0. Curry Chicken Potatoes

Home Recepten
0. Curry Chicken Potatoes
Afbeelding van 0. Curry Chicken Potatoes

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. Marineer de krieltjes met 3 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade).
Mandarijn uitpersen, meng 2 eetlepels honing en het mandarijn sap met de overblijvende Kip Masala Trafasie (marinade); verdeel de kipfilet in 4 gelijke delen en marineer ze een nacht met deze marinade.
2. Peultjes en paprika (in reepjes) in ruim water 4 minuten koken, afgieten en vervolgens in 2 eetlepels olie, met zout en witte peper naar smaak, 2 minuten wokken.
3. Leg de kip aan de ene kant en de krieltjes aan de andere kant van de ovenschaal, verdeel 1 eetlepel boter en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) over het vlees; houd de rest van de marinade apart. Grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de rest van de marinade over het vlees verdelen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati; schenk de saus over het vlees. Gebruik Sambal Nasi Trafasie voor een pittiger smaak. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Gebruik eens biologische scharrelkip. Varieer de kipfilet met drumsticks of runderlapjes en de peultjes met sugar snaps of broccoli.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Noah 16 juni 2021 12:26
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
Ileas 3 februari 2021 01:00
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 krijgt een 10. Ook snel ontvangen!
Carola 12 oktober 2020 00:00
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Sweringa 28 januari 2020 01:00
5/5
Te beginnen met alleen al de visuele presentatie geef ik een 10. Je weet echter nooit wat je aantreft als je het boek openslaat, laat staan als je een recept maakt. 10 voor de eerste, 10 voo r het tweede. Recepten zijn gelukt, mensen waren blij en mijn huis rook nog dagen naar tropische tijden, glimlach van oor tot oor! ...
A. Verheij 15 november 2018 01:00
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Lieke 12 oktober 2018 00:00
5/5
DIKKE 10. Veel recepten al gebruikt en pas veel technieken toe uit de recepten bij onze dagelijkse pot.
Walid 25 september 2018 00:00
5/5
Sandhia's Recepten verdient een 10. Ook veel vegetarische gerechten, en de recepten zijn heel leuk naar eigen smaak te personaliseren waardoor het voelt dat je zelf de kok bent die het heeft ontdekt. ...
Izzy 21 oktober 2021 10:07
5/5
Rode curry hebben we gisteren gemaakt met kip krieltjes en boontjes, top recept met een kookvideo die goed werkt 😊😋😎
Dylan 31 augustus 2021 19:16
5/5
Meeerrr curry recepten graag de roti curry bij Albert Heijn gekocht en was geweldig!
Paul 27 juli 2021 08:44
5/5
Een ZWAAR COMPLIMENT voor dit bedrijf! Butter Chicken Curry was zoooooooooooo mega mega lekkur!!!! 😋😎😋😎😋😎😋😎
Sterre en familie 12 oktober 2021 08:44
5/5
Gisterenavond iedereen verrast thuis: Ze klaagden al jaren over wanneer we weer chicken para gingen eten! Gekocht bij Oriental, en iedereen werd gek haha
Danny 6 oktober 2021 08:46
5/5
Geweldig popcorn chicken 🔥
Winonah 4 oktober 2021 08:29
5/5
Chicken Paramaribo weer geproefd, wat een topper zoals vroeger mensen fijn dat deze saus weer terug is.
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
20 augustus 2021 08:33
5/5
Mmmmmm dit weekend staat het nieuwe recept ketjap chicken roti wrapppppp op het menutjeeeeeeeeeeeee. 😍 Al 10 jaar lang eten we minimaal 5 x per maand faja faja trafasie 🌴🌴🌴
Tineke 30 juli 2021 00:00
5/5
Gaan dit weekend de chicken javaan maken. Al zeker 30 recepten nu met succes gemaakt!
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Willem p 5 mei 2021 08:20
5/5
Chicken burger gemaakt was verrukkelijk
Zaterdag 12 april 2021 00:00
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Nanny 23 maart 2021 09:49
5/5
Jullie blijven me al jaren verassen, wat een diversiteit aan recepten. Roti Chicken Wrap gaan we vandaag maken! Benieuwd naar het nieuwe recept van deze week :) Bedankt
Sarah 11 maart 2021 06:58
5/5
Roti Chicken Masala Wrap zie ik net geplaatst, terwijl ik net ging kijken wat we vandaag gingen eten. Vanavond op het menu, toppie!
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
0. Curry Chicken Potatoes

1. Voorbereiding:
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. Marineer de krieltjes met 3 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade).
Mandarijn uitpersen, meng 2 eetlepels honing en het mandarijn sap met de overblijvende  Kip Masala Trafasie (marinade); verdeel de kipfilet in 4 gelijke delen en marineer ze een nacht met deze marinade.
2. Peultjes en paprika (in reepjes) in ruim water 4 minuten koken, afgieten en vervolgens in 2 eetlepels olie, met zout en witte peper naar smaak, 2 minuten wokken.
3. Leg de kip aan de ene kant en de krieltjes aan de andere kant van de ovenschaal, verdeel 1 eetlepel boter en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) over het vlees; houd de rest van de marinade apart. Grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de rest van de marinade over het vlees verdelen.

Ingrediënten
- zout, witte peper - 200 gram peultjes - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1 rode paprika - zonnebloemolie - boter - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - honing - 1 mandarijn - 600 gram kipfilet of hamlappen - 500 gram krieltjes - Laigsingh Sambal Nasi Trafasie
Ga naar mijn laatste sessie