Caribbean chicken special

Home Recepten
Caribbean chicken special
Afbeelding van Caribbean chicken special
Afbeelding van Caribbean chicken special

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Voeg de drumsticks hieraan toe en bak ze 5 minuten op matig vuur op.
  • STAP 3: Voeg Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, piment, gember, kaneel, bouillonpoeder, ketjap en bruine suiker toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
  • STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen, en circa 20-25 minuten met deksel op de pan, op matig vuur, stoven.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Caribbean Dishes en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met witte rijst, strooi lichtelijk piment over het vlees; heerlijk met kousenband

Variatietip: Varieer de drumsticks met lamskoteletten.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean chicken special
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Voeg de drumsticks hieraan toe en bak ze 5 minuten op matig vuur op.
  • STAP 3: Voeg Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, piment, gember, kaneel, bouillonpoeder, ketjap en bruine suiker toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
  • STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen, en circa 20-25 minuten met deksel op de pan, op matig vuur, stoven.
Ingrediënten
- zonnebloemolie - 2 uien - 3 teentjes knoflook - 1 kg drumsticks - 4 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el tomatenpuree - 2 tl piment (gemalen) - 2 tl gember (gemalen) - 1 tl kaneel (gemalen) - 2 tl Aromat (bouillonpoeder) - 1 el ketjap (zoete) - 2 tl bruine suiker - 175 ml water