Nieuws

Home Nieuws Tajerblad
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Tajerblad

Tajerblad, ook wel boterblad genoemd, is een heerlijke bladgroente die veel wordt gebruikt in de Surinaamse keuken. Het blad is afkomstig van een knol waaruit grote bladeren groeien. Tajerblad is te vergelijken met spinazie, maar heeft een fijnere smaak. Dat niet alleen, tajerblad is rijk aan calcium en ijzer en bevat vitamine A, B2 en C. Evenals kousenband reuze gezond dus. Let er bij de aankoop op dat het mooi donkergroen en stevig is; behandel het voorzichtig, aangezien tajerblad breukgevoelig is. In de koelkast is tajerblad 2 dagen houdbaar.

Hoe bereid je tajerblad?
Verwijder de stengels van de bladeren (en de dikste nerven indien aanwezig), was de bladeren goed. Leg vervolgens een aantal bladeren op elkaar, rol ze op en snijd ze in reepjes. Je kan tajerblad conbineren met Surinaamse vlees- en visgerechten, maar ook gebruiken in bara, salades of soepen.

Een lekker recept met tajerblad lees je hier:  http://bit.ly/2ipmiII

Waar kan je tajerblad kopen?
Surinaamse toko’s en Chinese supermarkten.
  

Tajerblad

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie