Nieuws

Home Nieuws Wat is het verschil tussen Masala, Curry en Kerrie?
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
Of klik hier om ons bestseller kookboek te kopen!

Wat is het verschil tussen Masala, Curry en Kerrie?

Masala is een uitgebalanceerde melange van een groot aantal kruiden en specerijen o.a. koriander, komijn, die op een speciale manier geroosterd worden; hierdoor komt het aroma van deze kruiden en specerijen optimaal tot zijn recht. Masala vindt haar oorsprong in India en is daar vandaan door de Hindoestanen meegenomen naar o.a. Suriname, Nederland.

Curry is vergelijkbaar met de Surinaamse masala, doch heeft een andere kruidensamenstelling; de Engelse aanduiding curry wordt gebruikt voor de masala uit India.

Kerrie is een aangepaste versie van masala of curry, aangezien het met andere kruiden en specerijen wordt bereid; bovendien zijn deze kruiden en specerijen niet geroosterd. Hierdoor heeft kerrie een andere smaak als masala of curry. Kerrie wordt in de authentieke Surinaamse keuken niet gebruikt.

Garam Masala wordt in de Surinaamse keuken vooral gebruikt voor het bereiden van chutney's en sambals; in India wordt het echter in een groot aantal gerechten gebruikt. De samenstelling hiervan verschilt van streek tot streek.

Klik hier voor alle Recepten Masala Gerechten

Wat is het verschil tussen Masala, Curry en Kerrie?
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!