BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)

Home Recepten
BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele ri...
Afbeelding van BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)
Afbeelding van BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Meng de Bacardi rum met Barbecue Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenbouten (gehalveerd) toe en marineer 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal en verdeel de overgebleven marinade erover.
  • STAP 4: Rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Barbecue Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees in plakjes en serveer het met o.a. Moksie Alesie Trafasie; schenk de jus over het vlees.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met kippendijenfilet of drumsticks.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Tiffany 6 april 2020 08:59
5/5
5 sterren en ook top bbq recepten!
Wilco 22 augustus 2019 11:03
5/5
Can't wait boekje gebruiken mijn buurtjes al paar maanden, die BBQ lucht is niet normaal lekkie lekkie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Shalien 3 maart 2020 15:46
5/5
Als hindoestaanse kan ik erkennen dat dit echt authentiek is. De smaken zijn net alsof ik van mijn nani/aadjie aan het eten ben, het geeft me een super fijn en warm gevoel. Bedankt hiervoor
Vinty 24 september 2018 13:20
5/5
Geweldig om te zien dat deze hard werkende hindoestaanse familie het zo ver schopt, te weinig eer!
Sita 24 juli 2018 09:16
5/5
Ram ram, harde werkende hindoestaanse mensen. Keep up this good work, de oude generaties Surinamers en hun heerlijke recepten sterven langzaam, dit kookboek gaat ons helpen!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)
  • STAP 1: Meng de Bacardi rum met Barbecue Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenbouten (gehalveerd) toe en marineer 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal en verdeel de overgebleven marinade erover.
  • STAP 4: Rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar.
Ingrediënten
- 2 el Bacardi rum - 1 pot (360ml) Faja Lobi Barbecue Trafasie (vers bereide marinade) - 4 kippenbouten