Keksi (populairste Sandhia's bruine cake met rum en rozijnen geweekt in bruin bier)

Home Recepten
Keksi (populairste Sandhia's bruine cake met rum en roz...
Afbeelding van Keksi (populairste Sandhia's bruine cake met rum en rozijnen geweekt in bruin bier)
Afbeelding van Keksi (populairste Sandhia's bruine cake met rum en rozijnen geweekt in bruin bier)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Voorbereiding:

De krenten en rozijnen wassen en drogen, hak ze daarna in een keukenmachine fijn; laat ze een dag in het bruin bier intrekken en daarna uitlekken. Bakpoeder aan Roti Bakmeel Trafasie toevoegen en goed mengen.

Beslag:

Oven voorverwarmen.Boter (niet gesmolten, anders gaat dat ten koste van de luchtigheid) met suiker, vanillesuiker, amandel essence (naar smaak) en kaneel in een mixer (op medium stand) 10 minuten mixen. Hierna de eieren één voor één hieraan toevoegen en mixen; wacht steeds tot elk ei goed in het beslag is gemixt, alvorens het eerstvolgende ei toe te voegen. Voeg hierna Roti Bakmeel Trafasielepel voor lepel hieraan toe; wacht steeds tot elke lepel met Roti Bakmeel Trafasiegoed in het beslag is gemixt, alvorens de eerstvolgende lepel met Roti Bakmeel Trafasietoe te voegen. Voeg daarna de uitgelekte rozijnen, melk, citroenrasp of citroenschil en rum toe en mix het geheel tot een luchtig en glad beslag.
Oven:
Beslag direct in een beboterde ovenschaal (circa 30x20cm) of een beboterderonde bakblik (circa 28cm) overdoen en daarna ook direct in de oven om de luchtigheid te behouden; bak het 25 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden of 45 minuten op 180 graden op gasoven. De oven tijdens het bakken niet openen; prik met een vork in het midden van de keksi, als de vork er droog uitkomt, is de keksi gaar. Haal het daarna uit de oven.

Topping:

Bestrijk de bovenkant van de keksi met een kwast met rum naar smaak; laat het vervolgens 10 minuten in de ovenschaal afkoelen.

TIP: De bereidingsduur varieert per warmtebron en oven; raadpleeg hiervoor de handleiding van je warmtebron en oven.

Serveertip: Decoreer Keksie met de suikermuisjes. Snijd de keksie in schuine stukjes en bewaar het in een glazen stolp met een houten bodem, waardoor het een week vers blijft.

Variatietip: Gebruik Remy Martin Cognac in plaats van bruine rum. Gebruik ook eens 50gr sucade en 50 gr amandelschaafsel.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Keksi (populairste Sandhia's bruine cake met rum en rozijnen geweekt in bruin bier)

Voorbereiding:

De krenten en rozijnen wassen en drogen, hak ze daarna in een keukenmachine fijn; laat ze een dag in het bruin bier intrekken en daarna uitlekken. Bakpoeder aan Roti Bakmeel Trafasie toevoegen en goed mengen.

Beslag:

Oven voorverwarmen. Boter (niet gesmolten, anders gaat dat ten koste van de luchtigheid) met suiker, vanillesuiker, amandel essence (naar smaak) en kaneel in een mixer (op medium stand) 10 minuten mixen. Hierna de eieren één voor één hieraan toevoegen en mixen; wacht steeds tot elk ei goed in het beslag is gemixt, alvorens het eerstvolgende ei toe te voegen. Voeg hierna Roti Bakmeel Trafasie lepel voor lepel hieraan toe; wacht steeds tot elke lepel met Roti Bakmeel Trafasie goed in het beslag is gemixt, alvorens de eerstvolgende lepel met Roti Bakmeel Trafasie toe te voegen. Voeg daarna de uitgelekte rozijnen, melk, citroenrasp of citroenschil en rum toe en mix het geheel tot een luchtig en glad beslag. 
Oven:
Beslag direct in een beboterde ovenschaal (circa 30x20cm) of een beboterde ronde bakblik (circa 28cm) overdoen en daarna ook direct in de oven om de luchtigheid te behouden; bak het 25 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden of 45 minuten op 180 graden op gasoven. De oven tijdens het bakken niet openen; prik met een vork in het midden van de keksi, als de vork er droog uitkomt, is de keksi gaar. Haal het daarna uit de oven.

Topping:

Bestrijk de bovenkant van de keksi met een kwast met rum naar smaak; laat het vervolgens 10 minuten in de ovenschaal afkoelen. 

Ingrediënten
- 10 eieren - 500 gram Bona boter  - 450 gram suiker (lichte basterd suiker) - 250 gram rozijnen - 1 fles (330ml) bruin bier - 2 pakjes (á 8 gr) vanillesuiker - amandel essence - 2 el kaneel - 450 gram Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 1 el bakpoeder - 3 el bruine rum - 75 ml melk (halfvolle) - ½ tl geraspte citroenschil of 1 el citroensoep - suikermuisjes