Boerenkool Kip Masala (boerenkool met drumsticks op milde masala saus)

Home Recepten
Boerenkool Kip Masala (boerenkool met drumsticks op mil...
Afbeelding van Boerenkool Kip Masala (boerenkool met drumsticks op milde masala saus)
Afbeelding van Boerenkool Kip Masala (boerenkool met drumsticks op milde masala saus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kip Masala:

Eieren in 10 minuten gaarkoken.
Zonnebloemolie verhitten, drumsticks en de ui hieraan toevoegen en in 4 minuten gaar wokken; 1 pot (360 ml) Roti Masala Trafasie en het water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10-15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen.

2. Boerenkoolstamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en samen met de boerenkool in ruim water 15 minuten koken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de boerenkool door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van de kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: De boerenkool met de Kip Masala serveren; schenk de saus over het vlees. Garneer met rode uien (in ringen gesneden).

Variatietip: Varieer Faja Lobi Roti Masala Trafasie met Faja Lobi Roti Masala Speciaal. Voor meer Masala Gerechten, raadpleeg Roti Gerechten en Masala Gerechten.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Eline 1 december 2020 10:01
5/5
Durum met masala 10+ was yummy.
Gina 16 november 2020 12:17
5/5
Turksbrood recept met masala was echt zeer smaakvol, meer hiervan graag.
Nilesh 3 november 2020 15:07
5/5
Meer curry's graag op basis van de masala trafasie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Boerenkool Kip Masala (boerenkool met drumsticks op milde masala saus)

1. Kip Masala:

Eieren in 10 minuten gaarkoken.
Zonnebloemolie verhitten, drumsticks en de ui hieraan toevoegen en in 4 minuten gaar wokken; 1 pot (360 ml) Roti Masala Trafasie en het water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10-15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen.

2. Boerenkoolstamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en samen met de boerenkool in ruim water 15 minuten koken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de boerenkool door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van de kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- A. Kip Masala: - 5 eetlepels zonnebloemolie - 500 gram (5 stuks) drumsticks - 1 ui (gesnipperd) - 4 eieren - 1 kop (150ml) water - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Masala Trafasie (vers bereide woksaus) - B. Boerenkool: - 500 gram gesneden boerenkool - 2 x 700 g aardappels (kruimige) - 100 ml halfvolle melk