Surinaamse kipschotel vers uit de oven
Techniek: Oven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
- 3 teentjes knoflook
- 3 el rijstwijn
- 3 el honing
- 1 tl gember (gemalen)
- 1 tl kaneel
- 100 ml Heinz gezeefde tomaten
- plakje rode peper (fijn geraspt)
- 1 kg kippendijen
Bereidingswijze
- STAP 1: 360 ml Moksie Speciaal Trafasie in een grote kom schenken, voeg hieraan toe knoflook, rijstwijn, honing, gember, kaneel, gezeefde tomaten en rode peper. Met een garde goed mengen.
- STAP 2: Verdeel de marinade over de kippendijen en omscheppen. Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 3: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover. Rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/