Surinaamse Roti met spitskool en kip en masala

Home Recepten
Surinaamse Roti met spitskool en kip en masala
Afbeelding van Surinaamse Roti met spitskool en kip en masala
Afbeelding van Surinaamse Roti met spitskool en kip en masala

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: 6eetlepels zonnebloemolie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (fijn geperst) hieraan toevoegen en lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Kippendijenfilet (reepjes) toevoegen en met deksel op de pan,onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 3: Roti Kip Masala(traditionele Hindoestaanse masala poeder), kippenbouillon poeder, Madam Jeanette peper, Trassie Trafasie, Pinda Sambel Trafasie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Spitskool (fijngesneden) erbij doen en omscheppen.
  • STAP 5: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 6: De laatste 2 minuten de tomaat (in partjes) toevoegen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Sandhia's Roti Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti.

Variatietip: Voeg samen met de tomaat 1 eetlepel Faja Lobi Gekruide ketjap (te koop bij Albert Heijn).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Jerky 14 augustus 2020 12:40
5/5
Jullie Roti Masala en Pindakaas mijn favorieten echt zoals het hoort te zijn topproducten
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Liffy 8 mei 2020 09:30
5/5
Een tip: Nog meer roti recepten toevoegen en ook hoe je roti zelf kan maken, voor de rest geen opmerkingen!
MArian P 5 augustus 2019 15:02
5/5
Voor het eerst 3 maanden geleden de diepvries sandhia's roti gegeten, geweldig!!!!!
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Surinaamse Roti met spitskool en kip en masala
  • STAP 1: 6 eetlepels zonnebloemolie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (fijn geperst) hieraan toevoegen en lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Kippendijenfilet (reepjes) toevoegen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken. 
  • STAP 3: Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala poeder), kippenbouillon poeder, Madam Jeanette peper, Trassie Trafasie, Pinda Sambel Trafasie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Spitskool (fijngesneden) erbij doen en omscheppen.
  • STAP 5: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 6: De laatste 2 minuten de tomaat (in partjes) toevoegen.  
Ingrediënten
- zonnebloemolie - 1 ui - 4-5 teentjes knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 600 gr kippendijenfilet - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Kruidenmix voor Roti (traditionele Hindoestaanse masala poeder) - 2 el kippenbouillon poeder - plakje Madam Jeanette peper - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie - 850 gr spitskool  - 50 ml water - 1 tomaat - 2 pakken (á 2 stuks) Faja Lobi Sandhia’s Roti Original (diepvries, échte Surinaamse Roti gevuld met gele erwten)