Kip Masala met spitskool (eenpansgerecht)
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 4-5 teentjes knoflook
- 600 gr kippendijenfilet
- 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala poeder)
- 1 el kippenbouillon poeder
- 2 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia’s trassie)
- 1 el Faja Lobi Gekruide Ketjap (te koop bij Albert Heijn)
- 1 spitskool (circa 850 gr)
- 50 ml water
- 1 tomaat
Bereidingswijze
- STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (fijn geperst) hieraan toevoegen en lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Kippendijenfilet (reepjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
- STAP 3: Roti Kip Masala(traditionele Hindoestaanse masala poeder), kippenbouillon poeder, Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap toevoegen en omscheppen.
- STAP 4: Spitskool (fijngesneden) erbij doen en omscheppen.
- STAP 5: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 2 minuten de tomaat (in partjes) toevoegen, omscheppen en enkele minuten laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/