B. B. R. met Pom en Kousenband

Home Recepten
B. B. R. met Pom en Kousenband
Afbeelding van B. B. R. met Pom en Kousenband

Bereidingswijze

1. Kip:

6 eetlepels olie verhitten, de kip (in kleine stukjes) en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.
LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

2. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, 5 bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide kip met de saus en de groenten hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooie mengsel.

3. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

4. B. B.R.:

Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3 eetlepels olie verhitten; hieraan peper, Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens 100 ml water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.

5. Kousenband: Kousenband (geroerbakte kousenband)

TIP: Bekijk onze nieuwste Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten), Sandhia's Roti, Surinaams Puntje. Garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter (maar dan is deze pom niet meer mager). Varieer de kipfilet/kippenbouten met soepkip. Vervang eens de Mixed Pickle met zoetzure uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Tonny 8 mei 2022 08:24
5/5
Kip Masala met spitskool is zo simpel maar zo om te smullen! B.B.R met Rijst met Nasi Trafasie mix ook een echte aanrader. ❤️❤️😋😋
Rudy 5 mei 2022 08:14
5/5
Roti Chicken Popcorn: 10 sterren! Naast een super leuke naam waar iedereen om moest lachen, was de smaak nog lekkerder. 😍😍
Romay 2 mei 2022 08:33
5/5
De roti samosa is net alsof je een samosa hapje eet maar dan smaakvoller. Dikke aanrader mede culinaire liefhebbers! 😋❤️
Sammy 10 april 2022 09:11
5/5
De samosa roti trafasie recept is weer geslaagd hoor. Was om te smullennnn!
Taima 5 april 2022 08:06
5/5
Roti samosa recept gisterenavond gemaakt. Erug lekker mensen, dit recept is echt een aanrader. 😊
Linsey 29 maart 2022 00:00
5/5
Ik heb Sandhia's Recepten Deel 6 besteld. Gebruik voor zoveel dingen deel 6, van snacks tot voorafjes en ga zo maar door. Toppie
Ronnie tim 25 maart 2022 01:00
5/5
De javaanse kip met ketjap is zo om te smuller. Sindsdien koken we veel met jullie producten! Sandhia's Recepten Deel 6 hebben we besteld en kunnen hier niet op wachten.
Agina 21 maart 2022 01:00
5/5
Hallo sandhia's recepten!! Deel 6 is besteld hoor. Tip: aantekeningen kunnen maken/notities ergens achterin. Nu doen we blaadjes ertussen, ook prima maar die raak je soms nog weleens kw ijt. Bij bepaalde recepten geef ik mijn eigen draai eraan, handig als ik dit kan noteren in het boek zelf. Deel 5 helemaal onder geklad haha had eigenlijk nog eentje willen bestellen maar nu te laat mee. ...
Miranda en fam. 11 maart 2022 08:17
5/5
Dit weekend eksi koekoe trafasie met nasi trafasie en moksie metie kippetjes van de BBQ die we eerst lekker 2 dagen in de marinade hebben laten intrekken zo lekker.
Inirida 10 maart 2022 01:00
5/5
Besteld als cadeau voor mijn moeder. Nu geduldig wachten (can't!!! haha).
Geffre 9 maart 2022 08:03
5/5
😎Bruine bonen met drumsticks zo sappig. Ook zo blij met Trassie, zo een geweldige smaakmaker.
Fayenne 7 maart 2022 01:00
5/5
Deel 1 t/m 5 hebben we in huis, en deel 5 zelfs twee keer. Van twee verschillende mensen cadeau gekregen 3 jaar en 2 jaar geleden haha. Ik gebruik de ene nu als notitie boekje. Zou handig zijn als in deel 6 ook een notitie gedeelte zal zitten! ...
Winoah 18 januari 2022 08:38
5/5
de caribische kip uit de oven is wel echt een klappertje hoor. Super mals en sappig, en makkelijk 😏
Wil 11 januari 2022 01:00
5/5
Kan ik deel 7 deel 15 en deel 50 alvast reserveren? Heb alle delen en alles eruit gekookt, fan van het eerste uur. Gr Wil
Ron van Leeuwen 29 december 2021 17:25
5/5
Wat een hemels gerecht zeg. Ik had alleen mijn oven op grillen gezet dus na 3 kwartier was het al klaar. Gelukkig had ik tussendoor even gekeken en was het vlees lekker knapperig en toch mal s. Ik ga het zo eten met de aangeraden en gemaakte ketjap sambal saus. Ik verheug me er nu al op. Maken mensen!!!! ...
Timothy 23 november 2021 07:57
5/5
Turks broodje met javaanse sate was echt een klapper. Staat nu standaard op het menu 2 x per maand😋
jm 5 november 2021 08:35
5/5
Eksi Koekoe mix werkt super. Handig de kookvideo recept 😊
Julius 18 oktober 2021 09:13
5/5
de chinese nasi recept gemaakt met jullie witte nasi mix was weer super. Altijd lekker te combineren met jullie marinades, zelfs met vegetarische vleessoorten merken we op dat dit goed gaat.
Anu 6 september 2021 00:00
5/5
Alle pagina's dit weekend eens doorgebladerd van dit kookboek, mooi hoor. Leuk ook om te zien dat veel recepten echt lijken zoals ik het zelf heb geleerd vroeger (ooit) van oma en moede rs. Geeft me een fijn gevoel dat ik iets gevonden heb wat echt lijkt om wat we vroeger aten ...
Nalini 24 augustus 2021 09:11
5/5
De kiprollade was super. Kunnen jullie eens een masala rollade maken? Erg benieuwd hoe dat uitpakt, lekker sappig hmm denk een creatie 😋
Wi, 22 augustus 2021 11:46
5/5
De beste sate en pinda sambel is van faja Lobi. We zaten laatst in een Hollands restaurant met allerlei verschillende gerechten, verrek die sate proefde zo bekend en lekker. wij vragen welke saus er is gebruikt aan de chef, zegt die gek faja lobi hahaha nou ons kon je rapen hoe toevallig! 😂😂😂❤️ ...
Eduard 10 augustus 2021 09:41
5/5
Mijn overgrootoma was een surinaamse, en het enige wat ik van haar kan herinneren is dat het huis altijd zo lekker rook. Kook nu geruime tijd met jullie recepten en de producten en krijg tel kens weer de kriebels van vroeger. Het maakt je intern gelukkig die kruiden specerijen en lekker pruttelen dat de hele wijk ruikt dat het weer zo ver is: su food ❤️ ...
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Devy 4 juni 2021 10:35
5/5
Yangtori sate smaakt heerlijk op de BBQ met honing erover tijdens het BBQ-en, aanrader. 😋😻
Aliana 16 april 2021 00:00
5/5
al die lekkere receptjes zijn echt super. wanneer komt deel 6?
Lorenzo 4 februari 2021 08:23
5/5
Als ras Italiaan fan van jullie keuken, maken jullie mij zo blij met dit recept. Tagliatelle met jullie gouden gehaktballen, man man man ga zo door. Meer Italiaanse pasta's met jullie produc ten graag! ...
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
B. B. R. met Pom en Kousenband

1. Kip:

6 eetlepels olie verhitten, de kip (in kleine stukjes) en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.
LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

2. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, 5 bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide kip met de saus en de groenten hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooie mengsel.

3. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

4. B. B.R.:

Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3 eetlepels olie verhitten; hieraan peper, Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens 100 ml water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.

5. Kousenband: Kousenband (geroerbakte kousenband)

Ingrediënten
- 1. Kip: - zonnebloemolie - 500 gram kipfilet of kippenbouten - 1 pot (360ml) Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 1/2 eetlepel tomatenpuree - 2 kleine bouillonblokjes - 2 grote uien - 2 tomaten - 1 bosje selderij - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten - 8 stuks Mixed Pickles of 4 el piccalilly - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - 2. Pom: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries) - 1 1/2 eetlepel bruine suiker - 5 kleine bouillonblokjes - 150 gram halvarine - sap van 1 geperste sinaasappel - 3. B. B.R.: - 1 pot (720 gram) bruine bonen - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 stuk Madam Jeanette peper - 1 el tomatenpuree - mespunt spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 4. Kousenband: Kousenband (geroerbakte kousenband)
Ga naar mijn laatste sessie