Surinaamse bami met gehaktbal
    
        
            Techniek: Bakken
            Aantal personen: 5 personen
            Bereidingstijd: 40 minuten
        
     
    
        
            Ingrediënten
            
	- 1. Sandhia's Bami:
 
	- 500 gr mie
 
	- zonnebloemolie
 
	- 1 ui
 
	- 300 gr kipfilet
 
	- 200 gr julienne wortel 
 
	- Eventueel 1 stengel prei
 
	- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
 
	- ½ tl pimentpoeder
 
	- ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
 
	- 2 tl tomatenpuree
 
	- 3 takken selderij
 
	- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie (populairste Sandhia's tafelzuur)
 
	- 2. Sandhia's Gehaktbal Trafasie: Zie Recept Sandhia's Gehaktbal Trafasie
 
         
        
     
    
    Bereidingswijze
    
	- STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
 
	- STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
 
	- STAP 3: Kipfilet toevoegen en enkele minuten bakken tot het vlees gaar is.
 
	- STAP 4: Julienne wortel en eventueel prei (in ringetjes gesneden) toevoegen en 2 minuten roerbakken.
 
	- STAP 5: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en enkele minuten roerbakken.
 
	- STAP 6: Mie toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
 
	- STAP 7: De laatste 2 minuten selderij (gehakt) toevoegen.
 
2. Sandhia's Gehaktbal Trafasie: Zie Recept Sandhia's Gehaktbal Trafasie
    
    Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
    •	Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/