Empanadas Trafasie

Home Recepten
Empanadas Trafasie
Afbeelding van Empanadas Trafasie
Afbeelding van Empanadas Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Vulling:

  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het al omscheppend in ca. 4 minuten rul en bruin. Bami Trafasie en Trassie Trafasie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 2: Voeg de Mexicaanse roerbakmix en Madam Jeanette peper toe, omscheppen en bak 5 minuten, met deksel op de pan, mee.
  • STAP 3: Voeg de kidneybonen (uitgelekt), mais (uitgelekt) en de gezeefde tomaten passata toe en omscheppend enkele minuten bakken; voeg Faja Lobi Gekruide Ketjap toe, omscheppen en laten afkoelen.

2. Bladerdeeg:

  • STAP 5: 1 eetlepel vulling in het midden van elk bladerdeeg doen, half omvouwen, randen platdrukken en om en om dichtvouwen. Kluts de eieren en bestrijk de empanadas ermee.

3. Oven:

  • STAP 6: De empanadasin een voorverwarmde oven 25 minuten op 200 graden goudbruin bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Spice it met Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Varieer kipgehakt met rundergehakt.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Xander 17 september 2020 11:33
5/5
Cadeau gekregen. Mooi hoor!
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.
Jenn 16 september 2020 14:58
5/5
Zekers dikke 10
Oscar 15 september 2020 14:59
5/5
De producten komen altijd netjes aan als ik bij jullie bestel. Super handig!
Sins 15 september 2020 08:54
5/5
Sriracha masala wauw wauw
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Empanadas Trafasie

1. Vulling:

  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het al omscheppend in ca. 4 minuten rul en bruin. Bami Trafasie en Trassie Trafasie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 2: Voeg de Mexicaanse roerbakmix en Madam Jeanette peper toe, omscheppen en bak 5 minuten, met deksel op de pan, mee.
  • STAP 3: Voeg de kidneybonen (uitgelekt), mais (uitgelekt) en de gezeefde tomaten passata toe en omscheppend enkele minuten bakken; voeg Faja Lobi Gekruide Ketjap toe, omscheppen en laten afkoelen.

2. Bladerdeeg: 

  • STAP 5: 1 eetlepel vulling in het midden van elk bladerdeeg doen, half omvouwen, randen platdrukken en om en om dichtvouwen. Kluts de eieren en bestrijk de empanadas ermee.

3. Oven: 

  • STAP 6: De empanadas in een voorverwarmde oven 25 minuten op 200 graden goudbruin bakken.
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - 300 gr kipgehakt - 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 zak (400 gr) Mexicaanse roerbakmix - plakje Madam Jeanette peper - 1 blik (400 gr) kidneybonen - 1 blik (300 gr) crispy maïs - 175 ml gezeefde tomaten passata - 1 pak (á 450 gram) bladerdeeg (roomboter, diepvries) - 2 eieren - 2 tl Faja Lobi Gekruide Ketjap (te koop bij Albert Heijn) - Faja Lobi Roti Sambal Trafasie