Boerenkool met Stofoe Foroe (boerenkool met speciaal gestoofde drumsticks)

Home Recepten
Boerenkool met Stofoe Foroe (boerenkool met speciaal ge...
Afbeelding van Boerenkool met Stofoe Foroe (boerenkool met speciaal gestoofde drumsticks)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Stofoe Foroe (gestoofde drumsticks):

Zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de drumsticks hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg 2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 175 ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en circa 30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, stoven.

2. Boerenkoolstamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en samen met de boerenkool in ruim water 15 minuten koken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de boerenkool door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van de kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveer de boerenkoolstamppot met de gestoofde drumsticks; schenk de jus erover.

Variatietip: Varieer de drumsticks met vlees van eigen keuze. Voeg eens 100 gram kousenband (de populairste Sandhia's groente) toe. Schenk de Sandhia's Sweet Chili Trafasie over de boerenkoolstamppot.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Pien 30 juni 2020 09:13
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Peter 9 december 2020 08:36
5/5
Drumsticks echt toppertjes jullie vlees geregtjes
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Karima 22 juli 2021 09:59
5/5
10 sterren
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Ursula 21 juli 2021 12:39
5/5
5/5 sterren. Gewoon goed, gewoon lekker, gewoon met makkelijke recepten te maken. 💪🙋🙆
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Levi 20 juli 2021 09:21
5/5
5 STARS BABY
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...
Dyna 19 juli 2021 08:14
5/5
Een boek die een 10 verdiend. Tip voor de volgende keer: Meer van die gouden koordjes erin, jullie hebben er nu 1, waardoor ik 1 recept kan bewaren. Maar met dit verrukkelijke kookboek blijf je bladeren en wil je ook die bewaren, waardoor je gaat vouwen en het een lelijk boekje wordt. Minimaal 5 zou super zijn. Puur feedback voor deel 6 hoor, voor de rest niks negatiefs en zeker gewoon 5 sterren aangeklikt. ...
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣
Uiltje 16 juli 2021 08:57
5/5
Heerlijke recepten gegoten met heerlijke producten. Van onze familie zeker 5 sterren van de 5.
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...
Emma 15 juli 2021 08:59
5/5
Vreselijk goed hahahaha echt toppie mensen
Donk 14 juli 2021 11:31
5/5
Ik zou jullie bij iedereen aanraden en daar is geen woord over gelogen! Eet altijd zo super met jullie 😎
Fox 14 juli 2021 08:35
5/5
Echt woar mensen hier word je toch gelukkig van

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Boerenkool met Stofoe Foroe (boerenkool met speciaal gestoofde drumsticks)

1. Stofoe Foroe (gestoofde drumsticks):

Zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de drumsticks hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg 2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 175 ml water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en circa 30 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, stoven.

2. Boerenkoolstamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en samen met de boerenkool in ruim water 15 minuten koken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de boerenkool door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van de kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- 5 eetlepels zonnebloemolie - 2 grote uien en 1 kleine tomaat - 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 2 theelepels suiker - 5 grote drumsticks (circa 600 gram) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 volle eetlepel tomatenpuree - 500 gram gesneden boerenkool - 2 x 700 g aardappels (kruimige) - 100 ml halfvolle melk