Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

Home Recepten
Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 20 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.

2. Gehaktballen Dési Masala:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en paprika (in reepjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

3. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: De andijviestamppot serveren met de gehaktballen Dési Masala; schenk de saus over de gehaktballen.

Variatietip: Varieer de Roti Dési Masala (woksaus) eens met de volgende woksauzen en marinade: 1. Roti Masala Trafasie 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Kip Masala Trafasie (marinade). Varieer het gehakt met vegaballetjes of kipgehakt en de andijvie met Sandhia's amsoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Angeliena 12 maart 2023
5/5
Op deze website kom je combinaties tegen waarvan je denkt hoe bedenken jullie het, totdat je het gaat maken. Een voorbeeld hiervan is: Tagliatelle met Gehaktbal Trafasie. Echt waar, je denkt huh? Maar wat een enorm lekkere smaakexplosie van jewelste is dit. We gaan aankomende week het Roti Puntjes recept maken 😃 ...
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

1. Voorbereiding:

Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 20 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.

2. Gehaktballen Dési Masala:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en paprika (in reepjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

3. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- A. Voor Andijviestamppot: - 1 pak (500 gram) panklare andijvie - 2 x 700 g aardappels (kruimige) - 150 ml halfvolle melk - B. Voor de Gehaktballen: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) Let op: Alleen bij de toko verkrijgbaar! - 1 grote paprika, zonnebloemolie, 1 ui - 1 ei - 100 gram paneemeel - 1 sjalotje (gesnipperd) - 4 eetlepels boter - 300 gram gehakt half-om-half

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie