BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)

Home Recepten
BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele ri...
Afbeelding van BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Meng de Bacardi rum met Barbecue Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenbouten (gehalveerd) toe en marineer 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal en verdeel de overgebleven marinade erover.
  • STAP 4: Rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Barbecue Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees in plakjes en serveer het met o.a. Moksie Alesie Trafasie; schenk de jus over het vlees.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met kippendijenfilet of drumsticks.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Tiffany 6 april 2020 08:59
5/5
5 sterren en ook top bbq recepten!
Wilco 22 augustus 2019 11:03
5/5
Can't wait boekje gebruiken mijn buurtjes al paar maanden, die BBQ lucht is niet normaal lekkie lekkie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Nita 11 maart 2021 10:34
5/5
Voor de hindoestaanse gemeenschap een mooi geschenk.
Shalien 3 maart 2020 15:46
5/5
Als hindoestaanse kan ik erkennen dat dit echt authentiek is. De smaken zijn net alsof ik van mijn nani/aadjie aan het eten ben, het geeft me een super fijn en warm gevoel. Bedankt hiervoor
Vinty 24 september 2018 13:20
5/5
Geweldig om te zien dat deze hard werkende hindoestaanse familie het zo ver schopt, te weinig eer!
Sita 24 juli 2018 09:16
5/5
Ram ram, harde werkende hindoestaanse mensen. Keep up this good work, de oude generaties Surinamers en hun heerlijke recepten sterven langzaam, dit kookboek gaat ons helpen!
Aliana 16 april 2021 08:22
5/5
al die lekkere receptjes zijn echt super. wanneer komt deel 6?
Anita 15 april 2021 10:11
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Lina 15 april 2021 09:04
5/5
Caribische garnalos waren geweldigos.
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
Carl 1 april 2021 08:38
5/5
5 sterren!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)
  • STAP 1: Meng de Bacardi rum met Barbecue Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenbouten (gehalveerd) toe en marineer 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal en verdeel de overgebleven marinade erover.
  • STAP 4: Rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar.
Ingrediënten
- 2 el Bacardi rum - 1 pot (360ml) Faja Lobi Barbecue Trafasie (vers bereide marinade) - 4 kippenbouten