BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)

Home Recepten
BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele ri...
Afbeelding van BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)
Afbeelding van BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Meng de Bacardi rum met Barbecue Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenbouten (gehalveerd) toe en marineer 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal en verdeel de overgebleven marinade erover.
  • STAP 4: Rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Barbecue Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees in plakjes en serveer het met o.a. Moksie Alesie Trafasie; schenk de jus over het vlees.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met kippendijenfilet of drumsticks.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Tiffany 6 april 2020 08:59
5/5
5 sterren en ook top bbq recepten!
Wilco 22 augustus 2019 11:03
5/5
Can't wait boekje gebruiken mijn buurtjes al paar maanden, die BBQ lucht is niet normaal lekkie lekkie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Shalien 3 maart 2020 15:46
5/5
Als hindoestaanse kan ik erkennen dat dit echt authentiek is. De smaken zijn net alsof ik van mijn nani/aadjie aan het eten ben, het geeft me een super fijn en warm gevoel. Bedankt hiervoor
Vinty 24 september 2018 13:20
5/5
Geweldig om te zien dat deze hard werkende hindoestaanse familie het zo ver schopt, te weinig eer!
Sita 24 juli 2018 09:16
5/5
Ram ram, harde werkende hindoestaanse mensen. Keep up this good work, de oude generaties Surinamers en hun heerlijke recepten sterven langzaam, dit kookboek gaat ons helpen!
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
BBQ Biryani (BBQ kippenbouten met Hindoestaanse gele rijst)
  • STAP 1: Meng de Bacardi rum met Barbecue Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenbouten (gehalveerd) toe en marineer 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal en verdeel de overgebleven marinade erover.
  • STAP 4: Rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar.
Ingrediënten
- 2 el Bacardi rum - 1 pot (360ml) Faja Lobi Barbecue Trafasie (vers bereide marinade) - 4 kippenbouten