Moksie Alesie Trafasie
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 2 teentjes knoflook
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade)
- 500 gr kippendijenfilet
- boter
- zonnebloemolie
- 150 gr rose garnalen (grote)
- 5 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 150 gram groentemix
- 1 kleine prei
- 1 tl tomatenpuree
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: Meng de knoflook (geperst) met ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) en marineer hiermee de kippendijenfilet 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
- STAP 3: Verdeel het vlees op de ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover; rooster het 20 minuten in de oven op 200 graden.
- STAP 4: Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
- STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten en de garnalen hierin gaarbakken.
- STAP 6: Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), groentemix, prei (in stukjes) en tomatenpuree hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken.
- STAP 7: De gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/