Bojo (cassave lekkernij)

Home Recepten
Bojo (cassave lekkernij)

Bereidingswijze

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.

TIP: Gebruik witte suiker voor een witte bojo of lichte basterd suiker voor een bruine bojo; voor een gele bojo, gebruik witte suiker en voeg hieraan natuurlijke gele passiekleurstof toe.

Serveertip: De Bojo 1/2 - 1 uur af laten koelen en daarna in stukjes snijden; garneer met suikermuisjes. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Gebruik in plaats van witte suiker bruine suiker; in Suriname wordt over het algemeen bruine suiker gebruikt. Bij gebruik van witte- en bruine suiker, wordt resp. een lichte en mooi bruine Bojo verkregen. Door het gebruik van witte suiker en extra eieren, wordt een mooi gele Bojo verkregen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
George 25 mei 2021
5/5
Jullie cake en bak recepten zijn grandioos. Eksi keksi choco en bojo gemaakt en gelukt volgens het recept
Lucca 28 april 2025
5/5
Traybake the best ❤️
DS 25 april 2025
5/5
FIJNE PRODUCTEN
Rebel 24 april 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Roberto 23 april 2025
5/5
Bij dit recept denk je oh dit duurt te lang, maar je kan het dus maken met de faja lobi instant noodles!! Surinaamse Bami met grillworst
Robin 22 april 2025
5/5
Blij met een merk als Faja Lobi. Veel afwisseling, veel variatie en een hoop type recepten. Elke dag kan je het zo gek maken als je zelf wilt! Ps. Sandhia's Recepten kookboek een echte aanra der! Zit ook een qr code bij naar een kookvideo 😍 ...
L 18 april 2025
5/5
Geweldig lekker!
RR 17 april 2025
5/5
De allerlekkerste! ❤️
Rok 16 april 2025
5/5
Heerlijk 😋❤️
MO 15 april 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
TT 11 april 2025
5/5
GEWELDIG LEKKER!
Sita 9 april 2025
5/5
Saté Twister Trafasie: met zomerse temperaturen zet je jouw hele wijk op stelten 😊😋
KLOP 8 april 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Utilia 7 april 2025
5/5
Werken goed en veel afwisseling mogelijk met 1 product.
Roosje 4 april 2025
5/5
Een verdiende review! Bami Goreng Trafasie eten we 3 keer in de week maar met verschillende twists erin. Zo hebben we weer weken dat we dit met nasi trafasie doen, en sindskort ook de chicke n noodles instant trafasie, wanneer zijn die bij Oriental? ...
Pumpum 3 april 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Kog 2 april 2025
5/5
TOP!
Nala 1 april 2025
5/5
Bruine bonen met vega gehaktballetjes hmmmm faja lobi heeft het recept check hem via de zoekbutton. Fijn al die kookvideo's ook 😋
Goedele 31 maart 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
sandra 28 maart 2025
5/5
Gestoomde recepten en de vispakketjes zijn echt top recepten, de kookvideo's werken zo fijn. Geen ervaring in de keuken? Faja Lobi helpt jou! Recepten zijn punctueel uitgelegd, allemaal hand higheidjes in de recepten. Helemaal tevreden❤️ ...
Koos 27 maart 2025
5/5
top producten
Gina 26 maart 2025
5/5
De heerlijkste en lekkerste! jullie masala zoals oma die vroeger maakte, mooie tijden, je waardeert ze met de dag als je ouder wordt ❤️🤗
Gloria 25 maart 2025
5/5
De pastei recepten zijn echt insane 🤗
Niska 24 maart 2025
5/5
Instant noodles lekker moksie metie moksie speciaal pindakaas pinda sambel madam jeanette oooooh mijn favorieten! ❤️😍
Albert 22 maart 2025
5/5
Veel lekkere producten in de box met het kookboek. We gaan er veel uit koken, en weer nieuwe dingen proberen
Quinton 20 maart 2025
5/5
Overweldigende kookvideo's. Handig en snel!
Koekie 18 maart 2025
5/5
Carbonara Trafasie mensen. Probeer het eens uit! Chicken Trafasie instant noodles bij mijn jumbo en plus tegenwoordig op het schap joh😋
herman 17 maart 2025
5/5
herres bij herman & co met faja lobiiii 💪💪💪
KJ 14 maart 2025
5/5
the best Ramen in town! Dit recept: Ramen Trafasie Restaurant style ❤️😍
Roese 13 maart 2025
5/5
Heerlijk zo

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bojo (cassave lekkernij)

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.

Ingrediënten
- mespuntje zout - 1 1/2 kopje melk - 300 gram suiker - 1 eetlepel kaneel - 50 gram rozijnen - 2-3 pakjes (16-24 gram) vanillesuiker - 50 gram sucade - 1 theelepel amandel essence (aroma) - 150 gram roomboter - Suikermuisjes - 1 kg Cassave geraspt (diepvries) - handvol gemalen of vers geraspte kokos - 30 ml Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk)
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie