Wilt u met dit recept een vegetarisch gerecht maken?
Tips om dit gerecht vegetarisch te bereiden:
a. Vervang het vlees of de vis, gebruikt in deze recepten, met vegetarische ingrediënten o.a. Tahoe/Tofu, Quorn, Soja brokken, Tivall balletjes, Tempé, Seitan, (vegetarische) Schnitzel of met andere vleesvervangers.
b. De Faja Lobi producten bevatten uitsluitend plantaardige ingrediënten, behalve Trassie Trafasie, zodat deze producten ook door vegetariërs gebruikt kunnen worden.
Bereidingswijze van vleesvervangers:
- Harde soorten vleesvervangers zoals Soja brokken:
Vooraf eerst in ruim water zacht koken, afgieten en goed uitknijpen in een vergiet. Snijd die vervolgens in fijne stukjes/reepjes/blokjes en bak het lichtbruin. Hierna kan het in de verdere bereiding in de plaats van vlees/vis verwerkt worden. - Zachte soorten vleesvervangers zoals Tahoe, Quorn, Tivalballetjes, Tempé, Tofu, Seitan, (vegetarische) Schnitzel:
Snijd de gekozen vleesvervanger in stukjes/reepjes/blokjes en bak die lichtbruin, waarna het in de verdere bereiding in de plaats van vlees/vis verwerkt kan worden. - Bij gebruik van Tahoe of Tempé, is het belangrijk dat een flinterdun laagje (dit is de stremsel) van alle 4 zijden wordt afgesneden; dit laagje heeft nl. een bittere smaak.
Algemene Tips:
- Schenk over vegetarische nasi en bami of andere rijst- en pastagerechten eens Surinaamse pinda-satesaus.
- Strooi tijdens de bereiding Knorr Aromat (smaakverfijner met tuinkruiden in poedervorm) over het gerecht.
- Strooi na de bereiding gebakken uien over het bereide gerecht.
- Gebruik als bijgerechten o.a. Gebakken Banaan, Zuurgoed, Javaanse Sambal Trafasie.
- Voor een hetere smaak gebruik Madam Jeanette peper.
SWADISH KHANA! NJANG SWIETIE! SELAMAT MAKAN! EET SMAKELIJK! KOME DUSHI!!