Biryani Tandoori Chicken

Home Recepten
Biryani Tandoori Chicken
Afbeelding van Biryani Tandoori Chicken

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De garnalen in 1 eetlepel olie licht bakken en daarna afscheppen.
Wortel en aardappels 4 minuten in ruim water koken en daarna afgieten.
Meng de kardemom, kaneel en gember met de Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix).

2. Biryani:

6 eetlepels olie verhitten. de ui hierin fruiten, daarna winterwortel, doperwten en aardappels hieraan toevoegen en 4 minuten wokken; de Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken. Vervolgens de gekookte rijst en de garnalen hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

3. Tandoori Chicken:

Meng de yoghurt, gember en garam masala met de Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 20 minuten gaar; de overgebleven marinade de laatste 5 minuten over het vlees verdelen.

Serveertip: Serveer de Biryani met de Tandoori Chicken.

Variatietip: Varieer de aardappels met frietsticks.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Os 23 juni 2022 07:54
5/5
Crispy chicken burgers the best of the best van Faja Lobi❤️
Nadja 13 juni 2022 07:39
5/5
Crispy Chicken Burger the best of the best met Faja Lobi. Tik dit recept in de zoekbalk voor de liefhebbers 😊
Lela 24 mei 2022 08:41
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Do 9 mei 2022 07:33
5/5
Heerlijk zeg Chicken Karaage eet je normaal altijd in het restaurant en vraag je af wat het is, kom ik hier het recept tegen. Dit weekend gemaakt en....... super was exact zoals je bij de su shi restaurants als side dish weleens besteld. Je kan zoveul verschillende dingen op jullie website vinden, nog lang niet uitgekookt met faja ❤️ ...
Rudy 5 mei 2022 08:14
5/5
Roti Chicken Popcorn: 10 sterren! Naast een super leuke naam waar iedereen om moest lachen, was de smaak nog lekkerder. 😍😍
Roll 13 april 2022 08:21
5/5
Roti Chicken Popcorn is echt zo smaakvol! Grandiios recept 😋
Lydia 27 maart 2022 09:50
5/5
Jullie vouwen die Ketjap Chicken Roti Wrap zo leuk! Pakte direct mijn aandacht, erna zelf gemaakt en heerlijke smaak. ❤️
Bilal 3 maart 2022 14:27
5/5
Beste butter chicken is van faja lobi!
Yeno 20 februari 2022 09:15
5/5
Chicken karaage is de kip waar ik al jaren van roep tijdens het uiteten wat is dit toch lekker?!!! Nooit konden ze me vertellen wat de originele naam was in het restaurant, totdat ik jullie recept zag 😋😊 Gisteren voor het eerst gemaakt en het was verrukkelijk ...
Inni 28 januari 2022 08:13
5/5
Geweldig zo! Ketjap chicken wrap it's echt a wrap damn swietie ❤️❤️❤️
Levi 27 januari 2022 08:37
5/5
Hebben jullie meer Pizza recepten zoals de pollo masala? Iets met ketjap of chicken paramaribo hihi 😋
Angelien 23 januari 2022 09:27
5/5
Ons menu van gisteren: - Nasi Trafasie met Sate - Vispastei Trafasie - Vleesbroodjes Trafasie - Chicken Karaage Trafasie met chili saus en Madam Jeanette Mayo IEDEREEN werd gek, nog n ooit zo lekker gegeten ...
Gino 30 december 2021 09:04
5/5
Chicken Karaage Trafasie: 5 sterren! Recept is uitstekend uitgelegd, bij ons direct gelukt super smaakvol sappig & mals 😏
Jaison 28 december 2021 08:20
5/5
Erg blij met de chicken paramaribo top product
Silvie 16 december 2021 08:40
5/5
Zo BLIJ dat de Chicken Paramaribo weer terug is 😋😊
Timo 9 december 2021 20:01
5/5
Chicken Karaage Trafasie is mijn all-time favourite 🤑 Altijd maar weer toppers van een recepten hier
Andy 30 november 2021 18:38
5/5
Alleen om die geweldige naam moesten we de Roti Chicken Popcorn proberen maar nondeju wat was dit mega verrukkelijk! 🙄😎
Awan 19 november 2021 08:08
5/5
Chicken Paramaribo het beste product van jullie!
Niles 18 november 2021 08:03
5/5
Hmm weer een nieuw recept zie hie. Foe Young Hai gaan we dit weekend maken, hebben al flink chicken paramaribo ingeslagen voor als het weer lang is uitverkocht haha, kan er een jaar mee voor ruit denk ik 🤣🤣🤣🤣 ...
Levi 9 november 2021 08:59
5/5
Dit recept is echt SICK mensen 😯😯😯😯😲😲😲: Chicken Karaage Trafasie (Oriental fried chicken). Aanrader!!! 😻
Sterre en familie 12 oktober 2021 08:44
5/5
Gisterenavond iedereen verrast thuis: Ze klaagden al jaren over wanneer we weer chicken para gingen eten! Gekocht bij Oriental, en iedereen werd gek haha
Danny 6 oktober 2021 08:46
5/5
Geweldig popcorn chicken 🔥
Winonah 4 oktober 2021 08:29
5/5
Chicken Paramaribo weer geproefd, wat een topper zoals vroeger mensen fijn dat deze saus weer terug is.
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
20 augustus 2021 08:33
5/5
Mmmmmm dit weekend staat het nieuwe recept ketjap chicken roti wrapppppp op het menutjeeeeeeeeeeeee. 😍 Al 10 jaar lang eten we minimaal 5 x per maand faja faja trafasie 🌴🌴🌴
Tineke 30 juli 2021 00:00
5/5
Gaan dit weekend de chicken javaan maken. Al zeker 30 recepten nu met succes gemaakt!
Paul 27 juli 2021 08:44
5/5
Een ZWAAR COMPLIMENT voor dit bedrijf! Butter Chicken Curry was zoooooooooooo mega mega lekkur!!!! 😋😎😋😎😋😎😋😎

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Biryani Tandoori Chicken

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De garnalen in 1 eetlepel olie licht bakken en daarna afscheppen.
Wortel en aardappels 4 minuten in ruim water koken en daarna afgieten.
Meng de kardemom, kaneel en gember met de Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix).

2. Biryani:

6 eetlepels olie verhitten. de ui hierin fruiten, daarna winterwortel, doperwten en aardappels hieraan toevoegen en 4 minuten wokken; de Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken. Vervolgens de gekookte rijst en de garnalen hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.  Eventueel zout naar smaak toevoegen.

3. Tandoori Chicken:

Meng de yoghurt, gember en garam masala met de Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 20 minuten gaar; de overgebleven marinade de laatste 5 minuten over het vlees verdelen.

Ingrediënten
- Biryani: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 150 gr garnalen (medium) - 2 winterwortel (in blokjes) - 2 aardappels (in blokjes) - 7 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl kardemom (gemalen) - 1 tl kaneel (gemalen) - 2 tl gember (gemalen) - 1 ui - 200 gr doperwten - zonnebloemolie - Tandoori Chicken: - 3 el yoghurt - 2 tl garam masala - 4 kippenbouten (in stukjes) - 2 tl gember - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade)
Ga naar mijn laatste sessie