Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)

Home Recepten
Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)
Afbeelding van Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)
Afbeelding van Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Mihoen 10 minuten in koud water weken, uitlekken en daarna in kleine stukjes (vingerlengte) snijden.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik.

2. Vulling:

De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken samen met de knoflook, sjalotjes(gesnipperd), fijngemalen peper en zout (naar smaak); hierna de witte kool, kousenband, wortel, witte peper, Knorr Aromat (bouillonpoeder met tuinkruiden), spice powder, ajinomoto, suiker hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken. Daarna de mihoen, taugé en selderij toevoegen en het geheel circa 10 minuten op matig vuur opbakken. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen.

3. Loempia:

Leg op het midden van ieder loempia vel 1 1/2 eetlepel van de vulling en draai het strak rond. Verhit de olie en bak de loempia's in de friteuse of een ruime pan met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip: Serveren met Faja Lobi Roti Saus Trafasie.

Variatietip: In plaats van wortel kan 75 gram extra kousenband gebruikt worden. Voeg naar smaak tomatenketchup aan de Sweet Chili Trafasie toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Venice 26 oktober 2018 08:45
5/5
WAUW!!!! Ik had geeneens in dat deel 5 er al was, des te enthousiaster ik ben, jezus wat een KOOKBOEK. Dit is nou echt waar krijgen voor je geld, wauw wauw wauw. Zoveel recepten, die ook all emaal lukken, zo kleurrijk en leuke verhaaltjes. ...
Tinneke 20 augustus 2018 17:18
5/5
Een kleurijk boek waar je vrolijk van wordt laat jullie merk maar snel nog bekender worden dat ik het vaker kan kopen
Greet & Jan 26 juli 2018 13:01
4/5
Vandaag het kookboek ontvangen en er kleurrijk en ben benieuwd of het ons gaat lukken wat nieuws
Marloes 2 juli 2018 13:56
5/5
Heeeuuuurlijk ben zo blij dat ik jullie al jaren gebruik, dit kookboek maakt het echt af wat een kleurrijk gebeuren, om vrolijk van te worden!!!!
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)

1. Voorbereiding:

Mihoen 10 minuten in koud water weken, uitlekken en daarna in kleine stukjes (vingerlengte) snijden.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik.

2. Vulling:

De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken samen met de knoflook, sjalotjes(gesnipperd), fijngemalen peper en zout (naar smaak); hierna de witte kool, kousenband, wortel, witte peper, Knorr Aromat (bouillonpoeder met tuinkruiden), spice powder, ajinomoto, suiker hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken. Daarna de mihoen, taugé en selderij toevoegen en het geheel circa 10 minuten op matig vuur opbakken. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen.

3. Loempia:

Leg op het midden van ieder loempia vel 1 1/2 eetlepel van de vulling en draai het strak rond. Verhit de olie en bak de loempia's in de friteuse of een ruime pan met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten
- 1. Vulling:  - 250 gram kipfilet - 50 gram kousenband - 1/2 kleine witte kool (fijngesneden) - 125 gram taugé - 75 gram wortel (fijngesneden) - 100 gram mihoen (rijstvermicelli) - 2. Kruiden:  - zout - 3 teentjes knoflook - 1 1/2 tl suiker - 5 el zonnebloemolie - 4 sjalotjes - 1 tl Aji-No-Moto - 1/2 Madam Jeanette peper - 1 tl witte peper - 2 el Knorr Aromat (bouillonpoeder met tuinkruiden) - 1 tl spice powder (Chinese 5 kruidenpoeder) - 3. Overige:  - Faja Lobi Roti Saus Trafasie - 1 pak (20 stuks) loempiavellen (diepvries)