Surinaamse nasi met saté
    
        
            Techniek: Grillen, Bakken
            Aantal personen: 5 personen
            Bereidingstijd: 30 minuten
        
     
    
        
            Ingrediënten
            
	- 1. Surinaamse Nasi:
- 400 gr Basmati rijst  
- zonnebloemolie
- 3 eieren
- 1 ui
- 300 gr kipfilet
- 50 gr doperwten (diepvries)
- 1 kleine stengel prei
- 1 blik (á 150 gr) maïskorrels 
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie  
- ½ tl Trassie Trafasie  
- 2 tl tomatenpuree
- 2. Saté: zie Recept Sandhia’s Javaanse Saté
 
        
     
    
    Bereidingswijze
    1. Surinaamse Nasi:
	- STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 1 eetlepel zonnebloemolie verhitten, eieren toevoegen, enkele minuten roerbakken tot ze gaar zijn en daarna afscheppen.
- STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten en ui daarin lichtbruin fruiten; kipfilet (in blokjes gesneden) toevoegen en gaarbakken.
- STAP 4:  Doperwten, prei (in schijfjes gesneden) en maïskorrels toevoegen en 4 minuten roerbakken.
- STAP 5: Voeg toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie en tomatenpuree, roerbak het 2 minuten. De gekookte Basmati rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken; de laatste minuut de geroerbakte eieren toevoegen en omscheppen. 
 2. Saté: zie Recept Sandhia’s Javaanse Saté
    
    Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
    •	Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/