Bara gevuld met kip masala

Home Recepten
Bara gevuld met kip masala

Bereidingswijze

1. Bara:

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen.
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken.
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet.

2. Kip Masala Trafasie:

Kip Masala Trafasie (marinade) aan de kip toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden.

3. Bara Dressing:

Meng 6 eetlepels Roti Saus Trafasie met 4 eetlepels halvanaise of mayonaise .

Serveertip: Snijd de bara voorzichtig open en beleg het met de Kip Masala Trafasie en verse ijsbergsla; schenk de saus en bara dressing erover. Gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie voor een hetere smaak.  

Variatietip: Varieer de Bara Dressing met Zuurgoed Trafasie

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rania a 6 augustus 2021
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Melline 7 juni 2022
5/5
Nou wij hebben dit weekend gek gedaan. De Eksi Koekoe met amandel gemaakt, maar in het midden gevuld met echte verse amandelspijs! Gebruik het Eksi recept en om verse amandelspijs kijken op Rutgerbakt, bedankt me later maar.😋 ...
Harm 30 juli 2021
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
KOM 15 mei 2025
5/5
Snelle Platbrood Kip Masala: grandioos ❤️
Resi 12 maart 2025
5/5
Instant noodles top, kip masala top, trassie top, nasi top, bami top, madam jeanette top, roti top, pinda sambel top, moksie speciaal top. Top merk ❤️😋🤣
Susan 29 november 2024
5/5
Op elke verjaardag of op elk Amerikaans feestje maken wij de gehaktballen trafasie (in borrel formaat) en maken wij mini broodjes met kip gemarineerd in de BBQ trafasie marinade. Hiermee zij n wij het gesprek van de avond! ...
Nadien 29 oktober 2024
5/5
Platbrood Trafasie geproefd, zo zacht, zo smeuig, intens lekker met masala kip (roti kip masala 60gr) 😍❤️
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Kiki 8 maart 2024
5/5
Kan je de kip ook een dag van tevoren marineren? Het ziet er iig heelijk uit! Ik heb de potten al klaarstaan.
Loes 13 februari 2024
5/5
Lekkere gerechten. Lekkerste is als je zowel bami trafasie als nasi trafasie maakt met moksie metie en moksie speciaal kip voor het gezin, lekker groot op tafel uitserveren muziekje aan. Ooh het mooie leven ❤️ ...
Wendy 6 februari 2024
5/5
Snelle Roti Kip Masala: beste wat er is! Zo enorm gek op de surinaamse 'kukru'. Mijn ouders moesten vroeger voor hun werk jaarlijks naar su en wij gingen altijd mee, mooiste land die er is m et de beste eetcultuur. Faja Lobi geeft ons dat gevoel van su 😊 ...
Goof 1 februari 2024
5/5
Gek op jullie vlees en ovenkip recepten. We doen enorm veel met jullie producten, en erg blij mee ❤️
Winoth 12 januari 2024
5/5
Dit recept is echt een leuk alternatief op de kip versie. Het gerecht van su bb met r: Bruine Bonen met vega gehaktballetjes. Handige kookvideo ook erbij.
Romee 1 januari 2024
5/5
Heerlijke snelle roti kip masala ❤️
Linda 15 december 2023
5/5
Loaded Fries met crispy kip is heerlijk, Traybake Speciaal, Saté Twister Trafasie, Rollade met Nasi Trafasie zijn onze fav's ❤️
Remy 11 december 2023
5/5
Bami met ovenkip is een super recept als je snel en lekker authentiek wilt gaan. 5 sterren voor de handige kookvideo 🤗
Veros 10 december 2023
5/5
Ketjap Kip mijn favoriete smaak, en jullie zijn toppers erin 😋❤️
Naomi 4 december 2023
5/5
Dit weekend de kip masala durum gemaakt, insane. Te lekker, te sappig, te smaakvol. Fijne recepten, goed uitgelegd en de kookvideo haalt iedere onzekerheid bij je weg! Fan en klant voor het leven ❤️ ...
Ramy 14 november 2023
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, en dan de Nasi Trafasie en Bami Trafasie erbij server, wow! 😚
Irmie 10 november 2023
5/5
Heerlijke roti kip masala blijft de favoriet hier thuis, lekker laten pruttelen, lekker geuren tot in de wijk, vers vers met gesneden pepers ooh begin te watertanden 😋🤗
MArga 27 oktober 2023
5/5
De heerlijke ovenkip recepten staan dit weekend op het menu! Lekker vandaag, morgen en zondag kokerellen met jullie producten 😍😊
KONAN 18 oktober 2023
5/5
RotiChoti Bites maandag gemaakt, RotiChoti crispy bowl gisteten gemaakt, en Snelle Roti Kip MAsala vandaag! Jullie 2 nieuwste recepten!
Robin 16 oktober 2023
5/5
Snelle Roti Kip Masala blifjt de all-time-fave van ons ❤️
Cindyy 9 oktober 2023
5/5
Probeertip om je bezoek gek te maken: Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami. Thank me later! xoxo ❤️
Rinus 28 september 2023
5/5
Snelle Roti Kip Masala en Loaded fries met RotiChoti mijn favorieten van dit jaar! Zo lekker.
Illias 14 september 2023
5/5
Mensen wat een recept is dit!! Was al gek hierop, maar deze versie is te gek: Turkse Dürüm met kip masala ⭐ ⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐
Roysi 11 september 2023
5/5
De heerlijkste roti kip curry maak je met faja lobi! Geloof me mensen.
Cindy 5 september 2023
5/5
RotiChoti ketjap kip nieuwste recept van vorige week easy to make en smaakvol. Heerlijk al die nieuwe roti recepten 😋🤗
Elsemieke 14 juni 2023
5/5
Roti Puntjes met kip masala: TOP RECEPT! In 1 keer gelukt. ✅✅✅
Rosie 5 juni 2023
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen eten we elke week op ons weekmenu, maar telkens met net wat andere specerijen maar wel altijd met jullie basis. Zo leuk hoe jullie die inspiratie biede n ❤️😎 ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bara gevuld met kip masala

1. Bara:

Alle ingrediënten voor de bara aan het water toevoegen en de massa kneden tot een zachte en luchtige deeg; het deeg 2 uur laten rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht tevoren klaarzetten en laten rijzen. 
Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een grote ei en die daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens een gat in het midden drukken. 
Ruim olie verhitten en de bara daarin aan beide zijden enkele minuten goudbruin bakken en uitlekken op een servet. 

2. Kip Masala Trafasie:

Kip Masala Trafasie (marinade) aan de kip toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren. Leg het vlees op de bakplaat, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden.

3. Bara Dressing:

Meng 6 eetlepels Roti Saus Trafasie met 4 eetlepels halvanaise of mayonaise .

Ingrediënten
- 1. Bara: - 1 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - stukje Madam Jeanette peper - 3 teentjes knoflook - 100 gr gele erwten besan (gemalen gele split erwten)  - 300 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 2 tl komijn (gemalen en geroosterd) - 275 ml water - 2 tl boter - 2 tl kwark (magere) - 3½ tl zout - zonnebloemolie - 250 gr tajerblad of spinazie (fijn gesneden) - 2. Kip Masala Trafasie: - 250 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 3. Bara Dressing: - Faja Lobi Roti Saus Trafasie - ijsbergsla

Winkelwagentje

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie