B. B. R. met Pom en Kousenband

Home Recepten
B. B. R. met Pom en Kousenband
Afbeelding van B. B. R. met Pom en Kousenband
Afbeelding van B. B. R. met Pom en Kousenband

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kip:

6 eetlepels olie verhitten, de kip (in kleine stukjes) en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.
LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

2. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, 5 bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide kip met de saus en de groenten hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooie mengsel.

3. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

4. B. B.R.:

Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3 eetlepels olie verhitten; hieraan peper, Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens 100 ml water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.

5. Kousenband: Kousenband (geroerbakte kousenband)

TIP: Bekijk onze nieuwste Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten), Sandhia's Roti, Surinaams Puntje. Garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter (maar dan is deze pom niet meer mager). Varieer de kipfilet/kippenbouten met soepkip. Vervang eens de Mixed Pickle met zoetzure uien.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anita 10 september 2020 13:57
5/5
Echt waar ieder gerecht is een topper. Nou hebben we nog lang niet alles getest, maar vanaf day 1 al supporting faja lobi
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Lieke & Jayson 3 februari 2019 14:52
5/5
Fan van het eerste uur. Zit nooit online uit interesse naar jullie website gegaan, zie de recensies en voel me verplicht jullie 5 sterren te geven, ik hou van jullie, koop al 20 jaar zeker j ullie producten bij mijn vaste toko, ga zo door lieve mensen. ...
Jinny 30 november 2018 17:27
5/5
Ik wil nadat ik jullie kookboek nu 2 maanden heb gebruikt, jullie echt bedanken. Normaal zou ik nooit een review plaatsen, maar de recepten, en hoe ze ook in 1 keer lukken allemaal! 9 van de 10 keer lukt een recept van iemand anders of uit een kookboek nooit, jullie recepten voelen zoveel liefde, en je krijgt echt het gevoel dat je het helemaal zelf hebt gedaan, heerlijk als kookliefhebber. Een heel fijn weekend toegewenst en ga zo door! ...
Gimmy en ninn 9 oktober 2018 09:59
5/5
De manier hoe jullie die geschreven hebben is echt super. Veel recepten herken ik van vroeger hoe mijn oma en moeder het maakte, maar wat vooral leuk is, de recepten kan je heel erg personal iseren naar je eigen smaak, precies zoals de Surinaamse keuken is! De culturen daar maken alles op hun eigen manier, waardoor je altijd verrast wordt keer op keer. XX ...
Priya & Gregory 11 juli 2018 07:39
5/5
Fijn boek met recepten. Daarnaast zitten er echt VEEL recepten in, ongekend. Surinaamse kookboeken zijn vaak te eenzijdig, hier krijgen jullie echt een 5 sterren voor want wij vinden het sup er. We hopen alleen dat jullie producten beter beschikbaar worden, vind het te duur om het online te kopen! ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
B. B. R. met Pom en Kousenband

1. Kip:

6 eetlepels olie verhitten, de kip (in kleine stukjes) en uien (in ringen) hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
Surinam Trafasie (roerbakmix), 2 bouillonblokjes, selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), plakje Madam Jeanette peper, doperwten en de Mixed Pickles (in plakjes gesneden) of de piccalilly, toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.
LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.

2. Pomtajer:

De pomtajer als volgt ontdooien: Laat het in de verpakking een nacht op kamertemperatuur staan, het water daarna uitlekken en niet gebruiken; hieraan toevoegen de bruine suiker, 5 bouillonblokjes, halvarine en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide kip met de saus en de groenten hieraan toevoegen en het geheel goed mengen tot een mooie mengsel.

3. Pom:

Een vuurvaste schaal beboteren en het pomtajer mengsel hierin overdoen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1 ½ uur;
- In de heteluchtoven op magnetron- én grillstand: 22 minuten;
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk vast door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en rondom een donkerbruine korst heeft.

4. B. B.R.:

Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
3 eetlepels olie verhitten; hieraan peper, Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens 100 ml water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.

5. Kousenband: Kousenband (geroerbakte kousenband)

Ingrediënten
- 1. Kip: - zonnebloemolie - 500 gram kipfilet of kippenbouten - 1 pot (360ml) Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 1/2 eetlepel tomatenpuree - 2 kleine bouillonblokjes - 2 grote uien - 2 tomaten - 1 bosje selderij - Madam Jeanette peper - 100 gram doperwten - 8 stuks Mixed Pickles of 4 el piccalilly - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - 2. Pom: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries) - 1 1/2 eetlepel bruine suiker - 5 kleine bouillonblokjes - 150 gram halvarine - sap van 1 geperste sinaasappel - 3. B. B.R.: - 1 pot (720 gram) bruine bonen - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 stuk Madam Jeanette peper - 1 el tomatenpuree - mespunt spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 4. Kousenband: Kousenband (geroerbakte kousenband)