Empanadas Trafasie

Home Recepten
Empanadas Trafasie
Afbeelding van Empanadas Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Vulling:

  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het al omscheppend in ca. 4 minuten rul en bruin. Bami Trafasie en Trassie Trafasie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 2: Voeg de Mexicaanse roerbakmix en Madam Jeanette peper toe, omscheppen en bak 5 minuten, met deksel op de pan, mee.
  • STAP 3: Voeg de kidneybonen (uitgelekt), mais (uitgelekt) en de gezeefde tomaten passata toe en omscheppend enkele minuten bakken; voeg Faja Lobi Gekruide Ketjap toe, omscheppen en laten afkoelen.

2. Bladerdeeg:

  • STAP 5: 1 eetlepel vulling in het midden van elk bladerdeeg doen, half omvouwen, randen platdrukken en om en om dichtvouwen. Kluts de eieren en bestrijk de empanadas ermee.

3. Oven:

  • STAP 6: De empanadas in een voorverwarmde oven 25 minuten op 200 graden goudbruin bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Spice it met Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Varieer kipgehakt met rundergehakt.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anne-lotte 12 mei 2022 07:48
5/5
Empanadas zijn onze favoriete snack maar dit, zo lekker de Trafasie variant! 😍😋 Moeten jullie eens combineren met een nasi of bami recept.
Rosie 18 maart 2022 08:42
5/5
Geweldige empanadas trafasie gegeten 💪
Sterre 5 januari 2022 08:08
5/5
Gaan vanavond de empanadas trafasie maken zin in gisteren vispastei trafasie weer, wat een zachte smaakvolle structuur
Wesley 7 december 2021 07:48
5/5
Empanadas Trafasie echt een hitje hoor! 🔥🏆
Dashney 20 april 2021 08:37
5/5
Jullie maken de leukste combinaties. Empanadas smaakte erg fijn van structuur super combination
Esino 21 maart 2021 09:38
5/5
Empanadas Trafasie: 10+
Lela 24 mei 2022 08:41
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Lotje 23 mei 2022 08:05
5/5
Jullie cakemixen zijn zo goed! Heerlijk te gebruiken voor allerlei soorten mixen waaronder Surinaamse maar heb zoveel meer geheimen hiermee ontdekt! 😋😃
Rosalie 23 mei 2022 00:00
5/5
De allerlekkerste recepten zijn van sandhia's recepten 100%
Nicolette 22 mei 2022 08:29
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip... pfoe pfoe pfoe aanrander van jewelste. 😊😋
Wessel 22 mei 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6! Heerlijk
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Nigela 20 mei 2022 00:00
5/5
FAJA LOBI FOR PRESIDENT! TOPPERS!
Yacin 19 mei 2022 08:31
5/5
Faja Lobi 5 sterren, recepten 5 sterren en mijn favoriet: Spagehtti drumsticks recept om te smullen ❤️
lacy 18 mei 2022 08:02
5/5
Zalm masala, verse kousenband, sopropo en basmati rijst 😋😋😋😋😋😋😋😋
Roberto 18 mei 2022 00:00
5/5
Wacht wel rustig hoor! Deel 5 moest ik ook even wachten, geen enkel probleem was het wachten waard :)
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Vahid 17 mei 2022 00:00
5/5
Zin in, ga ik cadeau aan mijn moeder geven :)
R 17 mei 2022 00:00
5/5
BESTELD!!! Zin in
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
LC 16 mei 2022 00:00
5/5
Het zijn altijd al zulke dikke kookboeken geweest van Sandhia's Recepten. Net zoals je vaak van bent van een auteur en alles koopt van diegene, hebben wij dat met Jay & Sandhia en h un kookboeken, deel 6 hebben we daarom ook gereserveerd en neem jullie tijd met opsturen hoor. ...
Romay 15 mei 2022 10:15
5/5
Lekkere faja lobi satétjes op de bbq grillen, betere avond met een drankje erbij is er niet ❤️😋
Milo 15 mei 2022 00:00
5/5
Lekkere roti gerechtjes met moksie metie en moksie speciaal vlees zijn mijn favorieten van jullie sandhia's deel 6 zekers besteld
Roland 13 mei 2022 10:01
5/5
Heerlijk de cakemixen en de roerbakmixen gek op 😋😋😋
Tril 13 mei 2022 00:00
5/5
De beste recepten zijn van sandhia's recepten!!!
Rowena 12 mei 2022 00:00
5/5
Deel 6 al! Ongekend. Wij hebben oooooit deel 2 ontvangen als cadeau, nooit geweten dat dit zo in stand zou blijven. Super leuk!
Trixie 11 mei 2022 07:55
5/5
Met onze javaanse-surinaamse-chinese roots koken we elke dag kleurrijk. De Faja Lobi recepten kunnen wij uit ervaring zeggen zijn echt, authentiek en werken. Je kan er je eigen twist aan gev en, maar zeer zeker recepten zoals onze oma's dat vroeger maakte! ❤️ ...
Pollo 11 mei 2022 00:00
5/5
Echt geweldig dit. Altijd recepten met kookvideo's. Kon 3 jaar geleden niet koken, ben begonnen met Nasitrafasie en kook nu zo goed (al zeg ik het zelf). Daarom nu ook deel 6 besteld.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Empanadas Trafasie

1. Vulling:

  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het al omscheppend in ca. 4 minuten rul en bruin. Bami Trafasie en Trassie Trafasie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 2: Voeg de Mexicaanse roerbakmix en Madam Jeanette peper toe, omscheppen en bak 5 minuten, met deksel op de pan, mee.
  • STAP 3: Voeg de kidneybonen (uitgelekt), mais (uitgelekt) en de gezeefde tomaten passata toe en omscheppend enkele minuten bakken; voeg Faja Lobi Gekruide Ketjap toe, omscheppen en laten afkoelen.

2. Bladerdeeg: 

  • STAP 5: 1 eetlepel vulling in het midden van elk bladerdeeg doen, half omvouwen, randen platdrukken en om en om dichtvouwen. Kluts de eieren en bestrijk de empanadas ermee.

3. Oven: 

  • STAP 6: De empanadas in een voorverwarmde oven 25 minuten op 200 graden goudbruin bakken.
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - 300 gr kipgehakt - 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 zak (400 gr) Mexicaanse roerbakmix - plakje Madam Jeanette peper - 1 blik (400 gr) kidneybonen - 1 blik (300 gr) crispy maïs - 175 ml gezeefde tomaten passata - 1 pak (á 450 gram) bladerdeeg (roomboter, diepvries) - 2 eieren - 2 tl Faja Lobi Gekruide Ketjap - Faja Lobi Roti Sambal Trafasie
Ga naar mijn laatste sessie