Bojo (cassave lekkernij)

Home Recepten
Bojo (cassave lekkernij)
Afbeelding van Bojo (cassave lekkernij)

Bereidingswijze

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.

TIP: Gebruik witte suiker voor een witte bojo of lichte basterd suiker voor een bruine bojo; voor een gele bojo, gebruik witte suiker en voeg hieraan natuurlijke gele passiekleurstof toe.

Serveertip: De Bojo 1/2 - 1 uur af laten koelen en daarna in stukjes snijden; garneer met suikermuisjes. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Gebruik in plaats van witte suiker bruine suiker; in Suriname wordt over het algemeen bruine suiker gebruikt. Bij gebruik van witte- en bruine suiker, wordt resp. een lichte en mooi bruine Bojo verkregen. Door het gebruik van witte suiker en extra eieren, wordt een mooi gele Bojo verkregen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
George 25 mei 2021 09:51
5/5
Jullie cake en bak recepten zijn grandioos. Eksi keksi choco en bojo gemaakt en gelukt volgens het recept
Ros 27 januari 2023 08:02
5/5
Surinaamse Bami met Bami Trafasie oeiii ❤️
Roshida 26 januari 2023 08:37
5/5
10+ sterren! ❤️
Ogen 26 januari 2023 01:00
5/5
10 sterren. Gewoon een super functioneel kookboek enorm dik met enorm veel recepten. Diegene die elk recept uit het boek een keer heeft gemaakt is sowieso 20 jaar verder haha.
Rolando 25 januari 2023 08:19
5/5
MEER MEER MEER! Dat is wat ik denk als ik Faja Lobi eet. Groetjes van Wilma uit het mooie Alkmaar 😋
Sil 24 januari 2023 08:07
5/5
Heerlijk beginnen met een ijskoude dawet, daarna een milka eksi, daarna de sate trafasie of een vispastei en door naar de nasi trafasie met rollade! Terwijl ik dit typ, op de maandag ochtend , weet ik precies wat ik vanavond ga doen voor mij en mijn man: Dit wat ik net opnoem hahahaha! Love/Lobi ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 ...
Ovi 24 januari 2023 01:00
5/5
Groot compliment en niets minder. Top recepten!
Ria 23 januari 2023 20:00
5/5
Heb net me producten binnen woensdag boodschappen halen en dan aan de slag ben echt benieuwd.denk dat de keus moelijk word ziet er allemaal zo lekker uit ben al aan het watertanden
Merel 23 januari 2023 08:00
5/5
De Roti Curry Trafasie is een aanrader. De combi met de kip, krieltjes en boontjes in de saus is geweldig. We hadden verse kousenband gekocht ow ow ow om te smullen 😍😚
Nardo 23 januari 2023 01:00
5/5
Veel recepten gemaakt uit het nieuwe kookboek. Dit verdiend een 5 sterren review. Niets is frustrerender dan super gelikte recepten die totaal niet werken, wat we vaak genoeg meemaken. Julli e kookboek is functioneel, en inspireert voor meer. Ieder recept vraagt om gemaakt te worden! ...
Rosalie 22 januari 2023 08:37
5/5
Heerlijk! Mijn favoriet is jullie pastei en de vleesbroodjes 😋
Rich 22 januari 2023 01:00
5/5
We kopen ieder jaar wel 5 - 10 kookboeken. Die van jullie hebben we met kerst cadeau gekregen van onze dochter: een beoordeling van zeker wel 10 sterren. Kleurrijk, niet gevuld met teveel on zin verhalen, erg dik, ieder recept een handige kookvideo, en per gang ENORM vele keuzes die je wederom inspireren je eigen creaties eens op een andere manier te maken. Wij zijn fan! Waar kunnen we delen 1,2,3,4 en 5 kopen? ...
Ousia 20 januari 2023 07:51
5/5
Genieten de recepten van trafasie faja lobii niets anders over te zeggen
Finna 20 januari 2023 01:00
5/5
Aangenaam verrast met het dikke boek, de kwaliteit en de mooie recepten met kookvideo's.
José 19 januari 2023 18:54
5/5
Deze zijn echt superlekker! Ik heb er mini saucijzenbroodjes van gemaakt ( 4 stukjes uit 1 plakje bladerdeeg ) en iedereen vond ze heerlijk! Voor mij een dikke 5 sterren
Alisha 19 januari 2023 08:47
5/5
We genieten wekelijks van jullie heerlijke gerechten, zijn er zo blij mee. Maak maar nog meer kookvideo's hoor :)
Annelies 19 januari 2023 01:00
5/5
GEWELDIG MERK!
Geraldddd 18 januari 2023 08:04
5/5
SUPER RECEPTJES!
Daniella 17 januari 2023 08:23
5/5
Elke dag Faja Lobi wil nooit meer anders! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
RR 17 januari 2023 01:00
5/5
10 sterren
Annieke 16 januari 2023 08:15
5/5
Foe Yong Hai Trafasie dit weekend gemaakt en het was een smuller. Gaan aankomende week de Sriracha tosti maken 😋😊
Onno and friends 16 januari 2023 01:00
5/5
Als Onno wat maakt word iedereen gek: Jaaaa hahaha dat ben ik. Elke maand organiseer ik voor mijn vrienden, die hier in dezelfde woonwijk wonen ook, een eet avondje. Dan kook ik wat lekkers. En wist je dat? Ik gebruik altijd een basis idee uit jullie kookboek. Ben zo zo zo tevreden! Misschien een idee jullie kookboek ook als e-book uit te brengen voor de echte fans. Doeii! ...
asha 15 januari 2023 10:14
5/5
Gewoonweg de allerbeste recepten ❤️
RO RO 15 januari 2023 01:00
5/5
5 dikke sterren
Roshant 13 januari 2023 08:04
5/5
De all-time favourites hier bij ons blijven toch echt de vleesbroodjes trafasie, om te smulleeeeeen 😍😋
Walhalla 12 januari 2023 07:59
5/5
Geweldig gedaan deze website wat een recepten walhalla
Soeni 12 januari 2023 01:00
5/5
De beste recepten komen uit jullie kookboek en daar is GEEN woord aan gelogen.
Adrian 11 januari 2023 08:12
5/5
Gewoon geweldige producten! ❤️❤️❤️
REVA 11 januari 2023 01:00
5/5
10 DIKKE STERREN!
Bart 10 januari 2023 07:37
5/5
THE BEST!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bojo (cassave lekkernij)

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.

Ingrediënten
- mespuntje zout - 1 1/2 kopje melk - 300 gram suiker - 1 eetlepel kaneel - 50 gram rozijnen - 2-3 pakjes (16-24 gram) vanillesuiker - 50 gram sucade - 1 theelepel amandel essence (aroma) - 150 gram roomboter - Suikermuisjes - 1 kg Cassave geraspt (diepvries) - handvol gemalen of vers geraspte kokos - 30 ml Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk)
Ga naar mijn laatste sessie