0. Curry Chicken Potatoes

Home Recepten
0. Curry Chicken Potatoes
Afbeelding van 0. Curry Chicken Potatoes
Afbeelding van 0. Curry Chicken Potatoes

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. Marineer de krieltjes met 3 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade).
Mandarijn uitpersen, meng 2 eetlepels honing en het mandarijn sap met de overblijvende Kip Masala Trafasie (marinade); verdeel de kipfilet in 4 gelijke delen en marineer ze een nacht met deze marinade.
2. Peultjes en paprika (in reepjes) in ruim water 4 minuten koken, afgieten en vervolgens in 2 eetlepels olie, met zout en witte peper naar smaak, 2 minuten wokken.
3. Leg de kip aan de ene kant en de krieltjes aan de andere kant van de ovenschaal, verdeel 1 eetlepel boter en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) over het vlees; houd de rest van de marinade apart. Grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de rest van de marinade over het vlees verdelen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati; schenk de saus over het vlees. Gebruik Sambal Nasi Trafasie voor een pittiger smaak. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Gebruik eens biologische scharrelkip. Varieer de kipfilet met drumsticks of runderlapjes en de peultjes met sugar snaps of broccoli.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Sweringa 28 januari 2020 11:08
5/5
Te beginnen met alleen al de visuele presentatie geef ik een 10. Je weet echter nooit wat je aantreft als je het boek openslaat, laat staan als je een recept maakt. 10 voor de eerste, 10 voo r het tweede. Recepten zijn gelukt, mensen waren blij en mijn huis rook nog dagen naar tropische tijden, glimlach van oor tot oor! ...
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Lieke 12 oktober 2018 09:07
5/5
DIKKE 10. Veel recepten al gebruikt en pas veel technieken toe uit de recepten bij onze dagelijkse pot.
Walid 25 september 2018 12:58
5/5
Sandhia's Recepten verdient een 10. Ook veel vegetarische gerechten, en de recepten zijn heel leuk naar eigen smaak te personaliseren waardoor het voelt dat je zelf de kok bent die het heeft ontdekt. ...
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
0. Curry Chicken Potatoes

1. Voorbereiding:
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. Marineer de krieltjes met 3 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade).
Mandarijn uitpersen, meng 2 eetlepels honing en het mandarijn sap met de overblijvende  Kip Masala Trafasie (marinade); verdeel de kipfilet in 4 gelijke delen en marineer ze een nacht met deze marinade.
2. Peultjes en paprika (in reepjes) in ruim water 4 minuten koken, afgieten en vervolgens in 2 eetlepels olie, met zout en witte peper naar smaak, 2 minuten wokken.
3. Leg de kip aan de ene kant en de krieltjes aan de andere kant van de ovenschaal, verdeel 1 eetlepel boter en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) over het vlees; houd de rest van de marinade apart. Grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de rest van de marinade over het vlees verdelen.

Ingrediënten
- zout, witte peper - 200 gram peultjes - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1 rode paprika - zonnebloemolie - boter - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - honing - 1 mandarijn - 600 gram kipfilet of hamlappen - 500 gram krieltjes - Laigsingh Sambal Nasi Trafasie