Foe Yong Hai met kip en gemengde groenten

Home Recepten
Foe Yong Hai met kip en gemengde groenten
Afbeelding van Foe Yong Hai met kip en gemengde groenten
Afbeelding van Foe Yong Hai met kip en gemengde groenten

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Paprika en wortel in dunne reepjes snijden; de bosui schuin snijden.
Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.

2. Eieren:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin. 3 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 6-8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.

3. Kip:

3 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden) en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
Chicken Paramaribo Trafasie (rwoksaus), tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren en de bosui toevoegen.

Serveertip: Serveren met de Pandan rijst, Sandhia's Roti, mie, aardappelen.

Variatietip: Gebruik Tilapia in plaats van kipfilet. Voor een vegetarisch gerecht, vervang het vlees met tahoe. Garneer eens met rode uien (in ringen gesneden).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Foe Yong Hai met kip en gemengde groenten

1. Voorbereiding:

Paprika en wortel in dunne reepjes snijden; de bosui schuin snijden.
Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.

2. Eieren:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin. 3 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 6-8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.

3. Kip:

3 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden) en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
Chicken Paramaribo Trafasie (rwoksaus), tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren en de bosui toevoegen.

Ingrediënten
- 5 eieren - zonnebloemolie - 250 gram kipfilet - 2 theelepels tomatenpuree - 400 gram Pandan rijst - maïzena - 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus) - ½ winterwortel, 1 blik (295 gram) champignon (gesneden), 1 rode paprika, 2 sjalotjes of ½ ui, 4 stuks bosui