Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

Home Recepten
Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus
Afbeelding van Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus
Afbeelding van Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 20 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.

2. Gehaktballen Dési Masala:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en paprika (in reepjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

3. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: De andijviestamppot serveren met de gehaktballen Dési Masala; schenk de saus over de gehaktballen.

Variatietip: Varieer de Roti Dési Masala (woksaus) eens met de volgende woksauzen en marinade: 1. Roti Masala Trafasie 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Kip Masala Trafasie (marinade). Varieer het gehakt met vegaballetjes of kipgehakt en de andijvie met Sandhia's amsoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Winoth 30 september 2020 09:48
5/5
Een hindoestaan die het zelfs top vind. Ga zo door!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Lizzy 10 september 2020 14:27
5/5
Goede onvangst en op tijd. Top kookboek!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Niss 31 augustus 2020 15:55
5/5
De beste smaakmaker die ik ken! Fijn dat hij te koop is bij appie
Lindsey 25 augustus 2020 12:05
5/5
Cadeau gekregen jullie kookboek, toch maar op onderzoek gegaan WOW wist niet dat jullie zo groot zijn ga snel meer proberen de recepten lukken allemaal tot nu toe :)
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
A 8 juni 2020 14:52
5/5
5 sterren??? 10! Bedankt voor de fijne receptjes op Facebook

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Andijviestamppot met gehaktbal op romige masala saus

1. Voorbereiding:

Meng sjalotje, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 20 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van.
Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.

2. Gehaktballen Dési Masala:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Dési Masala (woksaus), 1 kopje (150ml) water en paprika (in reepjes) hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

3. Andijviestamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- A. Voor Andijviestamppot: - 1 pak (500 gram) panklare andijvie - 2 x 700 g aardappels (kruimige) - 150 ml halfvolle melk - B. Voor de Gehaktballen: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) Let op: Alleen bij de toko verkrijgbaar! - 1 grote paprika, zonnebloemolie, 1 ui - 1 ei - 100 gram paneemeel - 1 sjalotje (gesnipperd) - 4 eetlepels boter - 300 gram gehakt half-om-half