Nieuws

Home Nieuws 5x slimme keukenhacks met inspirerende recepten
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

5x slimme keukenhacks met inspirerende recepten

Keukenhacks maken het nog veel leuker om in de keuken te staan en de lekkerste easy-to-use recepten te bereiden. Als je de hacks eenmaal weet dan is het ook nog eens veel gemakkelijker om gerechten te bereiden. Er zijn keukenhacks die supergoed werken en hacks waarvan het leuk is om te weten hoe het werkt, maar die je waarschijnlijk minder vaak gebruikt. Doe er in elk geval je voordeel mee nadat je kennis hebt gemaakt met onderstaande populaire keukenhacks.

1. Bouw een muurtje op van aluminiumfolie

Slow cooking is inmiddels tot trend verheven en als jij daar een liefhebber van bent, komt deze keukenhack supergoed van pas. Het is namelijk mogeijk om aluminiumfolie te gebruiken om een muurtje op te bouwen. Zo heb je de mogelijkheid om meerdere gerechten tegelijk op te warmen of warm te houden in de slowcooker. Bijvoorbeeld een gerecht als Kip Masala met kousenband en aardappel. Daarbij komt dat je dit gerecht als eenpansgerecht kan maken en de slowcooker gebruikt om het op te warmen of warm te houden. Lekker snel en gemakkelijk dus. De gerechten zijn in braadzakken te plaatsen binnen het muurtje van aluminiumfolie.

2. Bananen snel laten rijpen

Wil je een lekker recept maken met bananen, zoals gebakken banaan dan is de rijpheid van belang. Als de bananen nog niet rijp genoeg zijn dan is daar natuurlijk een keukenhack voor beschikbaar. Zet de oven op stand 150° C en leg daarin op bakpapier de bananen in schil op  gedurende dertig minuten. De schil wordt donker en dan laat je deze even afkoelen om daarna het recept met rijpe banaan klaar te maken. Ben je dol op banaan? Proef dan ook eens deze smakelijke banaanchips. Die zijn al voor je klaargemaakt.

3. Slagroom kloppen zonder garde of mixer

De meeste mensen hebben wel een garde of mixer in huis, maar wat doe je als je zonder zit en je wilt slagroom kloppen? In dat geval komt de volgende keukenhack uitstekend van pas, waarbij je een lege jampot nodig hebt. Het is dan een kwestie van de suiker toevoegen aan de slagroom in het potje en het deksel erop doen om de pot daarna flink te schudden. Des te sneller je aan het schudden bent des te sneller de slagroom klaar is. Serveer de slagroom maar eens bij Eksi Koekoe met amandel om het extra feestelijk te maken.

4. Zilvervliesrijst laten wellen om de kooktijd te verkorten

Zilvervliesrijst is gezond en prima te gebruiken bij allerlei recepten, zoals ter vervanging van Basmati rijst bij het recept Surinaamse nasi met saté. Bij gewone zilvervliesrijst is het belangrijk deze te laten wellen. Dat hoeft bijvoorbeeld niet bij de snelkookvariant, want die is direct klaar voor gebruik. Zet de zilvervliesrijst een nacht voor de bereiding in een pan met water om de korrels te laten wellen. De kooktijd is daarmee de volgende dag te verkorten van veertig minuten naar twintig minuten.

5. Sap van een citroen gemakkelijk persen

Misschien heb je wel eens gehoord van het rollen van een citroen voordat je deze gaat persen. Dat is ook ideaal, maar er is nog een manier om het sap simpel te persen. Daarvoor verwarm je de citroen gedurende twintig seconden even in de magnetron. De vliesjes aan de binnenkant worden door de warmte zacht en dat maakt het gemakkelijk de citroen te persen.

Nog enkele hacks die niet altijd nodig zijn

Er zijn zoals je ziet allerlei keukenhacks die het koken en bakken net als de voorbereiding gemakkelijk maken. Zo zijn er eveneens hacks die ideaal zijn in sommige situaties, maar niet altijd aan te raden zijn. Bijvoorbeeld als het gaat om het blancheren van groene blaadjes van basilicum. De felgroene kleur blijft aanwezig door het blancheren, maar als je er pesto van maakt, is dit echt af te raden. De smaak verwatert hierdoor namelijk. Zo is het ook niet ideaal om een doormidden gesneden aardappel aan te zoute soep toe te voegen. Een aardappel is echt geen spons die het teveel aan zout opneemt. Voorkom gewoon dat je te veel zout aan een soep toevoegt door simpelweg een easy-to-use recept te volgen, zoals voor deze Javaanse kippensoep.

5x slimme keukenhacks met inspirerende recepten

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie