Bakkeljauw
Techniek: Roerbakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet
- 5 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 el Faja Lobi Wok Trafasie (vers bereide wokmix)
- 2 tomaten
- 2 tl tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie
- 2 tl Faja Lobi Gekruide Ketjap
- Madam Jeanette peper
- 100 ml water
Bereidingswijze
- STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
- STAP 2: Spoel het in een vergiet met koud water af, goed uitknijpen en uitlekken.
- STAP 3: Olie verhitten, uien hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 4: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin wokken.
- STAP 5: Wok Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
- STAP 6: Water toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/