Geschiedenis

Home Over ons Geschiedenis
Een droom, die begon bij een kleine toko eerst in Arnhem, daarna in Amsterdam, groeide uit
tot een gepassioneerde familiekeuken met een eigen productie ambachtsbedrijf.
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?

EEN GEPASSIONEERDE FAMILIE

Op deze website zijn exclusieve familierecepten, bekend onder de titel Sandhia's Recepten, opgenomen van de familie Jay Laigsingh; deze recepten, afkomstig uit o.a. Suriname, India, Indonesië, China, Wereldkeuken, vormen de kers op de taart uit onze gepassioneerde familiekeuken en zijn thuis één voor één door Jay Laigsingh samen met zijn vrouw Sandhia en hun 3 zonen op authenticiteit uitgetest en beoordeeld. De gerechten worden bereid met verse én gerijpte kruiden en specerijen en tevens met verse groenten; daardoor beantwoorden ze aan de smaak- en kwaliteitseisen van liefhebbers van lekker en gezond eten, reden dat deze gerechten deel uitmaken van het dagelijks thuismenu van onze familie. Ongetwijfeld zullen deze exclusieve gerechten ook jullie thuismenu verrijken!

Jay Laigsingh’s passie voor eten kwam niet zomaar uit de lucht vallen: circa 40 jaar geleden richtte Jay als student een bedrijf op, met 10 gulden zakgeld vanuit de garage van zijn ouders. Een droom, die begon bij een kleine toko eerst in Arnhem, daarna in Amsterdam, groeide na zijn afstuderen aan de HEAO-BE te Arnhem uit tot een eigen productiebedrijf. Zo realiseerde hij samen met zijn gezin een nog grotere droom, namelijk het met passie en liefde ontwikkelen van exclusieve producten, recepten, kookvideo’s en kookboeken speciaal voor hun (inmiddels 600.000) culinaire vrienden. De familie vindt het geweldig om haar culinaire vrienden hiermee in staat te stellen deze tongstrelende gerechten te bereiden, waarmee ze zichzelf, hun familie en vrienden verblijden.

Samen met zijn vrouw Sandhia Laigsingh zette Jay de productieactiviteiten voort om deze heerlijke gerechten blijvend aan de man te brengen. Sandhia bleek een perfecte businesspartner en het familiebedrijf was geboren, waarvoor het stel nog steeds met dezelfde passie de Faja Lobi producten ontwikkelt en produceert.

Aangezien Faja Lobi naast een grote populariteit onder Surinaamse Nederlanders, ook een grote populariteit geniet onder autochtone Nederlanders, vegetariërs, flexitariërs en andere levensgenieters, was het onmogelijk om het bedrijf nog met z’n tweeën te runnen. Daarom wordt het echtpaar bijgestaan door haar 3 zoons. Vishay Laigsingh heeft daarbij de dagelijkse operationele leiding over het productiebedrijf, stuurt het sales team aan en maakt deel uit van het directieteam. Vishnu Laigsingh en Rajiv Laigsingh voorzagen het bedrijf destijds van een verfrissende academische inbreng. Mede dankzij deze gevarieerde expertises is Faja Lobi erin geslaagd om de modernste technologie- en marketingtechnieken toe te passen om haar doelgroep te bereiken.

Sfeerafbeelding

De familie tijdlijn

Met €0 euro en een missie naar een gepassioneerde familiekeuken met 600.000 fans.

1980
Opening Toko Tropica Centrale te Arnhem

Icoon bij jaartal 1981
  • Icoon bij jaartal 1981
  • Icoon bij jaartal 1983
  • Icoon bij jaartal 1985
  • Icoon bij jaartal 1986
  • Icoon bij jaartal 1991
  • Icoon bij jaartal 1992
  • Icoon bij jaartal 1993
  • Icoon bij jaartal 2002
  • Icoon bij jaartal 2005
  • Icoon bij jaartal 2012
  • Icoon bij jaartal 2014
  • Icoon bij jaartal 2015
  • Icoon bij jaartal 2015
  • Icoon bij jaartal 2016
  • Icoon bij jaartal 2016
  • Icoon bij jaartal 2017
  • Icoon bij jaartal 2017
  • Icoon bij jaartal 2018
  • Icoon bij jaartal 2018
  • Icoon bij jaartal 2019
  • Icoon bij jaartal 2019
  • Icoon bij jaartal 2020
  • Icoon bij jaartal 2020
  • Icoon bij jaartal