Chinese Kousenband Garnalen
    
        
            Techniek: Wokken
            Aantal personen: 4 personen
            Bereidingstijd: 20 minuten
        
     
    
        
            Ingrediënten
            
	- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)400 gr garnalen (medium zonder staart)
 
	- 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry
 
	- 400 gr kousenband
 
	- zonnebloemolie
 
	- 1 ui
 
	- 6 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
 
	- 2 tl rode wijnazijn
 
	- 2 tl tomatenpuree
 
	- 2 tl bruine suiker
 
	- 1 kopje (150 ml) water
 
	- ½ tl pure sesamolie (toko)
 
         
        
     
    
    Bereidingswijze
    1.Voorbereiding:
	- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
 
	- STAP 2: Garnalen 10 minuten met de rijstwijn marineren. 
 
	- STAP 3: Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, afgieten en uitlekken. 
 
2. Chinese Kousenband Garnalen:
	- STAP 4: Gemarineerde garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen. 
 
	- STAP 5: 4 eetlepels olie verhitten en ui hierin lichtbruin fruiten.
 
	- STAP 6: Garnalen, kousenband, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), rode wijnazijn, tomatenpuree, bruine suiker en het water hieraan toevoegen, omscheppen en 10 minuten koken.
 
	- STAP 7: De laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen. 
 
    
    Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
    •	Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/