Basmati rijst met kousenband de luxe

Home Recepten
Basmati rijst met kousenband de luxe
Afbeelding van Basmati rijst met kousenband de luxe
Afbeelding van Basmati rijst met kousenband de luxe

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1.Kip de luxe:

  • STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Voeg honing en Chinese vijfkruidenpoeder aan Moksie Metie Trafasie (marinade) toe en meng het goed; verdeel de marinade over het vlees (gehalveerd) en schep het om. Nasi Trafasie (roerbakmix)toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 5: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden.

2. Kousenband de luxe:

  • STAP 6: Kousenband (schuin gesneden) 5 minuten in ruim water koken en afgieten (zo blijft de kousenband vers groen en wordt tevens het beetgaar).
  • STAP 7: Olie verhitten, ui en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten; Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie(vers bereide roerbakmix)toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 8: Kousenband, Trassie Trafasie en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen, daarna het water toevoegen en 10 minuten koken; de laatste 5 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en Kip de luxe erbij doen, omscheppen en laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Rijst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst.

Variatietip: Varieer de kousenband met haricots verts of snijboontjes.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Vin 6 oktober 2020 09:53
5/5
recepten via de mail versturen was leuk maar zo'n kookboek is wel heul erg handig!
Linne 28 september 2020 10:01
5/5
Super recept voor de oven. Vegetarische recepten ook echt super
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Basmati rijst met kousenband de luxe

1.Kip de luxe:

  • STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Voeg honing en Chinese vijfkruidenpoeder aan Moksie Metie Trafasie (marinade) toe en meng het goed; verdeel de marinade over het vlees (gehalveerd)  en schep het om. Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 5: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden. 

2. Kousenband de luxe:

  • STAP 6: Kousenband (schuin gesneden) 5 minuten in ruim water koken en afgieten (zo blijft de kousenband vers groen en wordt tevens het beetgaar).
  • STAP 7: Olie verhitten, ui en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten; Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 8: Kousenband, Trassie Trafasie en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen, daarna het water toevoegen en 10 minuten koken; de laatste 5 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en Kip de luxe erbij doen, omscheppen en laten pruttelen.
Ingrediënten
- 1. Kip de Luxe: - 400 gr Basmati rijst - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie  - 1 el honing - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - 2 tl Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 8 stuks (circa 800 gr) kippendijenfilet - 2. Kousenband: - 600 gr kousenband - 6 el zonnebloemolie - ½ ui - 2 teentjes knoflook - 5 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - plakje Madam Jeanette peper - 1 kop (150ml) water - 1 tomaat