Butter Fish in exclusieve masala saus

Home Recepten
Butter Fish in exclusieve masala saus
Afbeelding van Butter Fish in exclusieve masala saus

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Cashewnoten (droog) in de blender fijn hakken tot het poederachtig is.
Visfilet in blokjes snijden en met de bloem besmeren.
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Butter Fish:

6 eetlepels olie verhitten, de vis hierin licht bakken en afscheppen; daarna ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) daarin lichtbruin fruiten. 360ml Roti Dési Trafasie (woksaus), 150 ml water, cashewnoten, boter , paprika's (in reepjes), de gebakken vis en kokosmelk toevoegen, omscheppen en 7 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Vis Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati rijst; garneer met de selderij. Ook heerlijk met Sandhia's Roti.

Variatietip: Voeg een mespunt Trassie Trafasie toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ingrid Wijhe 24 april 2023 07:58
5/5
Butter Chicken Curry: 5/5. Recept was duidelijk uitgelegd, en iedere twijfel word opgelost door de bijbehorende kookvideo. Deze staat vast in ons maandmenu vanaf nu. 😊
Lela 24 mei 2022 08:41
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Bilal 3 maart 2022 14:27
5/5
Beste butter chicken is van faja lobi!
Paul 27 juli 2021 08:44
5/5
Een ZWAAR COMPLIMENT voor dit bedrijf! Butter Chicken Curry was zoooooooooooo mega mega lekkur!!!! 😋😎😋😎😋😎😋😎
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Inge 26 november 2023 08:46
5/5
Zo super dat jullie het kerstmenu altijd tijdig publiceren met oud&nieuw erbij. Heb deze ochtend volop inspiratie opgedaan, ga deze week even het e.e.a. uittesten, ben dit jaar aan de be urt: 1e kerstdag familie met 30 mensen en 10 kinderen, 2e kerstdag schoonfamilie 25 mensen en 5 kinderen, en kerstavond met ons gezin uitpakken. 3 dagen lang plezier met jullie recepten, dank voor de super inspiratie! ...
Ron 15 november 2023 06:08
5/5
De faja nuggets beste uitvinding ooit. We maken deze nu in een grote verse, smullen hmm❤️
Irmie 10 november 2023 08:24
5/5
Heerlijke roti kip masala blijft de favoriet hier thuis, lekker laten pruttelen, lekker geuren tot in de wijk, vers vers met gesneden pepers ooh begin te watertanden 😋🤗
Siraf 9 november 2023 01:00
5/5
Dit boek is een walhalla van recepten in alle vormen en maten EN met kookvideo's via zo'n handige QR scanning!
Ricardo 7 november 2023 08:19
5/5
Jullie ketjap producten zijn magisch. Een goud gloedje die je overal in kan gebruiken alsof het sojasaus is, en geeft een honing zoete volle smaak. Aanrader mensen!😋
Andre vd veen 6 november 2023 14:46
5/5
Lekkere recepten makkelijk te bereiden. Je hoeft ook niet superveel kruiden in huis te hebben zoals in de meeste kookboeken.
Hugo 2 november 2023 07:28
5/5
Wanneer je liefhebber bent van samosa, en je het recept Roti Samosa Trafasie tegenkomt. Dit is zo intens lekker en smakelijk, maak het elke week vers, vries het in, en kan de hele maand smul len. Maak de sandhia's roti in de pan met boter, aanrader ❤️ ...
Monique Willems 30 oktober 2023 14:23
5/5
Alles was perfect in plastic verpakt. Het kookboek is geweldig!! De gerechten zijn echt overheerlijk. Een echte aanrader!!!
Odilia 6 oktober 2023 08:03
5/5
Zo leuk aan jullie recepten, ze zien er zo lastig uit maar ontiegelijk lekker, maar door de handige recepten in stap vorm met allemaal gimmicks en dan ook de kookvideo zorgen jullie echt erv oor dat we kok's worden. 10 sterren en heb ik GESTEMD op Beste website v/h jaar en Beste product v/h jaar hoor! Zet hem op! ❤️😊 ...
Cindy Mareen 5 oktober 2023 07:36
5/5
We willen faja Lobi een groot compliment geven voor al het lekkers kopen het al jaren in de toko, en sinds kort te zien bij onze albert heijn!
Merel 28 september 2023 18:20
5/5
Wauw wauw wauw! Zo lekker! Ik ga dit zeker vaker maken! Mijn gezin en ik hebben hier enorm van gesmuld!
Florine 26 september 2023 06:20
5/5
Als studente in Amsterdam kennis gemaakt met de lekkere Surinaamse eethuisjes, en sindsdien altijd faja lobi gekocht nu we weer in brabant wonen. Leuke herinneringen!
Nathalie 25 september 2023 12:04
5/5
Ik haal altijd de pindakaas Ontzettend lekker en precies goed scherp waar behalve op brood in allerlei recepten kan gebruiken
Robertiek 25 september 2023 07:45
5/5
De ovenpastei is zo'n bijzonder gerecht! Leuk verhaal, maar wij aten dit vroeger bij onze overgrootmoeder. Dit is een heel traditioneel en geliefd recept in Suriname! Top merk Faja Lobi, jul lie producten en recepten zijn puur en echt, heel blij mee. ...
Ollie 19 september 2023 07:00
5/5
Heerlijk! Gestemd op Beste website v/h Jaar en vanavond eten we Roti Curry Trafasie (milde curry met kip, krieltjes en boontjes) Receptje opgeslagen in de mijn kookboek, boodschappenlijstje gebruikt en lekker bij de appie alles kopen ❤️ ...
Roger 18 september 2023 08:24
5/5
Genieten van alle kookvideo's en nu ook in elke AH te koop, maakt het stukke makkelijker. Elke week in het mandje!
Waldo 12 september 2023 00:00
5/5
Kocht altijd op de kruiskade al het lekkers van faja lobi, dan praat je over 20-25 jaar geleden. Bijzonder om te zien hoe het merk tegenwoordig in elke supermarkt te vinden is of zelfs bij k leine poeliers. Gegund en mooi merk! ...
HJ 8 september 2023 08:32
5/5
De beste gerechten zijn eenpanswokkers. Easy, diep van smaak en heerlijk in gebruik 😍
Romina 6 september 2023 07:48
5/5
Kan niet wachten in vanavond, al die geweldige recepten.
Kon 1 september 2023 07:10
5/5
De ovenkippetjes in de moksie metie lak met heerlijke bami trafasie ❤️❤️❤️
Rollie 29 augustus 2023 00:00
5/5
Een onweerstaanbare kaft, maar een nog lekkerdere inhoud. Elk recept laat je smaakpupillen dansen van genot, en het lukt in een hand-omdraai. Toppertjes
Claudia Silvio 25 augustus 2023 07:04
5/5
Altijd fijn als je producten hebt waar je meer dan 1 kant mee op kan. Nou, dat zit bij jullie wel goed! Je tikt in nasi trafasie en krijgt 50 recepten te zien, je tikt bami trafasie is en ik zie tig veel recepten! Elke keer weer smullen, elke keer het hele huis rokend, de hele week weet altijd als we Faja Lobi gebruiken. Dit is natuurlijk een goeie review waard! Groetjes 😘 ...
Claudia 17 augustus 2023 08:42
5/5
WOW!!! Jullie nieuwste recept loaded fries met rotichoti staat voor vanavond op het menu. Handig het boodschappenlijstje in mijn kookboek op jullie website waar ik het in samenstel. ❤️ ️ Keep up the good work faja lobi! ...
Robert 14 augustus 2023 08:43
5/5
Zalm combinatie in de sandhia's roti zo lekker. Eerst de zalm lekker in masala, doperwten en tomaatjes maken en dan rollen in een sandhia's roti die je even in de pan met roomboter aanbakt 😋😋😋 ...
Rona 9 augustus 2023 08:48
5/5
We hebben het hier op het kamp zo vaak geroken, bleek het faja faja loboeee te zijn. Nooit meer anders, eten 7 dagen in de week nasi trafas hahahaha

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Butter Fish in exclusieve masala saus

1. Voorbereiding: 

Cashewnoten (droog) in de blender fijn hakken tot het poederachtig is. 
Visfilet in blokjes snijden en met de bloem besmeren. 
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 

2. Butter Fish: 

6 eetlepels olie verhitten, de vis hierin licht bakken en afscheppen; daarna ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) daarin lichtbruin fruiten. 360ml Roti Dési Trafasie (woksaus), 150 ml water, cashewnoten, boter , paprika's (in reepjes), de gebakken vis en kokosmelk toevoegen, omscheppen en 7 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Ingrediënten
- 500 gram panga-, tilapia- of kabbeljauwfilet - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - zonnebloemolie, 1 ui - 1 gele - en 1 rode paprika - handvol cashewnoten - 1 el bloem - 2 el boter - 3 el kokosmelk - 2 teentjes knoflook - 2 takjes selderij (gehakte)
Kerstmenu 2023
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie