Bara gevuld met kip masala

Home Recepten
Bara gevuld met kip masala
Afbeelding van Bara gevuld met kip masala

Bereidingswijze

1. Bara:

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen.
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken.
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet.

2. Kip Masala Trafasie:

Kip Masala Trafasie (marinade) aan de kip toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden.

3. Bara Dressing:

Meng 6 eetlepels Roti Saus Trafasie met 4 eetlepels halvanaise of mayonaise .

Serveertip: Snijd de bara voorzichtig open en beleg het met de Kip Masala Trafasie en verse ijsbergsla; schenk de saus en bara dressing erover. Gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie voor een hetere smaak.  

Variatietip: Varieer de Bara Dressing met Zuurgoed Trafasie

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Daisy 17 september 2018 00:00
5/5
Vanavond lekker Bara maken met jullie recept!! Ik heb het kookboek nu circa 3 maanden, 20 recepten verder en alles gelukt, post eind deze week mijn bara foto op de Faja Facebook!!
Corne 16 mei 2023 00:00
5/5
Goedendag. Een review van 5 sterren is op zijn plaats. Prijs erg laag, voor zo'n dik boek met alleen maar recepten. Niet zo'n typisch boek, die voor 70% gevuld is met onzin verhale n. Gewoon 99,9% recepten en een leuk verhaal van de familie. Aanrader! ...
Saartje 29 maart 2023 00:00
5/5
Het kookboek Sandhia's Recepten Deel 6 beoordeel ik met een 10 uit 10. Erg dik, scherp geprijsd, waar voor je geld: Alleen maar recepten, niet onnodig gevuld met verhalen, en bij ieder recept een kookvideo die je via een QR-code rechtstreeks kan benaderen. Vooral dit laatste is voor een hobby kok fijn, als je toch nog twijfelt over bepaalde zaken! ...
Rich 22 januari 2023 01:00
5/5
We kopen ieder jaar wel 5 - 10 kookboeken. Die van jullie hebben we met kerst cadeau gekregen van onze dochter: een beoordeling van zeker wel 10 sterren. Kleurrijk, niet gevuld met teveel on zin verhalen, erg dik, ieder recept een handige kookvideo, en per gang ENORM vele keuzes die je wederom inspireren je eigen creaties eens op een andere manier te maken. Wij zijn fan! Waar kunnen we delen 1,2,3,4 en 5 kopen? ...
Cali 27 december 2022 01:00
5/5
Heerlijk dik kookboek met alleen maar recepten. Niet opgevuld met onnodige verhalen, en voor een zeer nette prijs. Aanrader als je op makkelijke wijze recepten wilt maken en ook nog van iede r recept een kookvideo beschikbaar. ...
Melline 7 juni 2022 07:57
5/5
Nou wij hebben dit weekend gek gedaan. De Eksi Koekoe met amandel gemaakt, maar in het midden gevuld met echte verse amandelspijs! Gebruik het Eksi recept en om verse amandelspijs kijken op Rutgerbakt, bedankt me later maar.😋 ...
Diramo 17 augustus 2021 00:00
5/5
Ik beaam deze reviews hieronder, het is een rijkelijk gevuld kookboek met authentieke recepten en mooie twisters die je op ideeën brengt.
Lici 11 augustus 2021 00:00
5/5
Kookboek krijgt een 10+. Rijk gevuld met zeer grote variatie.
Amy 3 augustus 2021 00:00
5/5
Het boek is ten eerste echt dik voor een kookboek mensen. Sommige gebruiken enorme boeken maar als je ze openslaat is 60% gewoon foto's en leeg per pagina, dit kookboek heeft een mooi h andformaat, effectief opgevuld met recepten die duidelijk zijn beschreven, en bij ons tot nu toe allemaal gelukt zijn. al met al als er ooit een nieuw deel uitkomt, staan wij vooraan. ...
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Sterre 21 maart 2019 01:00
5/5
Vrolijkmakend kookboek met enorm veel recepten, als de maag gevuld is.... is het hart gelukkig :)
Ramy 14 november 2023 05:55
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, en dan de Nasi Trafasie en Bami Trafasie erbij server, wow! 😚
Irmie 10 november 2023 08:24
5/5
Heerlijke roti kip masala blijft de favoriet hier thuis, lekker laten pruttelen, lekker geuren tot in de wijk, vers vers met gesneden pepers ooh begin te watertanden 😋🤗
MArga 27 oktober 2023 08:08
5/5
De heerlijke ovenkip recepten staan dit weekend op het menu! Lekker vandaag, morgen en zondag kokerellen met jullie producten 😍😊
KONAN 18 oktober 2023 08:12
5/5
RotiChoti Bites maandag gemaakt, RotiChoti crispy bowl gisteten gemaakt, en Snelle Roti Kip MAsala vandaag! Jullie 2 nieuwste recepten!
Robin 16 oktober 2023 05:57
5/5
Snelle Roti Kip Masala blifjt de all-time-fave van ons ❤️
Cindyy 9 oktober 2023 06:46
5/5
Probeertip om je bezoek gek te maken: Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami. Thank me later! xoxo ❤️
Rinus 28 september 2023 07:51
5/5
Snelle Roti Kip Masala en Loaded fries met RotiChoti mijn favorieten van dit jaar! Zo lekker.
Illias 14 september 2023 07:57
5/5
Mensen wat een recept is dit!! Was al gek hierop, maar deze versie is te gek: Turkse Dürüm met kip masala ⭐ ⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Roysi 11 september 2023 08:37
5/5
De heerlijkste roti kip curry maak je met faja lobi! Geloof me mensen.
Cindy 5 september 2023 08:01
5/5
RotiChoti ketjap kip nieuwste recept van vorige week easy to make en smaakvol. Heerlijk al die nieuwe roti recepten 😋🤗
Mike J 4 augustus 2023 00:00
5/5
Heb zelf deel 6 gekocht. Zeer tevreden en een duidelijk overzicht. Eerste gerecht was snelle ketjap kip met boontjes. Voor ieder een aanrader het kookboek
Elsemieke 14 juni 2023 08:15
5/5
Roti Puntjes met kip masala: TOP RECEPT! In 1 keer gelukt. ✅✅✅
Rosie 5 juni 2023 08:13
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen eten we elke week op ons weekmenu, maar telkens met net wat andere specerijen maar wel altijd met jullie basis. Zo leuk hoe jullie die inspiratie biede n ❤️😎 ...
Yonel van Rockel 30 mei 2023 08:27
5/5
Al gemeld via de mail: fijne ervaring met jullie producten. We aten nooit nieuwe dingen, omdat het toch moeilijk lijkt als je vast zit in je standaard routine. Dankzij jullie handige staps-r ecepten en bijbehorende kookvideo's is dit met gemak gelukt. Woensdag gaan we alweer ons 13e recept maken, Nasi Trafasie met kip rollade. Groetjes Yonel van Rockel 😍 ...
Marscha 9 mei 2023 08:55
5/5
Favorieten: Traybake Roti Masala Nasi Goreng Tropical Zalmpakketjes Trafasie Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami Chicken Karaage Trafasie (Oriental fried chicken)
Marcel van Hees 1 mei 2023 13:47
5/5
Na vele jaren viel mijn Faja Lobi kookboek deel 1 door het vele gebruik uit elkaar. Vandaar dat ik deel 6 nu heb gekocht. Hierin staan weer vele heerlijke gemakkelijk te bereiden Surinaamse gerechten en snacks. Door de jaren heen hebben wij veel gebruik gemaakt van de marinades en mixen van Faja Lobi. Allemaal even heerlijk en het biedt de ruimte om de basis goed te krijgen om vervolgens met een beetje durf en creativiteit de lekkerste gerechten te maken. Mijn roti kip masala wordt door mijn gehele gezin en vrienden lekkerder gevonden dan die van diverse roti shops. Maar de basis hiervoor is toch de recepten en marinades van Faja Lobi. Ook is de combinatie van een recept met kookvideo een gouden vondst. hierdoor is alles duidelijk en kunnen de recepten bijna niet mislukken. Ga zo door!! Toch een kleine aanbeveling wil ik nog maken. Is het mogelijk om meer Surinaamse groente gerechten of het gebruik van deze groenten in de recepten op te nemen. Groenten zoals blauwkop, sopropo, tayerblad, kangkung ed. Deze groenten zijn bij de toko wel te krijgen maar ik zou niet weten hoe deze te gebruiken. ...
Alicia van Gorin 30 april 2023 08:55
5/5
Keksi Trafasie met Baka Bana Trafasie en als hoofdgerecht Bami Trafasie met Moksie Metie en Kasripo kip hmmmmmmmmmm yumyum 😊😊
Roshnie 13 april 2023 08:01
5/5
Een verademing: Roti Oosterse Kip ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bara gevuld met kip masala

1. Bara:

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen. 
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. 
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet. 

2. Kip Masala Trafasie:

Kip Masala Trafasie (marinade) aan de kip toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden.

3. Bara Dressing:

Meng 6 eetlepels Roti Saus Trafasie met 4 eetlepels halvanaise of mayonaise .

Ingrediënten
- 1. Bara: - 1 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - stukje Madam Jeanette peper - 3 teentjes knoflook - 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten)  - 300 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 2 tl komijn (gemalen en geroosterd) - 275 ml water - 2 tl boter - 2 tl kwark (magere) - 3½ tl zout - zonnebloemolie - 250 gr tajerblad of spinazie (fijn gesneden) - 2. Kip Masala Trafasie: - 250 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 3. Bara Dressing: - Faja Lobi Roti Saus Trafasie - ijsbergsla
Kerstmenu 2023
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie