Caribbean chicken in tomatensauce

Home Recepten
Caribbean chicken in tomatensauce
Afbeelding van Caribbean chicken in tomatensauce
Afbeelding van Caribbean chicken in tomatensauce

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Uien in brede ringen, tomaat in grote partjes en kip in blokjes snijden.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

2. Caribbean Tomato Chicken:

6 eetlepels olie verhitten, de kip en uien hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Surinam Trafasie (roerbakmix), bouillonblokjes, tomaten, plakje Madam Jeanette peper, doperwten en zoet zure uien toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati, Sandhia's Roti, Surinaams Puntje. Voor een hetere smaak gebruik Laigsingh Roti Sambal. 

Variatietip: Vervang de halvarine met roomboter. Varieer de kipfilet/kippenbouten met soepkip.  Voeg 100 gram  Masterbeef tijdens het wokken roerbakken toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Rin 7 augustus 2020 08:14
5/5
Dit noem je nou een verbetering. Jullie denken mee, en leuk om te zien dat feedback van fans is meegenomen.
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.
Whitney 4 augustus 2020 08:34
5/5
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij is super fijn. Een flinke verbetering!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Tiff 13 juli 2020 08:32
5/5
Het kookboek voldoet aan alle verwachtingen en verdiend 5 sterren.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean chicken in tomatensauce

1. Voorbereiding:

Uien in brede ringen, tomaat in grote partjes en kip in blokjes snijden.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 

2. Caribbean Tomato Chicken:

6 eetlepels olie verhitten, de kip en uien hierin bakken tot het vlees gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen. 
8 eetlepels Surinam Trafasie (roerbakmix), bouillonblokjes, tomaten, plakje Madam Jeanette peper, doperwten en zoet zure uien toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en stoof het 7 minuten.

Ingrediënten
- - zonnebloemolie - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 500 gram kipfilet of kippenbouten - 8 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 1/2 eetlepel tomatenpuree - 2 Maggi bouillonblokjes - 2 grote uien - 2 tomaten - Madam Jeanette peper - 150 gram doperwten - 8 stuks zoet zure uien