Bakkeljauw Kousenband

Home Recepten
Bakkeljauw Kousenband
Afbeelding van Bakkeljauw Kousenband
Afbeelding van Bakkeljauw Kousenband

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Verdeel de Bakkeljauw Trafasie in kleine stukjes en kook het 15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
2. Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolieen roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin.
3. Voeg 5 eetlepels Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), kousenband (in stukjes gesneden) tomaten, tomatenpuree, 1 theelepel Trassie Trafasie en 200ml water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen.

Serveertip: Serveren met o.a. rijst, brood, Bakbanaan, Telo, Eri Eri; combineer het met Surinaams Zuurgoed en met in partjes gesneden hardgekookte eieren.

Variatietip: Bereid de bakklejauw eens met snijbonen, peultjes of witte kool.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 21 juli 2018 08:26
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Xander 17 september 2020 11:33
5/5
Cadeau gekregen. Mooi hoor!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bakkeljauw Kousenband

1. Verdeel de Bakkeljauw Trafasie in kleine stukjes en kook het 15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
2. Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin.
3. Voeg 5 eetlepels Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), kousenband (in stukjes gesneden) tomaten, tomatenpuree, 1 theelepel Trassie Trafasie en 200ml water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen.

Ingrediënten
- 2 tomaten - 2 theelepels tomatenpuree - 400 gram kousenband - Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix) - Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - ½ pak (225 gram) Faja Lobi Bakkeljauw Filet