Nieuws

Home Nieuws Faja Lobi: een familiegeschiedenis
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Faja Lobi: een familiegeschiedenis

Jay Laigsingh’s passie voor Surinaams eten kwam niet zomaar uit de lucht vallen: al sinds de jaren veertig was de familie van Faja Lobi’s oprichter actief in de food business en de rijsthandel. In 1975 emigreerde Jay met zijn familie naar Nederland. Tijdens zijn studie aan de HEAO-BE richtte Jay in Arnhem een toko op, die zo goed liep dat er al gauw een nieuwe, grotere vestiging in Amsterdam werd opgezet. Na een jaar verkocht hij de toko voor maar liefst 100.000 gulden, waarmee Jay, die als student moeilijk aan financiële middelen kon komen, erin slaagde de financiële basis voor Faja Lobi te leggen.

Samen met zijn vrouw Sandhia Laigsingh zette Jay daarna de productieactiviteiten op om de heerlijke Surinaamse keuken blijvend aan de man te brengen. Sandhia bleek een perfecte businesspartner en zo ontstond Faja Lobi, waarvoor het stel nog steeds met dezelfde passie Surinaamse levensmiddelen ontwikkelt. Sandhia is tevens schrijfster van het populaire Surinaamse kookboek Sandhia’s recepten.

Aangezien Faja Lobi naast een grote populariteit onder Surinaamse Nederlanders, ook een steeds toenemende populariteit geniet van autochtone Nederlanders, was het onmogelijk om het bedrijf nog met z’n tweeën te runnen. Daarom wordt het echtpaar bijgestaan door haar 3 zoons. Vishay Laigsingh heeft daarbij de dagelijkse operationele leiding over het bedrijf en maakt deel uit van het dagelijks directieteam. Vishnu Laigsingh (master Marketing) en Rajiv Laigsingh (student master Marketing) voorzien het bedrijf van een verfrissende inbreng. Mede dankzij deze gevarieerde expertises is Faja Lobi erin geslaagd om de modernste technologie- en marketingtechnieken toe te passen, om haar doelgroep te bereiken, ondanks beperkte financiële middelen als opkomend familiebedrijf.

Tevens is de productie van Faja Lobi voor een belangrijk deel geoutsourced met waarborging van de geheime recepturen van de Faja Lobi producten; de distributie, marketing en verkoop van de Faja Lobi producten vinden plaats door het familiebedrijf Faja Lobi Food BV.

Faja Lobi: een familiegeschiedenis

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie