Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

Home Recepten
Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus
Afbeelding van Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus
Afbeelding van Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 20 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.

2. Gehaktballen Dési Masala:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en paprika (in reepjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

3. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: De andijviestamppot serveren met de gehaktballen Dési Masala; schenk de saus over de gehaktballen.

Variatietip: Varieer de Roti Dési Masala (woksaus) eens met de volgende woksauzen en marinade: 1. Roti Masala Trafasie 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Kip Masala Trafasie (marinade). Varieer het gehakt met vegaballetjes of kipgehakt en de andijvie met Sandhia's amsoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Olivia 16 december 2020 09:25
5/5
Ga het kookboek als cadeau geven 1e kerstdag aan mams, ze gaat er helemaal blij mee zijn. Top boek!
Noud 16 december 2020 07:54
5/5
Eerste keer dat we dit hebben gegeten op een turks broodje, sjezus wat een smaaksensatie. Toch eens kijken wat we met kerst kunnen combineren.
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm
11 december 2020 12:52
5/5
Geweldige producten. Niet meer te koop bij Jumbo en AH,zo jammer... Dan online doen.
Din 8 december 2020 10:31
5/5
Bedankt voor het inspiratievolle kerstmenu! We gaan zekers een paar gebruiken, gaat top worden.
Lindsay 24 november 2020 08:26
5/5
Probeer meerdere keren een recensie te plaatsen maar lukt telkens niet. Ben erg content met het kookboek genaamd Sandhia's Recepten welke ik cadeau heb gekregen en net op jullie website gebladerd leuk merk zeg ...
Likinia 23 november 2020 08:35
5/5
Besteld, op tijd binnen, nette verpakking (cadeau), echt wel een heel dik boek, ook echt unieke recepten, gewoon een zeer mooi kookboek zonder al die poespas.
Leontien 22 november 2020 18:41
5/5
Zeker een aanrader deze bijzondere producten. Zodra je de dop eraf trekt geurt het al hmm
mariekeeee 16 november 2020 15:33
5/5
Ik raad dit kookboek zeker aan, nieuwe keuken op een fijne en makkelijke manier uitgelegd.
Nilesh 3 november 2020 15:07
5/5
Meer curry's graag op basis van de masala trafasie.
Lieke 3 november 2020 09:42
5/5
In jullie volgende top kookboek mogen ook de bakrecepten hoor!!!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...
Marleen Gruben 25 oktober 2020 12:51
5/5
Ben al een aantal jaren lid ,geniet iedere keer van deze heerlijke recepten Top site!
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Winoth 30 september 2020 09:48
5/5
Een hindoestaan die het zelfs top vind. Ga zo door!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Lizzy 10 september 2020 14:27
5/5
Goede onvangst en op tijd. Top kookboek!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Niss 31 augustus 2020 15:55
5/5
De beste smaakmaker die ik ken! Fijn dat hij te koop is bij appie
Lindsey 25 augustus 2020 12:05
5/5
Cadeau gekregen jullie kookboek, toch maar op onderzoek gegaan WOW wist niet dat jullie zo groot zijn ga snel meer proberen de recepten lukken allemaal tot nu toe :)
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

1. Voorbereiding:

Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 20 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.

2. Gehaktballen Dési Masala:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en paprika (in reepjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

3. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- A. Voor Andijviestamppot: - 1 pak (500 gram) panklare andijvie - 2 x 700 g aardappels (kruimige) - 150 ml halfvolle melk - B. Voor de Gehaktballen: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) Let op: Alleen bij de toko verkrijgbaar! - 1 grote paprika, zonnebloemolie, 1 ui - 1 ei - 100 gram paneemeel - 1 sjalotje (gesnipperd) - 4 eetlepels boter - 300 gram gehakt half-om-half