Eksi Koekoe (Sandhia's eiercake)

Home Recepten
Eksi Koekoe (Sandhia's eiercake)
Afbeelding van Eksi Koekoe (Sandhia's eiercake)
Afbeelding van Eksi Koekoe (Sandhia's eiercake)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

asie toevoegen en goed mengen.

Beslag:

Boter (niet gesmolten, anders gaat dat ten koste van de luchtigheid) met suiker, vanillesuiker en amandel essence (naar smaak) in een mixer (op medium stand) 10 minuten mixen. Hierna de eieren één voor één hieraan toevoegen en mixen; wacht steeds tot elk ei goed in het beslag is gemixt, alvorens het eerstvolgende ei toe te voegen. Voeg hierna Roti Bakmeel Trafasie lepel voor lepel hieraan toe; wacht steeds tot elke lepel met Roti Bakmeel Trafasie goed in het beslag is gemixt, alvorens de eerstvolgende lepel met Roti Bakmeel Trafasie toe te voegen. Voeg daarna de rozijnen, melk, citroenrasp of citroenschil en rum toe en mix het geheel tot een luchtig en glad beslag.

Oven:

Oven voorverwarmen. Beslag direct in een beboterde ovenschaal (circa 30x20cm) of een beboterde ronde bakblik (circa 28cm) overdoen en daarna ook direct in de oven om de luchtigheid te behouden; bak het 25 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden of 45 minuten op 180 graden op gasoven. De oven tijdens het bakken niet openen; prik met een vork in het midden van de Eksi Koekoe, als de vork er droog uitkomt, is de Eksi Koekoe gaar. Haal het daarna uit de oven.
TIP: De bereidingsduur varieert per warmtebron en oven; raadpleeg hiervoor de handleiding van je warmtebron en oven.

Topping:

Bestrijk de bovenkant van de Eksi Koekoe met een kwast met rum naar smaak; laat het vervolgens 10 minuten in de ovenschaal afkoelen.

Serveertip: Decoreer Eksi Koekoe met de suikermuisjes. Snijd de Eksi Koekoe in schuine stukjes en bewaar het in een glazen stolp met een houten bodem, waardoor het een week vers blijft.

Variatietip: Gebruik Remy Martin Cognac in plaats van bruine rum of bak het eens zonder rum.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Cindyy A. L. 19 oktober 2018 08:18
5/5
Gisteren de keksie gemaakt, gewoon in 1 keer gelukt!!!!! Eindelijk een eerlijk recept, overal op internet staan nep recepten vieze verraaiers.
Lorenzo 4 augustus 2020 11:11
5/5
Supergave website geworden, en ik kan niet wachten om al die lekkere recepten te proberen!!!
Janice 4 augustus 2020 11:01
5/5
Super mooie website!
Whitney 4 augustus 2020 08:34
5/5
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij is super fijn. Een flinke verbetering!
Cynthia 4 augustus 2020 08:34
5/5
5 sterren voor dit kookboek.
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
John 3 augustus 2020 07:52
5/5
Kennis gemaakt met jullie lekkere producten nu enkele weken geleden, ben een groot ben geworden!
Anoniem 2 augustus 2020 15:02
5/5
Geweldig bedrijf

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Eksi Koekoe (Sandhia's eiercake)

asie  toevoegen en goed mengen.

Beslag:

Boter (niet gesmolten, anders gaat dat ten koste van de luchtigheid) met suiker, vanillesuiker en amandel essence (naar smaak) in een mixer (op medium stand) 10 minuten mixen. Hierna de eieren één voor één hieraan toevoegen en mixen; wacht steeds tot elk ei goed in het beslag is gemixt, alvorens het eerstvolgende ei toe te voegen. Voeg hierna Roti Bakmeel Trafasie lepel voor lepel hieraan toe; wacht steeds tot elke lepel met Roti Bakmeel Trafasie goed in het beslag is gemixt, alvorens de eerstvolgende lepel met Roti Bakmeel Trafasie toe te voegen. Voeg daarna de rozijnen, melk, citroenrasp of citroenschil en rum toe en mix het geheel tot een luchtig en glad beslag. 

Oven:

Oven voorverwarmen. Beslag direct in een beboterde ovenschaal (circa 30x20cm) of een beboterde ronde bakblik (circa 28cm) overdoen en daarna ook direct in de oven om de luchtigheid te behouden; bak het 25 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden of 45 minuten op 180 graden op gasoven. De oven tijdens het bakken niet openen; prik met een vork in het midden van de Eksi Koekoe, als de vork er droog uitkomt, is de Eksi Koekoe gaar. Haal het daarna uit de oven.
TIP: De bereidingsduur varieert per warmtebron en oven; raadpleeg hiervoor de handleiding van je warmtebron en oven.

Topping:

Bestrijk de bovenkant van de Eksi Koekoe met een kwast met rum naar smaak; laat het vervolgens 10 minuten in de ovenschaal afkoelen. 

 

Ingrediënten
- 10 eieren - 500 gram Bona boter  - 450 gram suiker  - 250 gram rozijnen - 2 pakjes (á 8 gr) vanillesuiker - amandel essence - 450 gram Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 1 el bakpoeder - 3 el bruine rum - 75 ml melk (halfvolle) - ½ tl geraspte citroenschil of 1 el citroensoep - suikermuisjes