Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in speciale masala saus)

Home Recepten
Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in spec...
Afbeelding van Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in speciale masala saus)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Cashewnoten (droog) in de blender fijn hakken tot het poederachtig is.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden en, in ruim water 4 minuten koken en daarna afscheppen.

2. Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten, garnalen hieraan toevoegen en in enkele minuten gaar bakken. 360ml Roti Dési Trafasie (woksaus), 125 ml water, cashewnoten, boter, zoete aardappel en slagroom toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Serveertip: Heerlijk met Sandhia's Roti of rijst. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Ook goed te combineren met kousenband of snijboontjes. Bereid dit gerecht eens met de volgende masala woksauzen: Roti Masala Trafasie, Roti Madam Jeanette en Chicken Masala Trafasie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Monica Dekker 21 januari 2022 08:50
5/5
Zo lekker komt ook door die aardappel sticks. Super!!!😋
Delano 24 juni 2022 00:00
5/5
Deel 5 ook lang op moeten wachten, maar ook het wachten waard! Deel 6 zelfde, ik wacht rustig snap de situatie in de wereld super veel zin in.
H 23 juni 2022 00:00
5/5
Genieten wekelijks in ons menu wel een keer van de Faja Lobi producten!
Romee 20 juni 2022 00:00
5/5
Jullie maken het wel spannend zeg! Zin in al die nieuwe recepten :)
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Silke 16 juni 2022 08:19
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen zo om te smullen. Voor de afwisseling doen we ook weleens bijv. panga filet in roti kip masala faja lobi met snijbonen en tomaatjes oef oef oef 😋
Manu 15 juni 2022 08:04
5/5
Vanavond lekker kip rollade in nasi trafasie met bami trafasie en zuurgoed trafasie net alles voorbereid en super handig die kookstand!!! Hoe kom je erbij hahaha nooit meer een vieze telefoo n nu
Ariena Hey 15 juni 2022 00:00
5/5
Ben ontzettend blij met het 5 deel van het kookboek. Heb al vele lekkere recepten gemaakt waar mn gezin van heeft gesmuld. Ik kijk uit naar het 6e deel die ik ook besteld heb. De recepten zijn duidelijk en goed te bereiden. Top gedaan. ...
Juultje 14 juni 2022 07:50
5/5
De lekkerste broodjes in roomboter velletjes zijn de vleesbroodjes. Tis gewoon een delicatesse, zo jammer dat dit niet kant-en-klaar in de diepvries wordt verkocht zou echt een hit worden !! ❤️😊 ...
Nadja 13 juni 2022 07:39
5/5
Crispy Chicken Burger the best of the best met Faja Lobi. Tik dit recept in de zoekbalk voor de liefhebbers 😊
Melline 7 juni 2022 07:57
5/5
Nou wij hebben dit weekend gek gedaan. De Eksi Koekoe met amandel gemaakt, maar in het midden gevuld met echte verse amandelspijs! Gebruik het Eksi recept en om verse amandelspijs kijken op Rutgerbakt, bedankt me later maar.😋 ...
Bruintje 3 juni 2022 08:36
5/5
Bruintje houd van bruine bonen mangggg me bijnaam is niet voor niets. Lekker met flinke stukken kip in die faja lobi's oeleh
Ashna 1 juni 2022 08:11
5/5
😎Roti met Ketjap Egg Potato gisteren geprobeerd en was weer om te smullen. Die eggs in masala is sowieso een smaaksensatie van jewelste, geweldig lekker.
Geraldo 31 mei 2022 09:13
5/5
Kebab met knoflook in roti recept was echt om van te genieten. Duidelijke kookvideo!
Kwebb 29 mei 2022 09:04
5/5
Nasi Kip blijft voor mij de all-time favourite. Ik eet denk ik wel 5 dagen in de week Nasi, en telkens weer met iets anders van jullie, nooit saai, altijd restaurantwaardig. 😋
Robert 29 mei 2022 00:00
5/5
Gekocht als cadeau voor mijn vrouw. Ze praat wel iedere week over weer ene nieuw recept van jullie, en ik mag het dan proeven, dus win-win hahaha.
Ria Dijk 24 mei 2022 17:17
5/5
Macaroni speciaal zalig, eet het eenmaal in de week,zo zalig, ik lust het s morgens wel i p l van brood!!
Vahid 17 mei 2022 00:00
5/5
Zin in, ga ik cadeau aan mijn moeder geven :)
R 17 mei 2022 00:00
5/5
BESTELD!!! Zin in
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
Rowena 12 mei 2022 00:00
5/5
Deel 6 al! Ongekend. Wij hebben oooooit deel 2 ontvangen als cadeau, nooit geweten dat dit zo in stand zou blijven. Super leuk!
Do 9 mei 2022 07:33
5/5
Heerlijk zeg Chicken Karaage eet je normaal altijd in het restaurant en vraag je af wat het is, kom ik hier het recept tegen. Dit weekend gemaakt en....... super was exact zoals je bij de su shi restaurants als side dish weleens besteld. Je kan zoveul verschillende dingen op jullie website vinden, nog lang niet uitgekookt met faja ❤️ ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in speciale masala saus)

1. Voorbereiding:

Cashewnoten (droog) in de blender fijn hakken tot het poederachtig is.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden en, in ruim water 4 minuten koken en daarna afscheppen.

2. Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten, garnalen hieraan toevoegen en in enkele minuten gaar bakken. 360ml Roti Dési Trafasie (woksaus), 125 ml water, cashewnoten, boter, zoete aardappel en slagroom toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Ingrediënten
- 400 gr garnalen (gamba's met staart) - handvol cashewnoten - 3 el slagroom - 2 el boter - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 400 gram Basmati rijst - zonnebloemolie, 1 ui - Kotomisi Krupuk Trafasie (echte Sandhia's kroepoek) - 1 (circa 350gr) zoete aardappel
Ga naar mijn laatste sessie