Bhaat Moksie Metie (witte rijst met moksie metie en paksoi)

Home Recepten
Bhaat Moksie Metie (witte rijst met moksie metie en pak...
Afbeelding van Bhaat Moksie Metie (witte rijst met moksie metie en paksoi)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:
Moksie Metie Trafasie (marinade) aan het vlees en de worst toevoegen tot ze ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Paksoi in stukjes snijden, wassen; 2 eetlepels olie verhitten, paksoi erbij doen en enkele minuten roerbakken; op smaak brengen met witte peper en zout.
3. Moksie Metie en Fa Chong (Sandhia's worst):
Leg het vlees en de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.
Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.

Serveertip: Serveer met de rijst, moksie metie en paksoi, schenk de saus erover.

Variatietip: Vervang de paksoi met amsoi. Breng de paksoi op smaak met 1/2 theelepel witte peper en en 1/2 theelepel zout.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Vera 1 juni 2021 09:55
5/5
Lekker die moksie recepten joh!
Gilde 25 april 2021 13:27
5/5
Heerlijk jullie gele rijst recepten moksie alesie s
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
Vinnie 11 februari 2019 06:51
5/5
GEWELDIG! Dit weekend meerdere recepten gemaakt, en nu net de Moksie Metie voorbereiding, in de marinade met rijstwijn, vanavond na het werk met de familie smullen!!!
Alesie 18 december 2018 08:58
5/5
Moksie Moksie Metieeeeeee! Ik eet letterlijk elke dag iets met de Moksie Metie erbij, familie Laigsingh ik heb jullie verhaal in het kookboek gelezen en het harde werken spat ervan af alleen maar passie om kippenvel van te krijgen, ga zo door en hopelijk hele fijne feestdagen ook voor jullie en het team :) LOBI xXx ...
Floortje 2 november 2018 11:01
5/5
Lekkere Moksie Alesie met karbonade bereikt. Vandaag gaan we lekker Roti Masala maken, zo zin in haha, eerst de werkdag maar overleven. 5 sterren voor jullie
Jose 28 augustus 2018 08:40
5/5
Gisteren heb ik het boek mogen ontvangen van de nette bezorger, het boek viel hem ook op en hij kreeg er honger van haha. Het hele boek doorgebladerd, tip voor de volgende keer: Zoveel lekke re recepten maar er zit maar 1 band in, nu heb ik overal papiertjes tussen gezet waar ik mee wil experimenteren. Het zou mooi zijn als er in de toekomst iets in komt wat je tussen meerdere pagina's kan plaatsen. Bijvoorbeeld: Bij een Nasi recept heb je ook een Moksie Metie recept nodig, het was top geweest als ik dus dan meerdere bandjes bijv. tussen meerdere pagina's kan plaatsen. ...
Miquel 28 mei 2018 22:32
5/5
Vandaag Moksie Metie gemaakt uit het kookboek het was een genot voor de tong voor mij en mijn gasten, heerlijk met kippendijtjes bereid, wauw wauw wauw
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Lenny 21 juni 2021 08:45
5/5
Vroege ochtend recensie: KOOKBOEK IS GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!! Wanneer komt deel 6, en ohja wanneer komt deel 7, 8 en 9? Dan agendeer ik het alvast in me agenda voor de komende 10 jaar hahahah ahah
Devina 20 juni 2021 09:10
5/5
Sandwich cake was om te smullennnnnnnnn 😚
Allanah 18 juni 2021 11:04
5/5
Poolse roots maar wat is dit lekker! Kan alle kanten op met jullie recepten ook in mijn eigen keuken van vroeger :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bhaat Moksie Metie (witte rijst met moksie metie en paksoi)

1. Voorbereiding:
Moksie Metie Trafasie (marinade) aan het vlees en de worst toevoegen tot ze ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Paksoi in stukjes snijden, wassen; 2 eetlepels olie verhitten, paksoi erbij doen en enkele minuten roerbakken; op smaak brengen met witte peper en zout.
3. Moksie Metie en Fa Chong (Sandhia's worst):
Leg het vlees en de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.
Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.

Ingrediënten
- A. Voor Moksie Metie: 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide woksaus-marinade), 2 eetlepels boter, 300 gram kipfilet, 300 gram varkensvlees, 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide varkenworst) - B. Overige: 400 gram Basmati rijst , 2 stuks paksoi, zonnebloemolie, zout, witte peper