Bhaat Moksie Metie (witte rijst met moksie metie en paksoi)

Home Recepten
Bhaat Moksie Metie (witte rijst met moksie metie en pak...
Afbeelding van Bhaat Moksie Metie (witte rijst met moksie metie en paksoi)
Afbeelding van Bhaat Moksie Metie (witte rijst met moksie metie en paksoi)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:
Moksie Metie Trafasie (marinade) aan het vlees en de worst toevoegen tot ze ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Paksoi in stukjes snijden, wassen; 2 eetlepels olie verhitten, paksoi erbij doen en enkele minuten roerbakken; op smaak brengen met witte peper en zout.
3. Moksie Metie en Fa Chong (Sandhia's worst):
Leg het vlees en de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.
Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.

Serveertip: Serveer met de rijst, moksie metie en paksoi, schenk de saus erover.

Variatietip: Vervang de paksoi met amsoi. Breng de paksoi op smaak met 1/2 theelepel witte peper en en 1/2 theelepel zout.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bhaat Moksie Metie (witte rijst met moksie metie en paksoi)

1. Voorbereiding:
Moksie Metie Trafasie (marinade) aan het vlees en de worst toevoegen tot ze ondergedompeld zijn en 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht tevoren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Paksoi in stukjes snijden, wassen; 2 eetlepels olie verhitten, paksoi erbij doen en enkele minuten roerbakken; op smaak brengen met witte peper en zout.
3. Moksie Metie en Fa Chong (Sandhia's worst):
Leg het vlees en de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.
Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.

Ingrediënten
- A. Voor Moksie Metie: 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide woksaus-marinade), 2 eetlepels boter, 300 gram kipfilet, 300 gram varkensvlees, 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide varkenworst) - B. Overige: 400 gram Basmati rijst , 2 stuks paksoi, zonnebloemolie, zout, witte peper