Kousenband salade met geroosterde kip
    
        
            Techniek: Roosteren, Koken
            Aantal personen: 4 personen
            Bereidingstijd: 35 minuten
        
     
    
        
            Ingrediënten
            
	- 200 gr krieltjes
 
	- 200 gr kousenband
 
	- 4 eieren
 
	- 500 gr kipfilet
 
	- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (marinade)
 
	- boter
 
	- 5 el Faja Lobi Sweet Chili Trafasie
 
	- 2 el halvanaise
 
	- 1 el honing
 
	- 1 zak (200 gram) gemengde sla
 
	- 1 rijpe mango
 
	- 3 tomaten
 
         
        
     
    
    Bereidingswijze
    
	- STAP 1: Krieltjes in ruim water gaarkoken. 
 
	- STAP 2: Kousenband in ruim water beetgaar koken, afgieten en afspoelen met koud water.
 
	- STAP 3: Eieren hard koken.
 
	- STAP 4: Marineer de kipfilet met  ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren. 
 
	- STAP 5: Verdeel het vlees op de ovenschaal, leg op elk stuk vlees een klontje boter en schenk de overblijvende marinade (uit stap 4) erover.
 
	- STAP 6: Rooster het vlees 15 minuten op 200 graden gaar; snijd het daarna in reepjes. 
 
	- STAP 7: Maak Paramaribo Dressing door de Sweet Chili Trafasie te mengen met de halvanaise en honing.
 
    
    Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
    •	Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/