Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)

Home Recepten
Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)
Afbeelding van Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)
Afbeelding van Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Mihoen 10 minuten in koud water weken, uitlekken en daarna in kleine stukjes (vingerlengte) snijden.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik.

2. Vulling:

De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken samen met de knoflook, sjalotjes(gesnipperd), fijngemalen peper en zout (naar smaak); hierna de witte kool, kousenband, wortel, witte peper, Knorr Aromat (bouillonpoeder met tuinkruiden), spice powder, ajinomoto, suiker hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken. Daarna de mihoen, taugé en selderij toevoegen en het geheel circa 10 minuten op matig vuur opbakken. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen.

3. Loempia:

Leg op het midden van ieder loempia vel 1 1/2 eetlepel van de vulling en draai het strak rond. Verhit de olie en bak de loempia's in de friteuse of een ruime pan met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip: Serveren met Faja Lobi Roti Saus Trafasie.

Variatietip: In plaats van wortel kan 75 gram extra kousenband gebruikt worden. Voeg naar smaak tomatenketchup aan de Sweet Chili Trafasie toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Venice 26 oktober 2018 08:45
5/5
WAUW!!!! Ik had geeneens in dat deel 5 er al was, des te enthousiaster ik ben, jezus wat een KOOKBOEK. Dit is nou echt waar krijgen voor je geld, wauw wauw wauw. Zoveel recepten, die ook all emaal lukken, zo kleurrijk en leuke verhaaltjes. ...
Tinneke 20 augustus 2018 17:18
5/5
Een kleurijk boek waar je vrolijk van wordt laat jullie merk maar snel nog bekender worden dat ik het vaker kan kopen
Greet & Jan 26 juli 2018 13:01
4/5
Vandaag het kookboek ontvangen en er kleurrijk en ben benieuwd of het ons gaat lukken wat nieuws
Marloes 2 juli 2018 13:56
5/5
Heeeuuuurlijk ben zo blij dat ik jullie al jaren gebruik, dit kookboek maakt het echt af wat een kleurrijk gebeuren, om vrolijk van te worden!!!!
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Anyelissa 23 december 2020 11:03
5/5
Faja lobii super merk
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's Loempia (exclusieve rijk gevulde loempia)

1. Voorbereiding:

Mihoen 10 minuten in koud water weken, uitlekken en daarna in kleine stukjes (vingerlengte) snijden.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik.

2. Vulling:

De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken samen met de knoflook, sjalotjes(gesnipperd), fijngemalen peper en zout (naar smaak); hierna de witte kool, kousenband, wortel, witte peper, Knorr Aromat (bouillonpoeder met tuinkruiden), spice powder, ajinomoto, suiker hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken. Daarna de mihoen, taugé en selderij toevoegen en het geheel circa 10 minuten op matig vuur opbakken. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen.

3. Loempia:

Leg op het midden van ieder loempia vel 1 1/2 eetlepel van de vulling en draai het strak rond. Verhit de olie en bak de loempia's in de friteuse of een ruime pan met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Ingrediënten
- 1. Vulling:  - 250 gram kipfilet - 50 gram kousenband - 1/2 kleine witte kool (fijngesneden) - 125 gram taugé - 75 gram wortel (fijngesneden) - 100 gram mihoen (rijstvermicelli) - 2. Kruiden:  - zout - 3 teentjes knoflook - 1 1/2 tl suiker - 5 el zonnebloemolie - 4 sjalotjes - 1 tl Aji-No-Moto - 1/2 Madam Jeanette peper - 1 tl witte peper - 2 el Knorr Aromat (bouillonpoeder met tuinkruiden) - 1 tl spice powder (Chinese 5 kruidenpoeder) - 3. Overige:  - Faja Lobi Roti Saus Trafasie - 1 pak (20 stuks) loempiavellen (diepvries)