Sandhia's pastei (luxe pastei voor bij rijst)

Home Recepten
Sandhia's pastei (luxe pastei voor bij rijst)
Afbeelding van Sandhia's pastei (luxe pastei voor bij rijst)
Afbeelding van Sandhia's pastei (luxe pastei voor bij rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Vulling:

  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: 6el olie verhitten, kipfilet (in kleine stukken gesneden) hierin samen met de ui (gesnipperd), verse knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper gaarbakken.
  • STAP 4: Nasi Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, spicepowder en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 5: Doperwten, de aardappelsticks, kousenband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

2. Bladerdeeg:

  • STAP 6: Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen.
  • STAP 7: Ovenschaal invetten, de bodem ervan met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed; bestrooi wat bloem erover.

3. Ovenschaal:

  • STAP 8: De vulling in de ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop.
  • STAP 9: Daarna ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken.

4. Oven:

  • STAP 10: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pastei en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst.

Variatietip: Vervang de aardappels met 100 gram aardappelsticks (krokante voorgesneden en voorgebakken mini frietsticks).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sarissa 18 mei 2018 20:04
5/5
Overzichtelijk, luxe en voor mij als leek erg makkelijk te begrijpen.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Yves 7 september 2020 21:46
5/5
Zekers goed beoordeeld heerlijk en echt kookboek voor de Surinaamse keuken
Imke 2 september 2020 12:43
5/5
10 stars voor het mooie merk en de lekkere producten
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Cynthia 4 augustus 2020 08:34
5/5
5 sterren voor dit kookboek.
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's pastei (luxe pastei voor bij rijst)

1. Vulling: 

  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: 6 el olie verhitten, kipfilet (in kleine stukken gesneden) hierin samen met de ui (gesnipperd), verse knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper gaarbakken.
  • STAP 4: Nasi Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, spicepowder en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 5: Doperwten, de aardappelsticks, kousenband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. 

2. Bladerdeeg: 

  • STAP 6: Bladerdeeg met een deegroller tot de lengte van de ovenschaal uitrollen.
  • STAP 7: Ovenschaal invetten, de bodem ervan met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg bedekken, trek vervolgens het bladerdeeg omhoog tot ook de 4 zijwanden ervan zijn bekleed; bestrooi wat bloem erover. 

3. Ovenschaal:

  • STAP 8: De vulling in de ovenschaal over het bladerdeeg scheppen, verdeel de plakjes eieren er bovenop.
  • STAP 9: Daarna ook de bovenkant van de ovenschaal met 2 plakjes uitgerolde bladerdeeg afdekken en alle randen goed dichtdrukken, prik een paar gaatjes op het deeg met een satéstok. Een ei loskloppen en hiermee de bovenkant van het deeg bestrijken. 

4. Oven: 

  • STAP 10: Schuif de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven en bak de pastei in circa 20 minuten op 200 graden goudbruin.
Ingrediënten
- 5 eieren - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - ½ Madam Jeanette peper - 500 gram kipfilet - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl bruine suiker - ½ tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1 tl tomatenpuree - 150 gram doperwten (diepvries) - 2 aardappels (gekookt en in blokjes gesneden) - 50 gram kousenband of halve winterwortel - 3 takjes selderij  - 4 plakjes bladerdeeg (van roomboter)