Empanadas Trafasie

Home Recepten
Empanadas Trafasie
Afbeelding van Empanadas Trafasie
Afbeelding van Empanadas Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Vulling:

  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het al omscheppend in ca. 4 minuten rul en bruin. Bami Trafasie en Trassie Trafasie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 2: Voeg de Mexicaanse roerbakmix en Madam Jeanette peper toe, omscheppen en bak 5 minuten, met deksel op de pan, mee.
  • STAP 3: Voeg de kidneybonen (uitgelekt), mais (uitgelekt) en de gezeefde tomaten passata toe en omscheppend enkele minuten bakken; voeg Faja Lobi Gekruide Ketjap toe, omscheppen en laten afkoelen.

2. Bladerdeeg:

  • STAP 5: 1 eetlepel vulling in het midden van elk bladerdeeg doen, half omvouwen, randen platdrukken en om en om dichtvouwen. Kluts de eieren en bestrijk de empanadas ermee.

3. Oven:

  • STAP 6: De empanadasin een voorverwarmde oven 25 minuten op 200 graden goudbruin bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's.

Serveertip: Spice it met Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Varieer kipgehakt met rundergehakt.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Empanadas Trafasie

1. Vulling:

  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het al omscheppend in ca. 4 minuten rul en bruin. Bami Trafasie en Trassie Trafasie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 2: Voeg de Mexicaanse roerbakmix en Madam Jeanette peper toe, omscheppen en bak 5 minuten, met deksel op de pan, mee.
  • STAP 3: Voeg de kidneybonen (uitgelekt), mais (uitgelekt) en de gezeefde tomaten passata toe en omscheppend enkele minuten bakken; voeg Faja Lobi Gekruide Ketjap toe, omscheppen en laten afkoelen.

2. Bladerdeeg: 

  • STAP 5: 1 eetlepel vulling in het midden van elk bladerdeeg doen, half omvouwen, randen platdrukken en om en om dichtvouwen. Kluts de eieren en bestrijk de empanadas ermee.

3. Oven: 

  • STAP 6: De empanadas in een voorverwarmde oven 25 minuten op 200 graden goudbruin bakken.
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - 300 gr kipgehakt - 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 zak (400 gr) Mexicaanse roerbakmix - plakje Madam Jeanette peper - 1 blik (400 gr) kidneybonen - 1 blik (300 gr) crispy maïs - 175 ml gezeefde tomaten passata - 1 pak (á 450 gram) bladerdeeg (roomboter, diepvries) - 2 eieren - 2 tl Faja Lobi Gekruide Ketjap (te koop bij Albert Heijn) - Faja Lobi Roti Sambal Trafasie