Biryani Tandoori Chicken

Home Recepten
Biryani Tandoori Chicken
Afbeelding van Biryani Tandoori Chicken
Afbeelding van Biryani Tandoori Chicken

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De garnalen in 1 eetlepel olie licht bakken en daarna afscheppen.
Wortel en aardappels 4 minuten in ruim water koken en daarna afgieten.
Meng de kardemom, kaneel en gember met de Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix).

2. Biryani:

6 eetlepels olie verhitten. de ui hierin fruiten, daarna winterwortel, doperwten en aardappels hieraan toevoegen en 4 minuten wokken; de Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken. Vervolgens de gekookte rijst en de garnalen hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

3. Tandoori Chicken:

Meng de yoghurt, gember en garam masala met de Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 20 minuten gaar; de overgebleven marinade de laatste 5 minuten over het vlees verdelen.

Serveertip: Serveer de Biryani met de Tandoori Chicken.

Variatietip: Varieer de aardappels met frietsticks.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Biryani Tandoori Chicken

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De garnalen in 1 eetlepel olie licht bakken en daarna afscheppen.
Wortel en aardappels 4 minuten in ruim water koken en daarna afgieten.
Meng de kardemom, kaneel en gember met de Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix).

2. Biryani:

6 eetlepels olie verhitten. de ui hierin fruiten, daarna winterwortel, doperwten en aardappels hieraan toevoegen en 4 minuten wokken; de Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken. Vervolgens de gekookte rijst en de garnalen hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.  Eventueel zout naar smaak toevoegen.

3. Tandoori Chicken:

Meng de yoghurt, gember en garam masala met de Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 20 minuten gaar; de overgebleven marinade de laatste 5 minuten over het vlees verdelen.

Ingrediënten
- Biryani: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 150 gr garnalen (medium) - 2 winterwortel (in blokjes) - 2 aardappels (in blokjes) - 7 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl kardemom (gemalen) - 1 tl kaneel (gemalen) - 2 tl gember (gemalen) - 1 ui - 200 gr doperwten - zonnebloemolie - Tandoori Chicken: - 3 el yoghurt - 2 tl garam masala - 4 kippenbouten (in stukjes) - 2 tl gember - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade)