjes. Snijd de Eksi Koekoe in schuine stukjes en bewaar het in een glazen stolp met een houten bodem, waardoor het een week vers blijft.

Variatietip: Gebruik Remy Martin Cognac in plaats van bruine rum of bak het eens zonder rum.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Eksi Koekoe (Sandhia's eiercake)

asie  toevoegen en goed mengen.

Beslag:

Boter (niet gesmolten, anders gaat dat ten koste van de luchtigheid) met suiker, vanillesuiker en amandel essence (naar smaak) in een mixer (op medium stand) 10 minuten mixen. Hierna de eieren één voor één hieraan toevoegen en mixen; wacht steeds tot elk ei goed in het beslag is gemixt, alvorens het eerstvolgende ei toe te voegen. Voeg hierna Roti Bakmeel Trafasie lepel voor lepel hieraan toe; wacht steeds tot elke lepel met Roti Bakmeel Trafasie goed in het beslag is gemixt, alvorens de eerstvolgende lepel met Roti Bakmeel Trafasie toe te voegen. Voeg daarna de rozijnen, melk, citroenrasp of citroenschil en rum toe en mix het geheel tot een luchtig en glad beslag. 

Oven:

Oven voorverwarmen. Beslag direct in een beboterde ovenschaal (circa 30x20cm) of een beboterde ronde bakblik (circa 28cm) overdoen en daarna ook direct in de oven om de luchtigheid te behouden; bak het 25 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden of 45 minuten op 180 graden op gasoven. De oven tijdens het bakken niet openen; prik met een vork in het midden van de Eksi Koekoe, als de vork er droog uitkomt, is de Eksi Koekoe gaar. Haal het daarna uit de oven.
TIP: De bereidingsduur varieert per warmtebron en oven; raadpleeg hiervoor de handleiding van je warmtebron en oven.

Topping:

Bestrijk de bovenkant van de Eksi Koekoe met een kwast met rum naar smaak; laat het vervolgens 10 minuten in de ovenschaal afkoelen. 

Ingrediënten
- 10 eieren - 500 gram Bona boter  - 450 gram suiker  - 250 gram rozijnen - 2 pakjes (á 8 gr) vanillesuiker - amandel essence - 450 gram Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 1 el bakpoeder - 3 el bruine rum - 75 ml melk (halfvolle) - ½ tl geraspte citroenschil of 1 el citroensoep - suikermuisjes