👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Sandhia's Vegetarisch Eten: tips en inspiratie
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Bakkeljauw Kousenband

Home Recepten
Bakkeljauw Kousenband
Afbeelding van Bakkeljauw Kousenband

Bereidingswijze

1. Verdeel de Bakkeljauw Trafasie in kleine stukjes en kook het 15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
2. Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin.
3. Voeg 5 eetlepels Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), kousenband (in stukjes gesneden) tomaten, tomatenpuree, 1 theelepel Trassie Trafasie en 200ml water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen.

Serveertip: Serveren met o.a. rijst, brood, Bakbanaan, Telo, Eri Eri; combineer het met Surinaams Zuurgoed en met in partjes gesneden hardgekookte eieren.

Variatietip: Bereid de bakklejauw eens met snijbonen, peultjes of witte kool.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 21 juli 2018 00:00
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
Merel 23 januari 2023 08:00
5/5
De Roti Curry Trafasie is een aanrader. De combi met de kip, krieltjes en boontjes in de saus is geweldig. We hadden verse kousenband gekocht ow ow ow om te smullen 😍😚
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Kendall 17 mei 2024 08:21
5/5
Alle kookvideo's zijn zo duidelijk. Geeft je iedere keer weer zin om te eten!
Cindy 16 mei 2024 08:30
5/5
Heerlijke recepten!
Gert 16 mei 2024 00:00
5/5
WOW! Top boek! 5 dikke sterren!
Onna 15 mei 2024 07:20
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Kofi 14 mei 2024 07:57
5/5
5 sterren 😍
Pim 13 mei 2024 07:38
5/5
Heerlijke inspiratie voor je weekmenu. Mooie website, goed in elkaar gezet en een fijne nieuwsbrief. 5 sterren verdiend.
Ko v b 10 mei 2024 08:34
5/5
Uitstekende producten! Hoogstaande kwaliteit!
Leopald 9 mei 2024 07:55
5/5
Via YouTube bij jullie kookvideo's terecht gekomen paar jaar terug en pas sindskort achter de geweldige producten gekomen toen onze lokale AH opeens 2 meter had!
Oos 8 mei 2024 08:18
5/5
Dik in orde die Faja Lobi!
Rivan 7 mei 2024 08:00
5/5
Dumplings Trafasie en de Nasi Trafasie met Rollade de allerbeste die ik ooit gegeten heb😍
Gomez 6 mei 2024 07:33
5/5
Al die recepten zijn gewoon top 😋😋😋
samantha 6 mei 2024 03:24
5/5
Het is super verrukelijk! en het het snel te maken! voor mijn kids👍 ik zou het zeker aanraden als je kids hebt en je snel een dine wilt voorbereid groetjes Samantha
Moos 3 mei 2024 07:00
5/5
Oiii lang gewacht op RotiChoti honey chicken. Dit weekend bereiden, leuk dat jullie geluisterd hebben!!!!
Supersnarf 2 mei 2024 08:49
5/5
gebruik al jaren deze prachtige app,en 1 maal per week eten wij een van deze lekkere recepten!
Wilmien 30 april 2024 07:42
5/5
Heerlijke roti's en recepten 😎😋
Godfried 29 april 2024 07:38
5/5
Heerlijk lekker allemaal! 😍❤️
Mimi 26 april 2024 17:15
5/5
Super lekker net gemaakt maar wat doe ik als ik het wil bewaren kan dat en hoe warm ik ze weer op dat ze wel knapperig blijven?
Alm 26 april 2024 07:40
5/5
Top website!
Liza Yvonne Kramer 25 april 2024 13:51
5/5
Ik vind het heel heerlijk ,dat ik het Surinaamse eten kan maken
FF 25 april 2024 07:46
5/5
De heerlijkste producten!
Fiona 24 april 2024 08:05
5/5
Heerlijk allemaal! Heul veul kookvideo's. Fijn ❤️
RKS 24 april 2024 00:00
5/5
Dik verdiend dit mooie kookboek! 10 sterren hoor!
Amey-Lee 23 april 2024 08:11
5/5
Hier een grote fan van jullie merk! We hebben enorm veel potten wekelijks in huis staan. Lekker vers maken, en dan weer in de glasbak, super handig en makkelijk. Heerlijk hoe jullie producte n altijd geuren ❤️ ...
Laurie 23 april 2024 00:00
5/5
Zo gigantisch genoten van jullie Nasi. Daarna dit kookboek gekocht, en echt waar ik kook zo goed tegenwoordig. Naast dat jullie kookboek top recepten heeft, goed beschreven in puntenlijst, e n bij elk recept een QR-code die naar een kookvideo gaat. Spelenderwijs leer je ook gewoon beter koken! Aanrader en betaalbaar voor iedereen. ...
Wonoah 22 april 2024 07:42
5/5
Vlees Loempia Trafoesoesoesoeeee for president! ❤️
Nicolette 19 april 2024 07:36
5/5
Heerlijke eenpansgerecht is deze.... Kippendijenfilet met boontjes. Kopieer maar in de zoekbalk. Leuke kookvideo ook! 😍❤️😘

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bakkeljauw Kousenband

1. Verdeel de Bakkeljauw Trafasie in kleine stukjes en kook het 15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af. Lek het vervolgens uit door het in het vergiet goed uit te knijpen.
2. Verhit 7 eetlepels premium zonnebloemolie en roerbak de bakkeljauw in enkele minuten goudbruin.
3. Voeg 5 eetlepels Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), kousenband (in stukjes gesneden) tomaten, tomatenpuree, 1 theelepel Trassie Trafasie en 200ml water toe en schep het om; het geheel 10 minuten met gesloten deksel op matig vuur laten sudderen.

Ingrediënten
- 2 tomaten - 2 theelepels tomatenpuree - 400 gram kousenband - Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix) - Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - ½ pak (225 gram) Faja Lobi Bakkeljauw Filet
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie