1. Vulling:
- STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden.
- STAP 2: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 3: 6el olie verhitten, kipfilet (in kleine stukken gesneden) hierin samen met de ui (gesnipperd), verse knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper gaarbakken.
- STAP 4: Nasi Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, spicepowder en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten opbakken.
- STAP 5: Doperwten, de aardappelsticks, kousenband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
2. Bladerdeeg:
- STAP 6: Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen.
- STAP 7: Ovenschaal invetten, de bodem ervan met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed; bestrooi wat bloem erover.
3. Ovenschaal:
- STAP 8: De vulling in de ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop.
- STAP 9: Daarna ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken.
4. Oven:
- STAP 10: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.
TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pastei en Kookvideo's
Serveertip: Serveren met de Basmati rijst.
Variatietip: Vervang de aardappels met 100 gram aardappelsticks (krokante voorgesneden en voorgebakken mini frietsticks).
Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:
- Kookboek Sandhia's Recepten
- Bereidingstijd en dosering
- De bereidingstijd van deze recepten is gebaseerd op inductie of heteluchtoven; de bereidingstijd varieert echter per warmtebron en het vermogen ervan, raadpleeg de handleiding van jouw warmtebron voor de juiste bereidingstijd. De dosering dient te geschieden met afgestreken (medium) eetlepels, voorzover de dosering met eetlepels is aangegeven.
- Milde bereidingswijze
- Vegetarische bereidingswijze
Waar verkrijgbaar?
Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Laat je inspireren door easy to use Recepten, Producten & Kookvideo’s. Sla je favorieten op, bewaar ze, stel je boodschappenlijstje samen en maak je eigen persoonlijke kookboek!
Ontdek de voordelen

- Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
- Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
- Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
- Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ontdek de voordelen
- Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
- Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
- Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
- Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!