👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Mogen wij je verrassen met een recept?
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Botercrème Trafasie

Home Recepten
Botercrème Trafasie
Afbeelding van Botercrème Trafasie

Bereidingswijze

1. Banketbakkersroom:

STAP 1: Snijd het vanillestokje open en schraap het vanillemerg eruit. Breng de melk met het vanillemerg én het vanillestokje in een pan op matig vuur aan de kook. Haal de pan daarna van het vuur en laat de vanille met deksel op de pan circa 15 minuten in de warme melk intrekken.

STAP 2: Maak een papje van de suiker, custardpoeder en een scheutje lauwe melk. Giet al roerend ook wat van de warme melk van stap 1 bij het custard papje.

STAP 3: Plaats de pan met de melk terug op het vuur, giet het custardpapje onder voortdurend roerend bij de melk en kook het, al roerend, op matig vuur tot het begint te binden. Haal het vanillestokje eruit, dek af met huishoudfolie en laat het afkoelen en opstijven.

2. Botercrème:

STAP 4: Klop de boter met de basterdsuiker in 10 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa. Voeg de banketbakkersroom hieraan toe, klop goed door tot er een mooie luchtige botercrème ontstaat.

Topping: Botercrème direct verwerken op cakes en taarten.

Variatietip: Voor een roze botercrème, gebruik 250 gram melk en 250 gram frambozenpuree in plaats van 500 gram melk. Meng ze tot een frambozenmelk.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Green 11 september 2024 08:25
5/5
5 sterren!!!!
Annika 10 september 2024 07:38
5/5
Dumplings Trafasie krijgt 5 uit de 5 sterren. Lekkerder dan de restaurant versie 😍😋
ChantalJamie 9 september 2024 18:27
5/5
Al vaak gemaakt. Heerlijk! Hier geen toko en ipv Plum Sauce gebruik ik pruimenjam. Net zo lekker en daarbij kun je zelf van andere specerijen het pittiger maken, mocht je dat willen.
Willeke 9 september 2024 07:35
5/5
Hmmmmmmmm alles van jullie is toppie!
Helmiene 6 september 2024 08:28
5/5
Vanuit het mooie Dordrecht groot fan van Faja Lobi! Super lekker smaakvolle producten met een enorm mooi kookboek. ❤️ lobi
Roshnie 4 september 2024 08:23
5/5
Heerlijke recepten! Roshnie xx
P.L. 3 september 2024 08:31
5/5
Wij zijn hier thuis op gestoomde recepten en zien er heel veel lekkere van bij jullie. Zoals de 'Roti met gestoomde ovendrums' hmmm
Esmee Toon 2 september 2024 08:15
5/5
Lekkere loaded frietjes op zo'n faja lobi! 😍😋
Carla Wentzel -Rossen 1 september 2024 11:52
5/5
Jullie recepten en eten is in een woord geweldig ,wij eten zeker twee a drie keer in de week een recept van jullie Zou alleen graag willen weten hoe ik aan de boeken kan komen wil ze graag kopen maar op de site gaat het niet Nogmaals bedankt voor de heerlijke recepten ...
Renata Simons 30 augustus 2024 07:52
5/5
Voedzaam, rijk aan groentes, diverse recepten, van vega tot elke vis/vlees soorten en voor elke menu gang wat wils! En als kroon op de taart ook een dik kookboek die mij weer verrast met een QR code naar een kookvideo. Dit merk doet alles om je te helpen een maaltijd te maken ...
Rogi 28 augustus 2024 08:25
5/5
We zijn zo enorm blij! Alles is top. De kookvideo's, uitleg, ingrediënten, versheid.
Nossie 27 augustus 2024 08:19
5/5
Heerlijke gerechten!
Romee 23 augustus 2024 07:32
5/5
5 sterren
Anne 22 augustus 2024 07:58
5/5
Dik tevreden! Stabiele kwaliteit en diversiteit aan recepten. Heel het gezin vraagt wekelijks welk recept van Faja Lobi deze week op het menu staat! ❤️❤️❤️
Boer Harm 21 augustus 2024 07:55
5/5
Harmpie helemaal blij! 5 sterren uit Fryslan. Mooi bedrijf! ⭐⭐⭐⭐⭐
Oliver 19 augustus 2024 07:42
5/5
De heerlijkste traybake van Nederland maak je met Faja Lobi ❤️❤️
Gomre 16 augustus 2024 09:18
5/5
5 sterren! Kookvideo's lukken altijd.
Janis Robertson 15 augustus 2024 17:07
5/5
Ziet er lekker uit . Ga het van het weekend maken.😉
Moos 15 augustus 2024 08:38
5/5
5 dikke sterren!
Kowald 13 augustus 2024 08:11
5/5
De lekkerste en beste gerechten!
Willeke 12 augustus 2024 07:22
5/5
Heerlijk genieten weer elke dag van jullie maaltijden ❤️
Roderick 9 augustus 2024 08:04
5/5
Verreweg de lekkerste kruiden!
Nanda 7 augustus 2024 08:22
5/5
10 dikke sterren!
Shanna 6 augustus 2024 08:02
5/5
De lekkerste en smaakvolste recepten. We weten al jaren van jullie bestaan, maar zijn het gaan proeven nadat er voor een lange tijd een lekkere geur vanuit de tuinen van onze buren kwam. Bli jkt dat ze wekelijks een nieuw recept proberen 😍 ...
Rootje 5 augustus 2024 07:37
5/5
Heeeerlijk alle lekkere smaakjes van dit geweldige familiebedrijf!!!!!
Esmee Rosanne 1 augustus 2024 07:29
5/5
Heerlijk om met Faja Lobi te koken. Geleerd via mijn surinaamse vriend, en nu kook ik beter dan hem hihihi
Loes 30 juli 2024 07:53
5/5
Saté Twister Trafasie: 5 DIKKE sterren!
Inneke Fabia 29 juli 2024 07:22
5/5
De meest lekkere versies op de website van roti nasi en bami. Maar ook leuke culinaire uitstapjes! Deze website leert me beter te worden culinair dankzij de stap-voor-stap vorm recepten met kookvideo's. Groetjes van Inneke Fabia ...
Willemijn 25 juli 2024 08:23
5/5
5 dik verdiende sterren! ❤️
Kofi 24 juli 2024 08:36
5/5
Geweldige recepten!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Botercrème Trafasie

1. Banketbakkersroom:

STAP 1: Snijd het vanillestokje open en schraap het vanillemerg eruit. Breng de melk met het vanillemerg én het vanillestokje in een pan op matig vuur aan de kook. Haal de pan daarna van het vuur en laat de vanille met deksel op de pan circa 15 minuten in de warme melk intrekken.

STAP 2: Maak een papje van de suiker, custardpoeder en een scheutje lauwe melk. Giet al roerend ook wat van de warme melk van stap 1 bij het custard papje.

STAP 3: Plaats de pan met de melk terug op het vuur, giet het custardpapje onder voortdurend roerend bij de melk en kook het, al roerend, op matig vuur tot het begint te binden. Haal het vanillestokje eruit, dek af met huishoudfolie en laat het afkoelen en opstijven.

2. Botercrème:

STAP 4: Klop de boter met de basterdsuiker in 10 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa. Voeg de banketbakkersroom hieraan toe, klop goed door tot er een mooie luchtige botercrème ontstaat.  

Ingrediënten
- 1 vanillestokje - 500 gram melk - 50 gram suiker - 50 gram custard poeder - 625 gram zachte boter - 210 gram basterdsuiker
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie