Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)

Home Recepten
Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)
Afbeelding van Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Mihoen 10 minuten in koud water weken, uitlekken en daarna in kleine stukjes (vingerlengte) snijden.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik.

2. Vulling:

De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken samen met de knoflook, sjalotjes(gesnipperd), fijngemalen peper en zout (naar smaak); hierna de witte kool, kousenband, wortel, witte peper, Knorr Aromat (bouillonpoeder met tuinkruiden), spice powder, ajinomoto, suiker hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken. Daarna de mihoen, taugé en selderij toevoegen en het geheel circa 10 minuten op matig vuur opbakken. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen.

3. Loempia:

Leg op het midden van ieder loempia vel 1 1/2 eetlepel van de vulling en draai het strak rond. Verhit de olie en bak de loempia's in de friteuse of een ruime pan met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip: Serveren met Faja Lobi Roti Saus Trafasie.

Variatietip: In plaats van wortel kan 75 gram extra kousenband gebruikt worden. Voeg naar smaak tomatenketchup aan de Sweet Chili Trafasie toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Venice 26 oktober 2018 08:45
5/5
WAUW!!!! Ik had geeneens in dat deel 5 er al was, des te enthousiaster ik ben, jezus wat een KOOKBOEK. Dit is nou echt waar krijgen voor je geld, wauw wauw wauw. Zoveel recepten, die ook all emaal lukken, zo kleurrijk en leuke verhaaltjes. ...
Tinneke 20 augustus 2018 17:18
5/5
Een kleurijk boek waar je vrolijk van wordt laat jullie merk maar snel nog bekender worden dat ik het vaker kan kopen
Greet & Jan 26 juli 2018 13:01
4/5
Vandaag het kookboek ontvangen en er kleurrijk en ben benieuwd of het ons gaat lukken wat nieuws
Marloes 2 juli 2018 13:56
5/5
Heeeuuuurlijk ben zo blij dat ik jullie al jaren gebruik, dit kookboek maakt het echt af wat een kleurrijk gebeuren, om vrolijk van te worden!!!!
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
Carl 1 april 2021 08:38
5/5
5 sterren!
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Lesley 30 maart 2021 08:34
5/5
Kennis gemaakt met dit merk nadat je het in iedere toko ziet. Producten waar je erg tevreden mee mag zijn!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)

1. Voorbereiding:

Mihoen 10 minuten in koud water weken, uitlekken en daarna in kleine stukjes (vingerlengte) snijden.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik.

2. Vulling:

De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken samen met de knoflook, sjalotjes(gesnipperd), fijngemalen peper en zout (naar smaak); hierna de witte kool, kousenband, wortel, witte peper, Knorr Aromat (bouillonpoeder met tuinkruiden), spice powder, ajinomoto, suiker hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken. Daarna de mihoen, taugé en selderij toevoegen en het geheel circa 10 minuten op matig vuur opbakken. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen.

3. Loempia:

Leg op het midden van ieder loempia vel 1 1/2 eetlepel van de vulling en draai het strak rond. Verhit de olie en bak de loempia's in de friteuse of een ruime pan met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten
- 1. Vulling:  - 250 gram kipfilet - 50 gram kousenband - 1/2 kleine witte kool (fijngesneden) - 125 gram taugé - 75 gram wortel (fijngesneden) - 100 gram mihoen (rijstvermicelli) - 2. Kruiden:  - zout - 3 teentjes knoflook - 1 1/2 tl suiker - 5 el zonnebloemolie - 4 sjalotjes - 1 tl Aji-No-Moto - 1/2 Madam Jeanette peper - 1 tl witte peper - 2 el Knorr Aromat (bouillonpoeder met tuinkruiden) - 1 tl spice powder (Chinese 5 kruidenpoeder) - 3. Overige:  - Faja Lobi Roti Saus Trafasie - 1 pak (20 stuks) loempiavellen (diepvries)