Bojo (traditionele bruine cassave lekkernij)

Home Recepten
Bojo (traditionele bruine cassave lekkernij)
Afbeelding van Bojo (traditionele bruine cassave lekkernij)
Afbeelding van Bojo (traditionele bruine cassave lekkernij)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.

Serveertip: De Bojo 1/2 - 1 uur af laten koelen en daarna in stukjes snijden; garneer met suikermuisjes. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Vervang de eieren met 200ml kokosmelk, de volle melk met halfvolle melk en de roomboter met halvarine.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Bojo (traditionele bruine cassave lekkernij)

Ontdooi de geraspte cassave, lek het uit en meng het met een spatel met de overige ingrediënten, behalve de suikermuisjes; de massa overdoen in een beboterde cakeblik of in een vuurvaste ovenschaal en als volgt gaarbakken:
- Heteluchtoven: 20 minuten op 190 graden.
- Elektrische oven: 45 minuten op 200 graden.
Met een vork prikken om te kijken of de Bojo goed gebakken is.

Ingrediënten
- 1/2 liter volle melk - 300 gram lichtbruine suiker - 1 1/2 el kaneel - 50 gram rozijnen - 2-3 pakjes (16-24 gram) vanillesuiker - 50 gram sucade - 1 theelepel amandel essence (aroma) - 150 gram roomboter - Suikermuisjes - 1 kg Cassave geraspt (diepvries) - handvol gemalen of vers geraspte kokos - 2 eieren