Broodje Bakkeljauw
    
        
            Techniek: Bakken
            Aantal personen: 6 personen
            Bereidingstijd: 25 minuten
        
     
    
        
            Ingrediënten
            
	- 1 pak (450 gram) Faja Lobi Bakkeljauw Filet
 
	- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten)
 
	- 2 uien
 
	- 4 el  Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix)
 
	- 2 tomaten
 
	- 2 tl tomatenpuree
 
	- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
 
	- 1-2 tl bruine suiker
 
	- plakje Madam Jeanette peper
 
	- 100 ml water
 
	- Sandhia's Puntjes
 
	- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie
 
 
         
        
     
    
    Bereidingswijze
    
	- STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
 
	- STAP 2: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen. 
 
	- STAP 3: Verhit 5 eetlepels premium zonnebloemolie, fruit de uien hierin lichtbruin.
 
	- STAP 4: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
 
	- STAP 5: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree,  Trassie Trafasie, bruine suiker en Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen.
 
	- STAP 6: Water toevoegen, omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken. 
 
    
    Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
    •	Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/