Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in speciale masala saus)

Home Recepten
Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in spec...
Afbeelding van Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in speciale masala saus)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Cashewnoten (droog) in de blender fijn hakken tot het poederachtig is.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden en, in ruim water 4 minuten koken en daarna afscheppen.

2. Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten, garnalen hieraan toevoegen en in enkele minuten gaar bakken. 360ml Roti Dési Trafasie (woksaus), 125 ml water, cashewnoten, boter, zoete aardappel en slagroom toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Serveertip: Heerlijk met Sandhia's Roti of rijst. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Ook goed te combineren met kousenband of snijboontjes. Bereid dit gerecht eens met de volgende masala woksauzen: Roti Masala Trafasie, Roti Madam Jeanette en Chicken Masala Trafasie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Guusje 7 maart 2023 08:14
5/5
Caribbean Breakfast is zo lekker. Kunnen jullie meer ontbijt dingen doen? Leuke inspiratie, de ochtenden zijn altijd zo en zo saai.
DF-E 16 december 2022 08:07
5/5
Voor als je een keer echt iets nieuws zoekt: Caribbean Breakfast!
Toki 6 november 2022 10:45
5/5
Weetje wat een aanrader is mensen? Caribbean Breakfast 😍❤️
Sjantje uit Den Haag 9 juli 2022 21:19
5/5
Caribbean Breakfast was een bijzonder lekker recept, kookvideo was duidelijk en alles goed uitgelegd, zeker de moeite waard om uit te proberen 😍
Rena 29 december 2022 07:45
5/5
Mijn fav's: Spaghetti met geroosterde kip, Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi), Turkse Dürüm met kip masala. Om te smulleeeeeen! 😍😋
Lydia van Dinteren 21 september 2022 13:51
5/5
Helemaal blij met mijn kookboek nr 6.javaanse garnalen gemaakt heerlijk
Toine 19 juli 2022 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen samen met jullie producten zo lekker. Of je doet het met rijst, met bami of op een vers surinaamse broodje belegd met boter en een beetje knoflooksaus, pfoee! 😋
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Ricardo 7 november 2023 08:19
5/5
Jullie ketjap producten zijn magisch. Een goud gloedje die je overal in kan gebruiken alsof het sojasaus is, en geeft een honing zoete volle smaak. Aanrader mensen!😋
Ed 9 februari 2023 08:14
5/5
We hebben inmiddels alle toppers van Faja Lobi al eens geprobeerd. Onze all-time favourite blijft de 'Moksie Metie Trafasie', een rode marinade saus met een diepe zoete smaak en een geweldig e kleur. Jammer dat het niet overal te koop is! ...
Monica Dekker 21 januari 2022 08:50
5/5
Zo lekker komt ook door die aardappel sticks. Super!!!😋
Inge 26 november 2023 08:46
5/5
Zo super dat jullie het kerstmenu altijd tijdig publiceren met oud&nieuw erbij. Heb deze ochtend volop inspiratie opgedaan, ga deze week even het e.e.a. uittesten, ben dit jaar aan de be urt: 1e kerstdag familie met 30 mensen en 10 kinderen, 2e kerstdag schoonfamilie 25 mensen en 5 kinderen, en kerstavond met ons gezin uitpakken. 3 dagen lang plezier met jullie recepten, dank voor de super inspiratie! ...
Ron 15 november 2023 06:08
5/5
De faja nuggets beste uitvinding ooit. We maken deze nu in een grote verse, smullen hmm❤️
Irmie 10 november 2023 08:24
5/5
Heerlijke roti kip masala blijft de favoriet hier thuis, lekker laten pruttelen, lekker geuren tot in de wijk, vers vers met gesneden pepers ooh begin te watertanden 😋🤗
Siraf 9 november 2023 01:00
5/5
Dit boek is een walhalla van recepten in alle vormen en maten EN met kookvideo's via zo'n handige QR scanning!
Andre vd veen 6 november 2023 14:46
5/5
Lekkere recepten makkelijk te bereiden. Je hoeft ook niet superveel kruiden in huis te hebben zoals in de meeste kookboeken.
Hugo 2 november 2023 07:28
5/5
Wanneer je liefhebber bent van samosa, en je het recept Roti Samosa Trafasie tegenkomt. Dit is zo intens lekker en smakelijk, maak het elke week vers, vries het in, en kan de hele maand smul len. Maak de sandhia's roti in de pan met boter, aanrader ❤️ ...
Monique Willems 30 oktober 2023 14:23
5/5
Alles was perfect in plastic verpakt. Het kookboek is geweldig!! De gerechten zijn echt overheerlijk. Een echte aanrader!!!
Odilia 6 oktober 2023 08:03
5/5
Zo leuk aan jullie recepten, ze zien er zo lastig uit maar ontiegelijk lekker, maar door de handige recepten in stap vorm met allemaal gimmicks en dan ook de kookvideo zorgen jullie echt erv oor dat we kok's worden. 10 sterren en heb ik GESTEMD op Beste website v/h jaar en Beste product v/h jaar hoor! Zet hem op! ❤️😊 ...
Cindy Mareen 5 oktober 2023 07:36
5/5
We willen faja Lobi een groot compliment geven voor al het lekkers kopen het al jaren in de toko, en sinds kort te zien bij onze albert heijn!
Merel 28 september 2023 18:20
5/5
Wauw wauw wauw! Zo lekker! Ik ga dit zeker vaker maken! Mijn gezin en ik hebben hier enorm van gesmuld!
Florine 26 september 2023 06:20
5/5
Als studente in Amsterdam kennis gemaakt met de lekkere Surinaamse eethuisjes, en sindsdien altijd faja lobi gekocht nu we weer in brabant wonen. Leuke herinneringen!
Nathalie 25 september 2023 12:04
5/5
Ik haal altijd de pindakaas Ontzettend lekker en precies goed scherp waar behalve op brood in allerlei recepten kan gebruiken

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in speciale masala saus)

1. Voorbereiding:

Cashewnoten (droog) in de blender fijn hakken tot het poederachtig is.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden en, in ruim water 4 minuten koken en daarna afscheppen.

2. Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten, garnalen hieraan toevoegen en in enkele minuten gaar bakken. 360ml Roti Dési Trafasie (woksaus), 125 ml water, cashewnoten, boter, zoete aardappel en slagroom toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Ingrediënten
- 400 gr garnalen (gamba's met staart) - handvol cashewnoten - 3 el slagroom - 2 el boter - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 400 gram Basmati rijst - zonnebloemolie, 1 ui - Kotomisi Krupuk Trafasie (echte Sandhia's kroepoek) - 1 (circa 350gr) zoete aardappel
Kerstmenu 2023
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie