Broodje pikante kip met gekarameliseerde uien

Home Recepten
Broodje pikante kip met gekarameliseerde uien
Afbeelding van Broodje pikante kip met gekarameliseerde uien
Afbeelding van Broodje pikante kip met gekarameliseerde uien

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Pikante Kip:

  • STAP 1: 4 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) daarin lichtbruin fruiten, kipfilet (in blokjes) hieraan toevoegen en enkele minuten bruin bakken.
  • STAP 2: 1 pot (360ml) Roti Dési Trafasie (woksaus) en het water toevoegen, omscheppen en 7 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

2. Gekarameliseerde Uien:

  • STAP 3: Verwarm de koekenpan tot middelhoge temperatuur; doe de roomboter in de pan en direct daarna 1 ui (in ringen gesneden) met een snufje zout.
  • STAP 4: Fruit de ui, onder regelmatig omscheppen, zachtjes tot het glazig wordt; let erop dat de pan niet te heet wordt om te voorkomen dat de ui in dit stadium bruin wordt. Bak het verder, onder steeds regelmatig omscheppen, tot het mooi gekarameliseerd is; bak tot het mooi goudbruin wordt.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Broodjes: Belegde Broodjes en Bara en Kookvideo's

Serveertip: Snijd de broodjes open, beboter beide zijden en beleg ze met de bladspinazie of sla, tomaten (in plakjes), de pikante kip en de gekarameliseerde uien; verdeel Roti Sambal Trafasie naar smaak over het beleg.

Variatietip: Ook heerlijk met Zuurgoed Trafasie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jenny 12 augustus 2020 08:11
5/5
De beste vleesbroodjes echt super van jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
Alesie 18 december 2018 08:58
5/5
Moksie Moksie Metieeeeeee! Ik eet letterlijk elke dag iets met de Moksie Metie erbij, familie Laigsingh ik heb jullie verhaal in het kookboek gelezen en het harde werken spat ervan af alleen maar passie om kippenvel van te krijgen, ga zo door en hopelijk hele fijne feestdagen ook voor jullie en het team :) LOBI xXx ...
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Miquel 28 mei 2018 22:32
5/5
Vandaag Moksie Metie gemaakt uit het kookboek het was een genot voor de tong voor mij en mijn gasten, heerlijk met kippendijtjes bereid, wauw wauw wauw

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Broodje pikante kip met gekarameliseerde uien

1. Pikante Kip:

  • STAP 1: 4 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) daarin lichtbruin fruiten, kipfilet (in blokjes) hieraan toevoegen en enkele minuten bruin bakken.
  • STAP 2: 1 pot (360ml) Roti Dési Trafasie (woksaus) en het water toevoegen, omscheppen en 7 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. 

2. Gekarameliseerde Uien:

  • STAP 3: Verwarm de koekenpan tot middelhoge temperatuur; doe de roomboter in de pan en direct daarna 1 ui (in ringen gesneden) met een snufje zout.
  • STAP 4: Fruit de ui, onder regelmatig omscheppen, zachtjes tot het glazig wordt; let erop dat de pan niet te heet wordt om te voorkomen dat de ui in dit stadium bruin wordt. Bak het verder, onder steeds regelmatig omscheppen, tot het mooi gekarameliseerd is; bak tot het mooi goudbruin wordt.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Broodjes: Belegde Broodjes en Bara en Kookvideo's

Ingrediënten
- - 1. Pikante Kip: - zonnebloemolie - 1 grote ui - 500 gram kipfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 75 ml water - 2. Gekarameliseerde Uien: - 100 gram roomboter - 1 grote ui - Zout - 3. Voor het serveren: - 6 stuks Sandhia's Puntjes, pistolet of Frans brood - handvol verse bladspinazie of sla - 2 tomaten - Roti Sambal Trafasie