👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Koningsdagmenu 2024: feestelijke recepten
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Botercrème Trafasie

Home Recepten
Botercrème Trafasie
Afbeelding van Botercrème Trafasie

Bereidingswijze

1. Banketbakkersroom:

STAP 1: Snijd het vanillestokje open en schraap het vanillemerg eruit. Breng de melk met het vanillemerg én het vanillestokje in een pan op matig vuur aan de kook. Haal de pan daarna van het vuur en laat de vanille met deksel op de pan circa 15 minuten in de warme melk intrekken.

STAP 2: Maak een papje van de suiker, custardpoeder en een scheutje lauwe melk. Giet al roerend ook wat van de warme melk van stap 1 bij het custard papje.

STAP 3: Plaats de pan met de melk terug op het vuur, giet het custardpapje onder voortdurend roerend bij de melk en kook het, al roerend, op matig vuur tot het begint te binden. Haal het vanillestokje eruit, dek af met huishoudfolie en laat het afkoelen en opstijven.

2. Botercrème:

STAP 4: Klop de boter met de basterdsuiker in 10 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa. Voeg de banketbakkersroom hieraan toe, klop goed door tot er een mooie luchtige botercrème ontstaat.

Topping: Botercrème direct verwerken op cakes en taarten.

Variatietip: Voor een roze botercrème, gebruik 250 gram melk en 250 gram frambozenpuree in plaats van 500 gram melk. Meng ze tot een frambozenmelk.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
OF 12 april 2024 07:40
5/5
De roti curry en roti masala onze favorieten! ❤️
Felicity 10 april 2024 07:54
5/5
Heerlijk om te genieten van al het lekkers!
Rome 9 april 2024 08:17
5/5
5+ sterren voor de makkelijke kookvideo's. Altijd een feest met jullie recepten 😍
Reno 8 april 2024 07:53
5/5
Wanneer je al jaren lekker geniet van Surinaamseten afhaal en erachter dat ze er faja lobi voor gebruiken. Elke dag thuis Faja Lobi! 😇
Geri 5 april 2024 07:23
5/5
Hallo daar! Deze is zo lekker: Roti Masala Ovenschotel.
GG 4 april 2024 07:33
5/5
10 sterren!
Fom 3 april 2024 08:16
5/5
Gekke producten! Mega chill! 🤗
Carmen 2 april 2024 07:09
5/5
Heerlijk genoten van het paasmenu! 😍
Melissa 29 maart 2024 08:01
5/5
Goedemorgen, we willen een review geven op het product Trassie Trafasie. Wat een ongekende smaakmaker, van je rijsttafelgerechten tot aan in snacks, overal geeft het een vollere smaak aan. 5 sterren dus! Gaan komende tijd jullie andere producten ook proberen. Een nieuwe fan erbij!❤️ ...
Antilia 27 maart 2024 08:00
5/5
Deze combinatie van nasi trafasie en bami trafasie is echt de bom! Lekker met vleesjes van de bbq zo met de zomer 🌞🌞🌞
Roberto 26 maart 2024 07:46
5/5
Picobello van Roberto met een beetje van Faja Lobi ❤️
Goof 25 maart 2024 07:06
5/5
Heerlijk hoe dit recept tot stand is gekomen: Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen). Jullie hebben een nieuwsartikel hierover met hoe vouw je dumplings, zo kwam ik bij dit recept t erecht. Ik en mijn vriendin zijn zo enorm gek hierop, en dan maken we er zelf met het recept van onze oma chili saus en speciale sojasaus bij. Oeh! ❤️😍 ...
Remi 22 maart 2024 07:49
5/5
Nasi Goreng Tropical: Oe la la 😊
Vivi 21 maart 2024 07:31
5/5
Moksie Metie Speciaal onze favoriet 💥
anand 20 maart 2024 07:34
5/5
Zo blij mee jullie!!!!
Roger 19 maart 2024 07:45
5/5
Wij maken al maanden jullie traybake en kunnen er geen genoeg van krijgen. Elke keer weer, het recept passen we niet aan. Stipt elke donderdag op het menu! 😍
Leeman 19 maart 2024 01:00
5/5
Een enorm dik kookboek voor een zacht prijsje. Teveel hoofdstukken, teveel menu's, heel blij mee.
Dishna 18 maart 2024 06:46
5/5
Genieten van dit mooie merk. Lobi ❤️
X.A. 15 maart 2024 07:35
5/5
Zalmpakketjes Trafasie zijn om te smullen ❤️😍 Fijn die koopvideo's, en de functie dat je het scherm vast kan zetten. Jullie denken overal over na!
Rita 14 maart 2024 06:49
5/5
Faja Lobi the best ❤️❤️❤️
Roos 13 maart 2024 08:20
5/5
Goedgekeurde producten. Vroeger lag het in toko's, nu vind je het gewoon in iedere supermarkt!😍
Heerlijk! 12 maart 2024 06:54
5/5
Caribbean Breakfast: 5 sterren! Top!
Moos 11 maart 2024 06:43
5/5
De heerlijkste producten!
G 11 maart 2024 01:00
5/5
Te blij mee dit mega kookboek.
Kiki 8 maart 2024 20:49
5/5
Kan je de kip ook een dag van tevoren marineren? Het ziet er iig heelijk uit! Ik heb de potten al klaarstaan.
Amanda 8 maart 2024 07:44
5/5
Hier geniet ik nou van! Faja Lobi voor altijd bij ons. Lobi Lobi ❤️
Robert 7 maart 2024 07:19
5/5
Heurlijke schotel! Ga dit weekend de nasi trafasie maken.
Candy 6 maart 2024 06:48
5/5
Elk recept van jullie is geslaagd. Handig en duidelijk met veel functionele opties 😋😚
Walien 6 maart 2024 01:00
5/5
Kookboek vol met allerlei recepten voor elk menu die je maar zoekt. En wil je toch een kookvideo? Dan scan je de QR-code, ongekend! Erg blij mee en heel luxe verpakt.
Esme 5 maart 2024 06:49
5/5
TE LEKKERRR ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Botercrème Trafasie

1. Banketbakkersroom:

STAP 1: Snijd het vanillestokje open en schraap het vanillemerg eruit. Breng de melk met het vanillemerg én het vanillestokje in een pan op matig vuur aan de kook. Haal de pan daarna van het vuur en laat de vanille met deksel op de pan circa 15 minuten in de warme melk intrekken.

STAP 2: Maak een papje van de suiker, custardpoeder en een scheutje lauwe melk. Giet al roerend ook wat van de warme melk van stap 1 bij het custard papje.

STAP 3: Plaats de pan met de melk terug op het vuur, giet het custardpapje onder voortdurend roerend bij de melk en kook het, al roerend, op matig vuur tot het begint te binden. Haal het vanillestokje eruit, dek af met huishoudfolie en laat het afkoelen en opstijven.

2. Botercrème:

STAP 4: Klop de boter met de basterdsuiker in 10 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa. Voeg de banketbakkersroom hieraan toe, klop goed door tot er een mooie luchtige botercrème ontstaat.  

Ingrediënten
- 1 vanillestokje - 500 gram melk - 50 gram suiker - 50 gram custard poeder - 625 gram zachte boter - 210 gram basterdsuiker
We hebben hem weer!
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie