Saucijzenbroodjes Trafasie
Techniek: Oven
Aantal personen: 10 stuks voor 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Saucijzenworstjes:
- 500 gram runder- of kipgehakt
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 teentjes knoflook
- ½ tl pimentpoeder
- ½ - 1 tl Madam Jeanette peper (geraspt)
- 1 ei
- 100 gr paneermeel
- 2. Saucijzenbroodjes Trafasie:
- 2 eieren
- 1 pak (á 450 gram) bladerdeeg (roomboter, diepvries)
- Faja Lobi Roti Dippy Saus
Bereidingswijze
1. Saucijzenworstjes:
- STAP 1: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), knoflook (geperst), pimentpoeder, Madam Jeanette peper, het ei en paneermeel; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Eventueel meer paneermeel gebruiken voor een betere binding.
- STAP 2: Vorm hiervan kleine saucijzenworstjes.
2. Saucijzenbroodjes Trafasie:
- STAP 3: 2 eieren klutsen; bestrijk de binnenkant van het bladerdeeg (ontdooid) met de geklutste eieren.
- STAP 4: Leg een saucijzenworstje op elk bladerdeeg, vouw het dubbel en druk de randen met een vork goed aan.
- STAP 5: Laat de saucijzenbroodjes 10 minuten afgedekt rusten in de koelkast.
- STAP 6: Bestrijk de saucijzenbroodjes met de geklutste eieren.
3. Oven:
- STAP 7: De saucijzenbroodjes in een voorverwarmde oven 20-25 minuten op 200 graden goudbruin bakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/