Bojo (cassave lekkernij)

Home Recepten
Bojo (cassave lekkernij)
Afbeelding van Bojo (cassave lekkernij)
Afbeelding van Bojo (cassave lekkernij)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.

TIP: Gebruik witte suiker voor een witte bojo of lichte basterd suiker voor een bruine bojo; voor een gele bojo, gebruik witte suiker en voeg hieraan natuurlijke gele passiekleurstof toe.

Serveertip: De Bojo 1/2 - 1 uur af laten koelen en daarna in stukjes snijden; garneer met suikermuisjes. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Gebruik in plaats van witte suiker bruine suiker; in Suriname wordt over het algemeen bruine suiker gebruikt. Bij gebruik van witte- en bruine suiker, wordt resp. een lichte en mooi bruine Bojo verkregen. Door het gebruik van witte suiker en extra eieren, wordt een mooi gele Bojo verkregen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Lillian 19 oktober 2020 12:31
5/5
Het kookboek ontvangt van mij een 10.
Pol 14 oktober 2020 12:17
5/5
Wij kennen niet meer anders, hele fam wilt alleen nog maar faja
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Marga 12 oktober 2020 11:08
5/5
10+ voor jullie geweldige producten en recepten.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bojo (cassave lekkernij)

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.

Ingrediënten
- mespuntje zout - 1 1/2 kopje melk - 300 gram suiker - 1 eetlepel kaneel - 50 gram rozijnen - 2-3 pakjes (16-24 gram) vanillesuiker - 50 gram sucade - 1 theelepel amandel essence (aroma) - 150 gram roomboter - Suikermuisjes - 1 kg Cassave geraspt (diepvries) - handvol gemalen of vers geraspte kokos - 30 ml Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk)