B. B. R. Xtra Speciaal

Home Recepten
B. B. R. Xtra Speciaal
Afbeelding van B. B. R. Xtra Speciaal

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

6 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en Madam Jeanette peper hierin enkele minuten fruiten; kippendijenfilet (gehalveerd) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken; hierna Nasi Trafasie (roerbakmix), Roti Saus Trafasie, spicepowder en tomaat (in stukjes) toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en omscheppen;het water toevoegen en 15 minuten met deksel op de pan laten sudderen.
Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, Zuurgoed Trafasie en Gebakken Banaan; garneer met verse selderij.

Variatietip: Ook heerlijk met kousenband en gebakken banaan.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Aliana 16 april 2021 08:22
5/5
al die lekkere receptjes zijn echt super. wanneer komt deel 6?
Lorenzo 4 februari 2021 08:23
5/5
Als ras Italiaan fan van jullie keuken, maken jullie mij zo blij met dit recept. Tagliatelle met jullie gouden gehaktballen, man man man ga zo door. Meer Italiaanse pasta's met jullie produc ten graag! ...
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Heino 9 december 2020 12:45
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen
Soraya S.. 10 november 2020 14:59
5/5
Kookboek besteld, volgende ochtend ontvangen, hiervoor 5 sterren. Kookboek doorgebladerd, ook hier 5 sterren voor. Overal paperclipjes tussen gezet met receptjes die ik snel ga maken hihi
Anita 10 september 2020 13:57
5/5
Echt waar ieder gerecht is een topper. Nou hebben we nog lang niet alles getest, maar vanaf day 1 al supporting faja lobi
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Lieke & Jayson 3 februari 2019 14:52
5/5
Fan van het eerste uur. Zit nooit online uit interesse naar jullie website gegaan, zie de recensies en voel me verplicht jullie 5 sterren te geven, ik hou van jullie, koop al 20 jaar zeker j ullie producten bij mijn vaste toko, ga zo door lieve mensen. ...
Jinny 30 november 2018 17:27
5/5
Ik wil nadat ik jullie kookboek nu 2 maanden heb gebruikt, jullie echt bedanken. Normaal zou ik nooit een review plaatsen, maar de recepten, en hoe ze ook in 1 keer lukken allemaal! 9 van de 10 keer lukt een recept van iemand anders of uit een kookboek nooit, jullie recepten voelen zoveel liefde, en je krijgt echt het gevoel dat je het helemaal zelf hebt gedaan, heerlijk als kookliefhebber. Een heel fijn weekend toegewenst en ga zo door! ...
Gimmy en ninn 9 oktober 2018 09:59
5/5
De manier hoe jullie die geschreven hebben is echt super. Veel recepten herken ik van vroeger hoe mijn oma en moeder het maakte, maar wat vooral leuk is, de recepten kan je heel erg personal iseren naar je eigen smaak, precies zoals de Surinaamse keuken is! De culturen daar maken alles op hun eigen manier, waardoor je altijd verrast wordt keer op keer. XX ...
Priya & Gregory 11 juli 2018 07:39
5/5
Fijn boek met recepten. Daarnaast zitten er echt VEEL recepten in, ongekend. Surinaamse kookboeken zijn vaak te eenzijdig, hier krijgen jullie echt een 5 sterren voor want wij vinden het sup er. We hopen alleen dat jullie producten beter beschikbaar worden, vind het te duur om het online te kopen! ...
Jilles 21 juni 2018 07:42
5/5
kleurrijk en lekkere makkelijk te bereiden recepten, super. Net als jullie recepten op facebook alleen dit is echt top in een dik boek
Eliza 30 mei 2018 12:50
5/5
De hele familie is gelukkig! Al 6 weken geleden het kookboek in de pre-sale gekocht, netjes conform jullie aangegeven tijdstip ontvangen en gelijk uitgepakt , recepten apart gelegd en ja hoo r. Nu al een paar weken lekker elke week een paar recepten aan het maken, het is GE-WEL-DIG! ...
Jose 11 september 2018 09:39
5/5
Hartelijk bedankt! De familie verhalen, de verhaallijn (wat me pas later opviel met het varende boortje haha!) en de kleurrijke recepten. Een ontzettend leuke manier kennis te maken met jull ie en met de Surinaamse keuken. Wat nog mooier zou zijn, als in de toekomst een extra kaft aan de binnenkant zit (naast de band die er nu al in zit), zodat je meerdere recepten snel terug kan vinden, bijvoorbeeld 1 kaft voor voorgerecht, 1 kaft voor hoofdgerecht, 1 kaft voor nagerecht, 1 kaft voor dranken haha.
+ Uitstraling
+ Kleurrijk
+ Duidelijke recepten
+ Heerlijke feel good bij dit boek
...
Flinder 29 juli 2018 10:56
5/5
Zeer goed geschreven, overzichtelijke inhoudsopgave, duidelijke foto's die kloppen met de recepten, en die je toch weer extra aanzetten zelf creatief te worden. Erg leuke insteek, als i k met jullie recepten kook heb ik echt het gevoel dat ik beter erin wordt, maar ook dat het net een eigen touch heeft! ...
Tessy F. 6 juni 2018 11:37
5/5
MOOI VERPAKT IN EEN GIFTDOOS. Ik spaar kookboeken, en heb nog nooit een kookboek in zo'n doosje ontvangen, geeft toch gelijk een heerlijk extra gevoel. Jullie recepten zijn top Jay & ; Sandhia en familie, geen andere woorden voor! ...
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Anita 15 april 2021 10:11
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Lina 15 april 2021 09:04
5/5
Caribische garnalos waren geweldigos.
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
B. B. R. Xtra Speciaal

6 eetlepels olie verhitten, ui, knoflook en Madam Jeanette peper hierin enkele minuten fruiten; kippendijenfilet (gehalveerd) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken; hierna Nasi Trafasie (roerbakmix), Roti Saus Trafasie, spicepowder en tomaat (in stukjes) toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en omscheppen; het water toevoegen en 15 minuten met deksel op de pan laten sudderen. 
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 

Ingrediënten
- zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - 1 plakje Madam Jeanette peper  - 500 gram kippendijenfilet   - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Faja Lobi Roti Saus Trafasie - 1 tl spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1 tomaat (kleine) - 1 pot (720 gram) bruine bonen - 100 ml water - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 takjes selderij - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie