Basmati rijst met kousenband de luxe

Home Recepten
Basmati rijst met kousenband de luxe
Afbeelding van Basmati rijst met kousenband de luxe

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1.Kip de luxe:

  • STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Voeg honing en Chinese vijfkruidenpoeder aan Moksie Metie Trafasie (marinade) toe en meng het goed; verdeel de marinade over het vlees (gehalveerd) en schep het om. Nasi Trafasie (roerbakmix)toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 5: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden.

2. Kousenband de luxe:

  • STAP 6: Kousenband (schuin gesneden) 5 minuten in ruim water koken en afgieten (zo blijft de kousenband vers groen en wordt tevens het beetgaar).
  • STAP 7: Olie verhitten, ui en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten; Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie(vers bereide roerbakmix)toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 8: Kousenband, Trassie Trafasie en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen, daarna het water toevoegen en 10 minuten koken; de laatste 5 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en Kip de luxe erbij doen, omscheppen en laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Rijst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst.

Variatietip: Varieer de kousenband met haricots verts of snijboontjes.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Emma 1 maart 2021 10:15
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Dinkie 24 februari 2021 10:07
5/5
Echt zeker weten een fijn boek de recensies spreken (kook)boekdelen hahaha
Resley & Danique 22 februari 2021 08:39
5/5
Ook al op Instagram gemeld, hier nogmaals: bedankt voor de lekkere recepten die me laten koken zoals onze moeders en oma's en opa's.
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Linie 14 februari 2021 15:19
5/5
Sandhia's Recepten is een waar kunstenaarsboek. Veel nieuwe dingen geleerd, veel nieuwe variaties geleerd, dit is gewoonweg een allround boek voor de Surinaamse keuken met veel invloede n, precies zoals ik Suriname kan herinneren van vroeger en mijn grootmoeder, oma en moeder dingen bereidde, hulde dat ik dit zelf weer kan ervaren zonder dat alle drie nog er zijn. ...
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Levi 9 februari 2021 09:50
5/5
De producten en recepten zijn fijn! Kookboek vult echt aan als je al jaren jullie producten gebruikt helemaal.
Dan 8 februari 2021 08:19
5/5
eerste gemaakte recept wwas verrukkelijk, de nasi met bouten.
Sink 5 februari 2021 09:26
5/5
Alles top, pagina was er wel los in maar de recepten zijn goed.
Vanity 4 februari 2021 09:21
5/5
5 sterren voor de uitstraling en werkende recepten
Jolanda van der Linden 3 februari 2021 16:07
5/5
Omg dit is t walhalla voor mij, de kookboeken zijn geweldig en alles online te koop. Mijn gezin vind t heerlijk en afwisselend. Top
gebr j 31 januari 2021 11:57
5/5
Als echte boeren Hollanders jullie kookboek met de familie geproefd 1 week lang wij zijn om. Lekker mengen met onze echte Hollandse recepten doet het goed !
Richard 27 januari 2021 18:02
5/5
5 sterren voor de goede en snelle ontvangst, verpakking en goede recepten
Omy 27 januari 2021 09:15
5/5
Zoals ook al gemeld op jullie Facebook: uitmuntende recepten en veel vernieuwing al jaren, in deze grimmige tijden maken we er nog meer gebruik van als normaal.
Super 25 januari 2021 08:32
5/5
waneer komt deel 6 mensen? delen 2 t/m 5 in de collectie
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Basmati rijst met kousenband de luxe

1.Kip de luxe:

  • STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Voeg honing en Chinese vijfkruidenpoeder aan Moksie Metie Trafasie (marinade) toe en meng het goed; verdeel de marinade over het vlees (gehalveerd)  en schep het om. Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 5: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden. 

2. Kousenband de luxe:

  • STAP 6: Kousenband (schuin gesneden) 5 minuten in ruim water koken en afgieten (zo blijft de kousenband vers groen en wordt tevens het beetgaar).
  • STAP 7: Olie verhitten, ui en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten; Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 8: Kousenband, Trassie Trafasie en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen, daarna het water toevoegen en 10 minuten koken; de laatste 5 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en Kip de luxe erbij doen, omscheppen en laten pruttelen.
Ingrediënten
- 1. Kip de Luxe: - 400 gr Basmati rijst - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie  - 1 el honing - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - 2 tl Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 8 stuks (circa 800 gr) kippendijenfilet - 2. Kousenband: - 600 gr kousenband - 6 el zonnebloemolie - ½ ui - 2 teentjes knoflook - 5 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - plakje Madam Jeanette peper - 1 kop (150ml) water - 1 tomaat