Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in speciale masala saus)

Home Recepten
Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in spec...
Afbeelding van Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in speciale masala saus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Cashewnoten (droog) in de blender fijn hakken tot het poederachtig is.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden en, in ruim water 4 minuten koken en daarna afscheppen.

2. Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten, garnalen hieraan toevoegen en in enkele minuten gaar bakken. 360ml Roti Dési Trafasie (woksaus), 125 ml water, cashewnoten, boter, zoete aardappel en slagroom toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Serveertip: Heerlijk met Sandhia's Roti of rijst. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Ook goed te combineren met kousenband of snijboontjes. Bereid dit gerecht eens met de volgende masala woksauzen: Roti Masala Trafasie, Roti Madam Jeanette en Chicken Masala Trafasie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Nena en fam. 11 januari 2022 08:25
5/5
Jullie bami echt niet normaal alle kids zijn er gek op, ze willen niets anders. Wanneer ze nergens zin in hebben, en we zeggen Bami Trafasie worden ze gek!! Van het weekend de baka bana gema akt met pinda sambel trafasie. Dit weekend gaan we lekker weer de zalmspiesjes maken met de tonight trafasie 😚😋😅 ...
Wim & miransa 7 januari 2022 08:14
5/5
Broodje Gehaktbal word je gewoon mee geboren in Nederland. Maar Broodje Gehaktbal Trafasie, WAT-EEN-SMAAK-SENSATIE!!! Maak elk weekend een paar ballen, voor de hele week voor mijn man en ik zelf lekker met pinda sambel en mayo voor het werk opwarmen echt mensen een aanrader van jewelste. 😍😋 ...
Sterre 5 januari 2022 08:08
5/5
Gaan vanavond de empanadas trafasie maken zin in gisteren vispastei trafasie weer, wat een zachte smaakvolle structuur
Mireille 29 december 2021 09:20
5/5
Marmer Eksi Trafasie, vleesbroodje trafasie, bami in een bowl en saoto. Dat was ons 1e kerstdag menu, GENOTEN 🤗🤗🤗🤗
Sterre 23 december 2021 08:16
5/5
De beste en makkelijkste Saoto soep maak je met Faja Lobi Saoto Trafasie en heeeurlijk in de winterperiode, onze dagelijkse kost maak ieder weekend een pan lekker pruttelen en dan invriezen voor de hele week 😚 ...
Alinda 20 december 2021 07:57
5/5
Lekker thuis met de familie drie dagen lang een kerstmenu met o.a. recepten van jullie. Fijne feestdagen voor iedereen in deze bizarre tijden! ❤️
Madow 13 december 2021 07:39
5/5
Bedankt voor jullie kerstmenu. We hebben gisteren met z'n tweeën het hele menu opgesteld op basis van jullie verschillende menu's voor een clubje van 8 man die we hebben op 1e kerstdag, 4 man op 2e kerstdag en ons gezin met oud&nieuw, alles in de faja lobi thema lekker vrolijk deze dagen 😊🎅👄🌴 ...
Shirley 13 december 2021 01:00
5/5
Meest geschikte kookboek voor allerlei Surinaamse recepten maar ook geweldige combinaties! Gekregen als cadeau, daarna lang in de kast gelaten waarna het toch mijn interesse wekte, blijkt da t ik jullie al jaren volg op Facebook. ...
Emeliy 8 december 2021 08:03
5/5
Uitstekende cake recepten. We proberen zeker al 10 jaar recepten van jullie uit wanneer we zin hebben in echt iets leuks lekkers waar je hele woonkamer van ruikt, gelukkig word je ervan ❤
Meindert 6 december 2021 08:30
5/5
Voor het eerst de keksi geproefd en echt grandioos lekker product! Jammer dat bakkers dit soort dingen in Nederland niet verkopen, ook de Eksi en pruimencake super goed gelukt 👏🙏
Jason 6 december 2021 01:00
5/5
Echt serieus de meest makkelijke en lekkerste Suri recepten in 1 dik kookboekwalhalla!!!!
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Anneloes 28 november 2021 09:34
5/5
Altijd vrolijk als we Faja Lobi gaan eten ❤️ We hebben dit weekend de Woksaus Trafasie in huis gehaald, snel proberen
Anjalai 24 november 2021 07:54
5/5
kip en snijbonen zo simpel maar zo ontzettend smaakvol! Wok Trafasie of Tonight voor gebruiken en in 20 min klaar, top na een lange dag 💪
Claudje 22 november 2021 08:34
5/5
Het recept: Roti met Ketjap Egg Potato. Eieren in Masala wat een smaakvolle gewaarwording, ongekend! 🏆🎁
Loes 17 november 2021 01:00
5/5
Goed lukkende recepten! Aanrader voor iedereen, ook als je geen ster in de keuken bent :)
Nelinda 15 november 2021 09:30
5/5
Mmmm zalm in masala. Zo smaakvol! Haal verse verse zalm, en maak het vers met jullie mix met spitskool erbij vers van een groenteboer die ook met een kraampje voor zijn grote velden staat 😋😋😋 ...
Anneke 7 november 2021 12:21
5/5
Op welke pagina staat dit recept in het kookboek deel 5
Deniz 2 november 2021 07:55
5/5
Turks brood met javaanse sate is nu topper in onze durum zaak, aanrader mensen. 🤐
Annemarie 1 november 2021 08:19
5/5
Heerlijk Faja Lobi Madam Jeanette is onze favoriet. Maar ook jullie Pinda Sambel, Trassie, Zuurgoed & Roti Masala. Ondanks dat het duurder in de toko is, haal ik het al 20 jaar op dezelf de plek in Rotterdam. Blijf altijd even kijken naar nieuwe recepten en producten, en ben altijd helemaal happy met wat nieuws. Zeker een recensie verdiend (Lobi❤️) ...
Tinke 1 november 2021 01:00
5/5
Als verassing in een Surprisebox zat dit kookboek, wat een aangename verassing!
Sylvie 26 oktober 2021 13:40
5/5
Roti popcorn recept was grandioos heerlijke combinatie! We gaan de popcorns nu eens in de nasi trafasie doen, denk een super combo 😋😋😋😋

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean Shrimps (garnalen met zoete aardappel in speciale masala saus)

1. Voorbereiding:

Cashewnoten (droog) in de blender fijn hakken tot het poederachtig is.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zoete aardappel schillen, in blokjes snijden en, in ruim water 4 minuten koken en daarna afscheppen.

2. Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten, garnalen hieraan toevoegen en in enkele minuten gaar bakken. 360ml Roti Dési Trafasie (woksaus), 125 ml water, cashewnoten, boter, zoete aardappel en slagroom toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Ingrediënten
- 400 gr garnalen (gamba's met staart) - handvol cashewnoten - 3 el slagroom - 2 el boter - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 400 gram Basmati rijst - zonnebloemolie, 1 ui - Kotomisi Krupuk Trafasie (echte Sandhia's kroepoek) - 1 (circa 350gr) zoete aardappel
Ga naar mijn laatste sessie