Milde bereidingswijze
Tips om Surinaamse eten milder naar smaak te bereiden:
1. Wokgerechten:
- Doseer minder dan de aangegeven hoeveelheid van het Faja Lobi product;
- Voeg naar smaak room, kokosmelk, gebakken uien, tomatenpuree of verse tomaat toe;
- Voeg naar smaak maïs, uien, prei, doperwten, taugé tijdens het roerbakken toe.
2. Surinaamse Nasi en Bami:
- Doseer minder dan de aangegeven hoeveelheid van het Faja Lobi product;
- Voeg per portie van 5 personen 2 theelepels tomatenpuree en/of een handvol gebakken uien toe;
- Voeg naar smaak maïs, uien, prei, doperwten, taugé tijdens het roerbakken toe.
3. Bij alle gerechten:
- Gebruik als bijgerecht o.a. Zuurgoed Trafasie (Surinaams tafelzuur), Gebakken Banaan, tomaat (in plakjes gesneden), komkommer.
4. Voor minder zout smaak:
- Doseer met afgestreken (medium) eetlepels of voeg minder dan de aangegeven hoeveelheid van het Faja Lobi product toe;
- Voeg aan de te bereiden gerechten tomatenpuree, uien, verse tomaat of extra groenten toe.
