Platbrood Crunchy Chicken
Techniek: Oven, Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie
- 500 gr kipfilet (in 4 plakjes)
- 100 gr bloem
- 2 tl zwarte peper
- 2 tl uienpoeder
- ½ tl zout
- 2 eieren
- Panko Broodkruimels (Japans)
- Zonnebloemolie
- 150 ml Thaise sweet chili sauce
- 3 el honing
- 1 pak Platbrood Trafasie
- Komkommersalade (volgens jouw eigen favoriet recept)
- Madam Jeanette Honing-Mayo Saus
Bereidingswijze
- STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan de kipfilet toe, omscheppen en 5 minuten marineren. Meng de bloem, zwarte peper, uienpoeder en zout tot een egale bloemmengsel. Eieren klutsen. Dep de kip in het bloemmengsel, daarna in de geklutste eieren en in de Panko broodkruimels.
- STAP 2: Verhit ruim zonnebloemolie in een pan op 180 graden. Bak de kip hierin aan weerszijden goudbruin. Doe de Thaise sweet chili sauce en de honing in een pan en warm het onder voortdurend roeren 1 minuut op; dep de crunchy chicken in de saus en snijd het in reepjes.
- STAP 3: Warm Platbrood Trafasie op en snijd het in tweeën, verdeel de komkommersalade (volgens jouw eigen favoriet recept), de crunchy chicken (reepjes) erover. Heerlijk met Madam Jeanette Honing-Mayo Saus.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/