Javaanse kippensoep

Home Recepten
Javaanse kippensoep
Afbeelding van Javaanse kippensoep
Afbeelding van Javaanse kippensoep

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Eieren hard koken.
  • STAP 2: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; afscheppen, afkoelen en in stukjes pluizen.
  • STAP 3: Rijstvermicelli met een schaar in stukjes knippen; handvol ervan in de overgebleven hete olie enkele seconden bakken tot het uitzet en afscheppen. Herhaal dit met de rest van de rijstvermicelli.

2. Javaanse Kippensoep:

  • STAP 4: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 360 ml Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 340 ml kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt), pimentkorrels, laos en kentjoer, omroeren en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken; tussentijds omroeren.

TIP: Probeer ook deze gerechten: Sandhia's Soepen en Kookvideo's.

Serveertip: Javaanse kippensoep per persoon in een soepkom als volgt serveren; zet in de kom een ei en naar wens gepluisde kip, gebakken rijstvermicelli, taugé, gebakken uitjes, en mini friet (naturel), giet de soep erover. Voeg naar smaak Sandhia's rode peper sambal toe.

Variatietip: Serveer ook eens met rijst of andere bijgerechten naar voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Lorenzo 4 augustus 2020 11:11
5/5
Supergave website geworden, en ik kan niet wachten om al die lekkere recepten te proberen!!!
Janice 4 augustus 2020 11:01
5/5
Super mooie website!
Whitney 4 augustus 2020 08:34
5/5
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij is super fijn. Een flinke verbetering!
Cynthia 4 augustus 2020 08:34
5/5
5 sterren voor dit kookboek.
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
John 3 augustus 2020 07:52
5/5
Kennis gemaakt met jullie lekkere producten nu enkele weken geleden, ben een groot ben geworden!
Anoniem 2 augustus 2020 15:02
5/5
Geweldig bedrijf

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Javaanse kippensoep

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Eieren hard koken. 
  • STAP 2: De kip in ruim water gaarkoken, afscheppen en daarna in 4 eetlepels olie lichtbruin bakken; afscheppen, afkoelen en in stukjes pluizen.
  • STAP 3: Rijstvermicelli met een schaar in stukjes knippen; handvol ervan in de overgebleven hete olie enkele seconden bakken tot het uitzet en afscheppen. Herhaal dit met de rest van de rijstvermicelli.

2. Javaanse Kippensoep:

  • STAP 4: Breng het water in een grote pan aan de kook; voeg hieraan toe 360 ml Faja Lobi Saoto Trafasie (soepmix), 340 ml kippenbouillon met kippenvlees, gebakken uitjes, selderij (gehakt), pimentkorrels, laos en kentjoer, omroeren en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken; tussentijds omroeren.

TIP: Probeer ook deze gerechten: Sandhia's Soepen en Kookvideo's.

Ingrediënten
- 1. Voorbereiding: - 6 eieren - 350 gr kipfilet (voor gepluisde kip)    - zonnebloemolie       - 100 gr rijstvermicelli - 2. Javaanse Kippensoep: - 1.75 liter water   - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Saoto Trafasie (vers bereide soepmix) - 1 pot (340 ml) kippenbouillon met kippenvlees (vloeibare) - 100 gr gebakken uitjes - 4 takken verse selderij - 4 pimentkorrels (hele) - 3 cm verse laos (fijn geraspt) - 3 cm verse kentjoer (fijn geraspt) - 3. Toevoegen tijdens het serveren: - hard gekookte eieren - gepluisde kip                                   - gebakken rijstvermicelli (mihoen) - 180 gr taugé - 180 gr gebakken uitjes - 180 gr mini friet naturel (aardappelstokjes)