Broodje Pom (Sandhia's ovengerecht met Sandhia's Puntje)

Home Recepten
Broodje Pom (Sandhia's ovengerecht met Sandhia's Puntje...
Afbeelding van Broodje Pom (Sandhia's ovengerecht met Sandhia's Puntje)

Bereidingswijze

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom.
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pom en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Surinaams Puntje, garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies Recensies
(1608)
Claudje 26 november 2025
5/5
Top 3 recept van ons. Ook lekker op een vers Turks broodje deze kip ooooh! Het is 07.16 uur en ik scroll al lekker in mijn vroege dienst over de website kijken wat we dit weekend gaan maken voor ons bezoek 🤣😋 ...
Ted Serne 30 november 2022
5/5
Altijd succes met mijn broodje Surinaamse gepluisde kip. Heerlijk.
Sjors Makan 17 augustus 2022
5/5
The best of the best jullie kookboek binnen gekregen, met al die geweldige recepten. Vanavond broodje gehaktbal trafasie eten, al vaker gemaakt maar blijft zo heerlijk 😎
Toine 19 juli 2022
5/5
Ketjap knoflook garnalen samen met jullie producten zo lekker. Of je doet het met rijst, met bami of op een vers surinaamse broodje belegd met boter en een beetje knoflooksaus, pfoee! 😋
Gerard 12 juli 2022
5/5
Mijn vrouw zegt: ooit weleens wellington gegeten? Nee maar wel wellington vleesbroodje trafasie, ik huh? Mijn vrouw: wacht maar, ik kom thuis volgende dag nouuuu we lage hele avond met riemp je ope op de bank hahahaha te lekker!!! 😎🤣 ...
Tinnke 21 maart 2022
5/5
Iedereen houd van een broodje bal. Maar julie bal trafasie broodje wo wo wo wat een smaaksensatie. Lekker die ballen op mijn oma's manier maken met vers vlees van de boederij met jullie ingr edienten erbij, hoooooo kon ik dit mijn oma maar laten proeven ❤️ ...
Celina 21 februari 2022
5/5
Gewoon het beste van het beste de broodje bal gehakt trafasie (grapje, gehaktbak trafasie hahaha). Lekker mayo erbij ooooo smully smully 😋
Wim & miransa 7 januari 2022
5/5
Broodje Gehaktbal word je gewoon mee geboren in Nederland. Maar Broodje Gehaktbal Trafasie, WAT-EEN-SMAAK-SENSATIE!!! Maak elk weekend een paar ballen, voor de hele week voor mijn man en ik zelf lekker met pinda sambel en mayo voor het werk opwarmen echt mensen een aanrader van jewelste. 😍😋 ...
Mireille 29 december 2021
5/5
Marmer Eksi Trafasie, vleesbroodje trafasie, bami in een bowl en saoto. Dat was ons 1e kerstdag menu, GENOTEN 🤗🤗🤗🤗
Timothy 23 november 2021
5/5
Turks broodje met javaanse sate was echt een klapper. Staat nu standaard op het menu 2 x per maand😋
Dennis 17 juni 2021
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Nynke 7 juni 2021
5/5
Echt dit broodje turks javaanse sate was zoo om te smullen!! 🤗
Hil 27 mei 2021
5/5
Man o man die broodje kip masala van jullie hou op man wat goed
Emma 1 maart 2021
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
VV 23 februari 2021
5/5
Wellington Vleesbroodje Trafasie: Recept 100% gelukt. Geweldite smaak
Nasters 22 december 2025
5/5
Heerlijk allemaal 😍❤️
Khalid 21 december 2025
5/5
Roti Masala is echt mijn ultieme favoriete product. Smaakvol, geurend, rijk van smaak en je kan het letterlijk in 1001 doeleinden gebruiken 😋😊🤗
Leo 20 december 2025
5/5
super lekkere masala kip gemaakt en een deel ervan gebruikt om een super masala kip Calzone gemaakt..
Frans Naerebout 20 december 2025
5/5
Surinaamse nassi gemaakr met nassi trafassi en trassi van fajalobi staat bij ons wekelijks op het menu !
Stephanie 20 december 2025
5/5
B.B.R speciaal gemaakt met Faja Lobi… en ik ben officieel verslaafd 😎🔥. Alle andere gerechten? Ook instant winnaar. Echt, ik weet niet wat ze erin stoppen, maar het is pure magi e. Als je nog twijfelt: gewoon proberen, je zult me later bedanken! 😋🔥 ...
Tante Ricky 19 december 2025
5/5
Heerlijk
Geerts 17 december 2025
5/5
Lekker de recepten/kookvideo's. Ook dit soort recepten en dan weer tradionele. Leuke mix!
Frank 16 december 2025
5/5
Gehaktballen gemaakt vanuit het kookboek (eerst even iets makkelijks geprobeerd). Echt fantastisch! Goede smaak en vooral heel makkelijk te maken. Omdat je eigenlijk alles in een hebt met deze trafasie. Een echte aanrader ...
Evelyn 16 december 2025
5/5
Roti Ketjap Kip 😋❤️
Mezers 15 december 2025
5/5
Geweldig!
Saskia 14 december 2025
5/5
Normaal kruid en marineer ik het eten zelf, maar sinds ik de producten van Faja Lobi gebruikt is dat niet meer nodig. Het smaakt heerlijk. Heel tevreden👌
La 14 december 2025
5/5
Snelle Roti Kip Curry: mega! En van harte gefeliciteerd 😋😊
Mees 12 december 2025
5/5
💥💣
Krish 11 december 2025
5/5
Heerlijk allemaal
Mekers 10 december 2025
5/5
Heerlijk ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Broodje Pom (Sandhia's ovengerecht met Sandhia's Puntje)

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom. 
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar: 
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.

Ingrediënten
- 1. Pomtajer ontdooien en rijst bereiden: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries, Toko) - 2. Pom-Mix: - 3 el bruine suiker - 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gr roomboter of margarine - sap van 1 vers geperste sinaasappel  - 3. Pom-Kip: - zonnebloemolie - 2 grote uien - 3 teentjes knoflook - 400 gr kippendijenfilet - 1½ el tomatenpuree - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 1 bosje selderij - 2 tomaten - 8 stuks Mixed Pickles of 3 el piccalilly (Toko) - (eventueel) plakje of halve Madam Jeanette peper - Sandhia's Puntjes - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie

Winkelwagentje

FAJA LOBI is genomineerd!
a
Ga naar mijn laatste sessie