Mom's homemade chicken met Sandhia's nasi
    
        
            Techniek: Koken
            Aantal personen: 5 personen
            Bereidingstijd: 30 minuten
        
     
    
        
            Ingrediënten
            
	- zonnebloemolie
 
	- 2 uien
 
	- 4 teentjes knoflook
 
	- 800 gr kippendijenfilet
 
	- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
 
	- 1 el tomatenpuree
 
	- 1 tl pimentpoeder
 
	- 1tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
 
	- 2 tomaten
 
	- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel (grof gemalen)
 
	- 1 tl bruine suiker
 
	- 2 takjes selderij
 
	- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
 
	- Sandhia's Nasi: Sandhia's Nasi Goreng Trafasie
 
         
        
     
    
    Bereidingswijze
    
	- STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
 
	- STAP 2: Kippendijenfilet (gehalveerd) toevoegen en omscheppen.
 
	- STAP 3: Bak het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, gaar. 
 
	- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, pimentpoeder, Trassie Trafasie, tomaten (in stukjes gesneden), Pinda Sambel en bruine suiker toe.
 
	- STAP 5: Omscheppen en enkele minuten op matig vuur bakken.
 
	- STAP 6: 150 ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en 25-30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten pruttelen.
 
	- STAP 7: De laatste minuut selderij (gehakt) toevoegen.
 
	- STAP 8: Sandhia's Nasi: Sandhia's Nasi Goreng Trafasie
 
    
    Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
    •	Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/